Allegri: "Nem a holnapi meccs dönt a Scudettóról"

allegri_pre_inter.jpgHolnap este sor kerül a szezon eddigi talán legfontosabb mérkőzésére, ugyanis a Juventus az ősi rivális Inter otthonába látogat. Ez a Derby d'Italia nem csupán a történelmi ellentét, hanem a Scudettóért folyó harc miatt is rendkívül hangsúlyos lesz a felek számára, ugyanis Max Allegri fiai egy vereség esetén nagyon nehéz helyzetbe kerülnének a már most is egy pontos előnyben lévő Nerazzurrival szemben, mely ráadásul egy találkozóval kevesebbet is játszott, mint a torinói alakulat. A mester találkozó előtt adott nyilatkozata javarészt ezt a problémát járta körül, ám emellett szó esett a bevethető labdarúgókról, valamint a mercato végének történéseiről is. 

"Holnap este mindannyian el tudunk majd utazni Milánóba, ugyanis Federico Chiesa és Adrien Rabiot felépült, míg Tiago Djaló és Carlos Alcaraz is helyet foglalhatnak a kispadon. A portugálnak még kell némi idő a felépülésre, az argentin viszont már ma is velünk edzhetett, így tehát ők is ott lehetnek majd velünk" – szögezte le a tréner. 

"Minden bizonnyal egy csodálatos meccs vár ránk, egy valódi sportesemény, hiszen egy teltházas stadionban fogunk pályára lépi 80 ezer ember előtt. Kifejezetten jó állapotban vagyunk, s továbbra is a mostani utat akarjuk folytatni. A szezon végén még a mostanihoz képest is egy új alakulatot akarunk látni, mivel csak így gyűjthetjük be a lehető legtöbb pontot, ami elengedhetetlen a Bajnokok Ligája-szereplés bebiztosításához. 

Carlos Alcaraz érkezése örömmel tölt el, mivel egy fiatal labdarúgóról beszélünk, aki jól akar teljesíteni, állandóan rendelkezésre akar állni, s rengeteget akar tanulni, nekünk pedig éppen ilyen futballistákra van szükségünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Ezzel együtt nem feledkezhetünk meg arról, hogy az argentin egy másik bajnokságból érkezett, ami miatt mindenképpen szüksége lesz némi időre, míg Tiago Djalónak fel kell épülnie egy keresztszalag-szakadásból. Ettől függetlenül holnap mindketten a keretben lesznek. 

A kezdőcsapatról még csak ma fogok döntést hozni, ám fontos, hogy mindenki elérhető legyen, ugyanis immár a szezon második szakaszában járunk. A holnapi találkozón kívül még sok mérkőzésünk van hátra, köztük két Coppa Italia-elődöntővel. Nem tagadhatjuk, hogy holnap este egy nagyszerű és fontos összecsapás vár ránk, ahol a leghatékonyabb fegyvereinkkel kell majd harcolnunk, ám nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a jelenlegi legjobb olasz együttes lesz az ellenfelünk, akik hihetetlen dolgokat vittek véghez az eddigiekben. 

A napokban sokat beszélgettem Moise Keannel, aki végül nem igazolt el csapatunktól. Azt tanácsoltam neki, hogy mihamarabb kezdje el a munkát, s próbáljon gyorsan talpra állni, mivel biztos vagyok benne, hogy ő is nagyon hasznos lesz számunkra a bajnokság utolsó részében. Egy ideje már nem futhatott ki a gyepre, ami miatt most kizárólag a munkára kell fókuszálnia. Nagy vággyal és meggyőződéssel fogunk játszani, mivel kitűztünk magunk elé egy eredményt, amit el is akarunk érni. Meglátjuk, hogy miként alakul majd a mérkőzés, ám holnap mindenképpen egy jelentős próba fog rák várni. 

A támadósorban fennálló versenyhelyzet nem csak Kenan Yıldıznek jó, hanem mindenki másnak is, főleg úgy, hogy hetente egy meccset kell játszanunk. Ezen az egy találkozón mindenkinek be kell bizonyítania, hogy a legjobb fizikai és mentális állapotban van, mivel ebből az egész csapat profitálhat. A cseréknek mindig készen kell állniuk a bevetésre, azonban gárdánk alapvetően nagyon összetartó, én pedig elégedett vagyok a srácok által mutatott produkcióval. Ismétlem, a holnapi egy nagyon fontos megmérettetés lesz, ugyanakkor minden, innentől megszerzett pont döntő jelentőséggel bír. 

Nálunk még a tapasztalt játékosok is jó korban vannak, s jó munkát végeznek. A holnapi egy szép és nehéz mérkőzés lesz, már csak amiatt is, mert ezúttal a tabella két első helyezettje fogja összemérni az erejét. A bajnokság nem holnap fog véget érni, mivel még rengeteg meccsünk lesz, innentől fogva pedig minden a srácokon múlik majd. Nem gondolnám, hogy a Derby d'Italia döntene a Scudetto sorsáról, mivel ha esetleg nyernénk is, a későbbiekben akkor is hullajthatunk pontokat, amikkel az Inter ismét visszavenné az irányítást. Egyszerre csak egy lépésben gondolkodunk, lévén, hogy legfőbb célunk még mindig a BL-be való visszajutás. 

Az előttünk álló kihívással kapcsolatban nem kell okoskodnunk. Az ilyen rangadók előtt mindenki siet kifejteni a maga véleményét, holott alapvetően minden azon múlik, hogy a pályán lévő játékosok mit tesznek a rendelkezésünkre álló 90 perc alatt. A srácoknak higgadtnak kell maradniuk, s jól kell érezniük magukat, tisztelve az ellenfelet, valamint saját magukat. Federico Chiesának tudtommal nincsenek lelki nehézségei, hiszen mindig a tőle telhető legjobbat igyekszik nyújtani, s arra törekszik, hogy bevethető legyen. A tavaly elvégzett műtét hatásai persze néha zavarják őt a játékban, ám ezzel együtt kell élnie. Minél többet passzol a társaknak, annál hasznosabb lesz számunkra. 

Érzékeljük a szurkolók igényeit és vágyait, éppen ezért törekszünk arra, hogy jó meccset játsszunk. Eddigi munkánk legfőbb eredménye éppen az, hogy másodikként léphetünk pályára az Inter ellen, mindössze egy pontos lemaradásban hozzájuk képest. Oda kell mennünk, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, a szemünk előtt tartva a tényt, hogy az elkövetkezendő rangadók miatt még bármi, s annak az ellenkezője is megtörténhet. Keddtől már az Udinese elleni összecsapás fog a szemünk előtt lebegni, a holnapi meccs pedig ilyen formán csak egyetlen állomás a május 25-ig vezető úton. 

Adrien Rabiot a pályán, valamint az öltözőben is egy nagyon fontos labdarúgó számunkra, s én boldog vagyok, hogy a játékosaim között tudhatom őt. Az Andrea Cambiaso Real Madridhoz való átigazolásával kapcsolatos híresztelések csak egyszerű pletykák A mi dolgunk az, hogy felépítsük ezeket a srácokat, akik hihetetlen képességek birtokában vannak, fiatal koruk miatt pedig a Juventus jövőjének alappillérei lehetek. Holnap a lehető legpozitívabb eredmény kiharcolására fogunk törekedni, lévén, hogy ez az elsődleges dolgunk. Az Internek számos remek futballistája van, akik közül talán Marcus Thuram nyűgözött le leginkább, azonban nem félünk a Nerazzurritól, még annak ellenére sem, hogy a közvélemény szemében ők az esélyesebbek. A szezon eddigi összes meccsén azt mondták, hogy ezúttal ki fogunk kapni, ez pedig eddig egyetlen alkalommal vált be, én viszont kezdek rosszul lenni ettől a mentalitástól. 

A srácok pontosan tudják, hogy mekkora jelentőséggel bír a Derby, ugyanakkor az eddigiekben is a határaink feszegetése volt a fő célunk, ez pedig mostanra sem változott. Ez nem azt jelenti, hogy jobbak vagyunk másoknál, vagy éppen gyengébbek vagyunk a többieknél, csupán azt, hogy a fontos dolgok elérése iránti vágyunk, valamint alapvető egységünk a szezon során már 53 pontot hozott nekünk. A BL eléréséhez még minimum 20 pont hiányzik, az Inter elleni találkozó után pedig máris az Udinese fog következni.

Nagy tisztelettel tekintünk a milánóiakra, akik a mezőny legerősebb együttesének, s egyúttal a bajnoki cím legfőbb esélyeseinek számítanak. Úgy vélem, hogy ez mindenki számára világos, azonban ezzel együtt sem szabad hagynunk, hogy a kívülről érkező vélemények eltereljék a figyelmünket az igazán fontos dolgokról. Az a feladatuk, hogy lejátsszuk a meccseinket, s hogy ott a legjobb formánkat mutatva érjünk el fontos eredményeket. Minden más csak üres fecsegés, ami nem igazán érdekel bennünket. 

Még nem tudjuk, hogy milyen eredményt fogunk elérni az Inter ellen, azonban ezt követően is rengeteg találkozót kell megvívunk. A futball telis-tele van váratlan eseményekkel, nekünk pedig két lábban a földön kell maradnunk, még a nehéz pillanatokban is. Természetesen egy idény során számos bonyodalom jelentkezik, ám éppen ezen pillanatokban kell a legjobbnak lennünk. Higgadtan értékeljük a saját produkciónkat. Még nem tudom, hogy milyen felállásban fogunk szerepelni, mivel ehhez látnom kell az utolsó edzésünket, ám annyi biztos, hogy holnap nagyon sokat kell majd futnunk. Ez biztosan segíteni fog. A Nerazzurri elleni első meccsünk egy rendkívül kiegyenlített találkozó volt, ahol a taktika és a tisztelet játszotta a főszerepet. Úgy érzem, hogy a holnapi egy másfajta kihívás lesz" – összegzett General Max.