Giuntoli: "Allegri 600, vagy 700 meccset is elérhet a kispadon"

max_giuntoli.jpgA Juventus tegnap esti, Frosinone elleni Coppa Italia-mérkőzése előtt a torinóiak futballigazgatója, az átigazolásokat irányító Cristiano Giuntoli is az olasz sportsajtó rendelkezésére állt, hogy reflektáljon a klub piaci tevékenységével kapcsolatos hírekre és pletykákra, melynek során kitért a célpontok kiválasztásának folyamatára, valamint méltatta a 400. meccsén a kispadon ülő Massimiliano Allegrit is. 

"A Coppa Italia egy nagyon fontos versenysorozat számunkra, ahol jól akarunk teljesíteni, elégedettséggel töltve ez ezzel a klubot, valamint a szurkolókat. Most egy fontos, ám legalább ennyire kényes és nehéz összecsapás áll előttünk, mivel a Frosinone egy erős, élvonalbeli együttes, mely bárkit képes meglepni a bajnokságban és a kupában. Ellenfelünk a szezon eddigi részében is hihetetlenutat járt be, ami miatt minden bizonnyal nekünk sem lesz egyszerű dolgunk velük szemben" – fogalmazott a Mediaset riporterének. 

"Jelen pillanatban is rendkívül elégedettek vagyunk a keretünkkel, mivel nagyszerű dolgokat vittünk és viszünk véghez, ami elsősorban persze a mester és a szakmai stáb érdeme. Nagyon boldogok vagyunk, s nincsenek különösebb igényeink az átigazolási piac kapcsán, ám ettől függetlenül természetesen folyamatosan monitorozzuk, hogy akadnak-e számunkra megfelelő lehetőségek gazdasági és sportszakmai szempontból, ám egyelőre nem igazán találkoztunk ilyen opciókkal. 

A középpályát illetően ugyanezt tudnám elmondani: meg kell néznünk, hogy akadnak-e megfelelő lehetőségek gazdasági és sportszakmai tekintetben. Nem lehet csak úgy, találomra új játékosokat hozni a csapathoz, azonban az átigazolási időszak még nagyon hosszú, ami miatt semmit sem zárunk ki. Egyáltalán nincs bennünk szorongás, a mester és én pedig mindig megerősítjük egymást abban, hogy két lábbal a földön vagyunk, ami elengedhetetlen az általunk megcélzott eredmények eléréséhez. 

Nem babona, vagy valamilyen félelem miatt tartjuk magunkat ehhez a hozzáálláshoz, hanem azért, mert úgy véljük, hogy kifizetődőbb, ha csak napról napra, vagy meccsről meccsre haladunk előre. Fejlődésünk menetét szintén ehhez a szellemiséghez igazítjuk, ami az eddigiekben be is vált, a szezon végén pedig majd meglátjuk, hogy megközelítéseink sikerre vezettek-e bennünket. 

Számunkra voltaképpen minden egyes találkozó egy tesztet, egy kihívásokkal teli vizsgát jelent. A ma esti összecsapáson bejuthatunk a Coppa Italia elődöntőjébe, ami mindenképpen fontos eredményt jelentene, s újabb tanúbizonyságot adna a srácok növekedéséről, valamint növelné önbecsülésünket is. Ki akarunk tartani az eddig látható fejlődési ív mellett, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy az olyan kritikus jelentőségű találkozókat is sikerrel abszolváljuk, mint amilyen a mai. 

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy kifejezzem gratulációmat Stefano Braghinnak, aki évek óta kimagasló munkát végez a Juventus női csapatának szakmai igazgatójaként, az elmúlt hat évben pedig tizenkét trófeához segítette hozzá a gárdát, ami miatt a mindig fantasztikus lányok mellett neki is jár az elismerés. További sikereket kívánok nekik, s még egyszer gratulálok nekik az általuk elért eredményekhez. 

Rajtuk kívül természetesen ki kell emelnem Massimiliano Allegrit is, akinek ez a 400. mérkőzése az Öreg Hoölgy kispadján. Max egy igazi legendája klubunknak, mi pedig nagyon büszkék vagyunk arra, hogy vele dolgozhatunk, s hogy magunk között tudhatjuk őt. Hogy elérheti-e az 500 találkozót is csapatunknál? Nos, Maxtól még a 600, vagy a 700 meccs sem lenne meglepetés, hiszen ő egyszerűen nem ismer határokat..." – összegzett Giuntoli.