Giuntoli: "Egyetlen játékosért sem tettünk lépéseket"

giuntoli_now.jpgA Juventus tegnapi, Salernitana elleni Coppa Italia-meccse előtt a klub futballigazgatója, Cristiano Giuntoli is az olasz média kamerái elé állt, ahol nagyrészt a mercatóval kapcsolatos kérdéseket elemezte a sajtó kérdéseire reagálva, hiszen január 2-án a Serie A piaca is kinyitott, ahol a hírek szerint ezúttal az Öreg Hölgy is mozgolódni fog az elkövetkezendő hetekben. 

"A Coppa Italia nagyon fontos számunkra, hiszen ez ugyanolyan versenysorozat, mint bármely más, amiben részt veszünk. Reméljük, hogy itt is ugyanolyan jó teljesítménnyel rukkolunk majd elő, mint a bajnokságban. Tekintettel a nyolcaddöntők eddigi eredményeire, nem hiszem, hogy nagyon komoly meccsek várnak ránk a nemzeti kupa következő fordulóiban, ám tudjuk, hogy minden összecsapást le kell játszani, s lehetőleg meg is kell nyerni. Bízunk benne, hogy ezt ma este is megtehetjük majd" – fogalmazott a Mediaset kérdésére. 

"Nem hallottam azokról a pletykákról, melyek összeboronálták Dušan Vlahovićot és az Arsenalt, azt állítva, hogy az angolok egy 60 millió eurós ajánlatot kínáltak fel támadónkért, mindazonáltal ha kaptunk is volna ilyen megkeresést, akkor sem lennénk rá kíváncsiak, hiszen csatárunk semmilyen szempontból nincs a piacon. 

A mercatóval kapcsolatban csak annyit mondhatok, hogy jelen pillanatban sem szakmai, sem pedig gazdasági szempontból nem látunk megfelelő opciókat a piacon, így pedig nem véletlen, hogy eddig egyetlen futballista irányába sem tettünk komolyabb lépéseket. Bármelyik névre rákérdezhetnek, mindenkiről ugyanennyit fogok tudni elmondani, legyen szó akár Felipe Andersonról, akár Kalvin Phillipsről, vagy Pierre-Emile Højbjergről. 

Arra törekszünk, hogy szoros kapcsolatot alakítsunk ki labdarúgóinkkal, valamint képviselőikkel. Ez szerencsére mindenkinél megvan, ez alól pedig természetesen Adrien Rabiot sem jelent kivételt. Ennek fényében rendkívül magabiztosak vagyunk a középpályás szerződéshosszabbítását illetően, ám meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Elképzelhető, hogy idén is csak a szezon végén beszélünk majd erről a játékos környezetével, ahogy az tavaly történt, jelen pillanatban azonban nagy önbizalommal rendelkezünk, s örülünk, hogy Adrien a mi sorainkat erősíti. 

Nem állítanám, hogy elérhető középpályásaink darabszáma miatt felmerült volna egy új futballista szerződtetésének igénye. Azon játékosok, akik kiestek a csapatrész vérkeringéséből, már több hónapja nem állnak rendelkezésre, miközben rengeteg olyan srác szerepel nálunk, akik eddig talán kevesebb lehetőséghez jutottak, azonban remek képességekkel bírnak. Úgy vélem, hogy ők már mind tanúbizonyságot tettek értékeikről, attól függetlenül, hogy éppen Hans Nicolussi Cavigliáról, Samuel Iling-Juniorról, vagy éppen Fabio Mirettiről van-e szó.

Darabszám tekintetében biztosan elegen vagyunk, a mester pedig elégedett, amit az is megmutat, hogy hétről-hétre kivételes dolgokat ér el fiaival, valamint stábjával. Örülünk az eddigi teljesítménynek, most pedig az a feladatunk, hogy továbbra is ilyen eltökélten, fegyelmezetten, s leszegett fejjel haladjunk előre" – összegzett Giuntoli.