Giuntoli: "Megvan az akarat az Allegrivel való folytatásra"

giuntoli_allegri.jpgA Juventus és az Udinese tegnapi, 0:1-es kudarccal végződő mérkőzése előtt a Bianconeri futballigazgatója, Cristiano Giuntoli is az olasz sportmédia kamerái elé állt, hogy válaszoljon a sajtó mercatóval kapcsolatos kérdéseire, valamint kifejtse nézeteit a jövővel, ekképp Massimiliano Allegri sorsával, vagy éppen a Scudetto megnyerésének lehetőségével kapcsolatban. 

"Számos futballistáról vannak nagyszerű emlékeim, akik között ott van a nemrég visszavonuló Fabio Quagliarella is. Bár sosem folytattam tárgyalásokat vele kapcsolatban, jó szívvel gondolok vissza rá, mivel egy kivételes játékosnak tartottam és tartom őt, aki már egészen korán, a Torino ifjúsági csapatában megcsillogtatta képességeit" – kezdte szavait egy múltidézéssel Giuntoli a Sky Sport Italia munkatársának kérdésére. 

"Az Inter elleni találkozó előtti héten kiváló edzésmunkát végeztünk, a végeredmény pedig néhány apró epizód összességének köszönhető, ahogy mindig. A szezon előtt elképesztően világos elképzeléseket fogalmaztunk meg céljainkkal kapcsolatban, jelenleg pedig arra törekszünk, hogy lehetőségeinkhez képest meg is valósítsuk ezeket. Nyugodtak vagyunk, s ebben a szellemben nézünk szembe a mostani, rendkívül nehéz kihívással is, miközben továbbra is a negyedik hely megkaparintására törekszünk. 

Nem követjük a Nerazzurrit, mivel nem az ő szereplésüktől tesszük függővé saját produkciónkat, ugyanakkor magától értetődő módon szeretnénk jól teljesíteni, s minden egyes összecsapásunkat megnyerni, miközben sosem tévesztjük szem elől alapvető céljainkat. A bajnoki évad végéig még 15 mérkőzés van hátra, ma pedig ismét szeretnénk jól futballozni a kemény ellenfélnek számító Udinese ellen. A Zebrette sokkal kevesebb ponttal rendelkezik, mint amennyit megérdemelne, mivel remek csapatuk van, s az eddigiekben is kiváló meccseket játszottak. 

Nagyon örülünk annak, hogy Massimiliano Allegrivel dolgozhatunk, aki a múltban is megmutatta, hogy egy remek edző, s jelenleg is bizonyítékot szolgáltat erről a srácokkal. Együttesünk már most rendkívüli dolgokat vitt véghez az idényben, a mester stábja pedig ugyancsak nagyszerű szakemberekkel van tele, ami újabb biztosítékot szolgáltat számunkra. A klub részéről egyértelműen megvan az  akarat a közös folytatásra, a szezon végén pedig várhatóan beszélni is fogunk erről, mivel a tréner szerződéséből már csupán másfél év van hátra. Az évad végeztével le fogunk ülni, hogy átbeszéljük terveinket, s hogy közösen töprengjünk a jövőn. 

Még mindig van néhány dolog, amit helyre kellene tenni a Juventusnál, a következő idényre vonatkozó céljainkat pedig csak ezt követően határozhatjuk majd meg. Nem tudom, hogy milyen esélyeink lesznek a 2025-ös Scudettóval kapcsolatban, mivel egyelőre a jelenre fókuszálunk, hiszen végső soron ez adhat bizonyosságokat a folytatást illetően. Most elsősorban az Udinese elleni megmérettetésre kell összpontosítanunk, májusban pedig majd meglátjuk, hogy pontosan milyen eredményeket tűzhetünk ki magunk elé. Ahogy Max Allegri szokta mondani, egyszerre csak egy lépést tehetünk meg. 

Nagyon elégedettek leszünk, ha bejutunk a nemzetközi kupasorozatok valamelyikébe, ebben az  esetben pedig várhatóan növelni fogjuk a keret nagyságát, s új játékosokat is igazolunk majd. Idén az európai kupameccsek hiányában úgy döntöttünk, hogy csak korlátozott keretet tartunk fenn, a nyáron azonban minden bizonnyal minőségi labdarúgókat fogunk igazolni. Természetesen ezen elképzelések még nem ölthettek konkrét formát, hiszen jelenleg a szezon eredményes lezárására, ezen belül pedig a ma esti meccsre fókuszálunk" – összegzett Giuntoli.