Giuntoli: "Kean távozása után nem igazolnánk új játékosokat"

giuntoli_on_kean.jpgA Juventus futballigazgatója, Cristiano Giuntoli a Globe Soccer Awards díjátadón állt az olasz média rendelkezésére egy rövid interjú erejéig, melynek keretében szót ejtett Moise Kean valószínűsíthető átigazolásáról, valamint arról is, hogy Max Allegri a Sassuolo elleni győzelem után a tolvajok és az őrök küzdelméhez hasonlította a Bianconeri és az Inter párharcát, ami nagy felháborodást váltott ki a Nerazzurri menedzsereiben. 

"Nem titok, Moise Keannek számos kérője akad, azonban klubunk a futballista ügynökével együtt értékeli ki ezeket az ajánlatokat, szem előtt tartva a játékos és a Juventus érdekeit. Ettől függetlenül, még csatárunk távozásának esetén sem módosítanánk alapvető terveinken, így tehát nem fogunk új labdarúgókat igazolni a januári mercato során" – szögezte le a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Rendkívüli játékosaink vannak, akik 20 bajnoki találkozón 49 pontot szereztek, mi pedig végtelenül elégedettek vagyunk velük, s joggal reménykedünk abban, hogy a folytatás is hasonló minőségű lesz. Max Allegri természetesen csak viccelt, mikor legutóbb tolvajokról és őrökről beszélt. Ez csupán egy tréfa volt egy vérbeli toszkántól, aki szereti a humort, s nem fél alkalmazni azt. 

Pontosan tudjuk, hogy nekünk nem a tabella első, hanem az ötödik helyét kell figyelnünk, mivel az a fő célunk, hogy az idény végén visszatérjünk a Bajnokok Ligájába. Ez a gazdasági tényezők mellett azért is elemi érdekünk, mert szeretnénk több tapasztalatot biztosítani fiatal keretünk számára, melynek tagjai a nemzetközi kupaporondon még nagyobb fejlődésre tehetnek szert, növelve piaci értéküket is. Vasárnap nagyon fontos mérkőzésünk lesz a Leccével szemben, jelenleg pedig minden erőnket e találkozó sikeres megvívására fordítjuk. 

Nagy öröm számomra, hogy jelöltek a legjobb sportigazgatónak járó díjra, azonban ez nem csak az én érdemem, hanem azon szakembereké is, akik az elmúlt évben mellettem dolgoztak. Szeretnék köszönetet mondani Aurelio De Laurentiisnek és Luciano Spallettinek, a Napoli játékosainak, valamint a szakmai stáb minden tagjának. A nyáron a Juventushoz kerültem, ahol azonnal egy befogadó közegre leltem, az utóbbi hónapokban pedig kétségkívül nagyszerű munkát végeztünk. 

Olyan fiatalokkal dolgozunk, akik a legjobbat akarják kihozni magukból, s nem kérdés, hogy a folytatásnak is ilyennek kell lennie. Ambíciókra mindig szükség van, még az átmeneti években is, idén pedig az a legfőbb célunk, hogy újra kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligájába, hiszen ez alapvető fontosságú a futballisták fejlődése miatt. Ezen felül lehetőség szerint meg akarjuk nyerni a Coppa Italiát, a jövőre nézve pedig ismét szeretnék majd részt venni ezen a díjátadón, emiatt pedig bízom benne, hogy a Bianconerivel is sikerül elhódítanom egy olyan jelentős trófeát, mint a Napolival" – összegzett Giuntoli.