Allegri: "Gianluca Vialli mindannyiunk számára példa lehet"

maxi_pre_salernitana.jpgA csütörtökön aratott, 6:1-es kiütéses győzelem után a Juventus ismét a Salernitana alakulatával találkozik, ám a feleknek ezúttal a bajnokságban, ráadásul a Granata otthonában kell összemérniük erejüket, ami a Bianconeri mestere, Massimiliano Allegri szerint merőben más körülményeket tartogat majd fiai számára. A tréner ezen felül arról is beszélt meccs előtti nyilatkozatában, hogy játékosainak példát kell meríteniük az egy éve elhunyt Gianluca Vialli hozzáállásából, aki mindig alárendelte saját érdekeit a csapat céljainak. 

"A holnapi meccsnek akad néhány buktatója, ugyanis sosem könnyű Salernóban játszani, a csapatban pedig továbbra is van reménye a bennmaradása, főleg azt követően, hogy az előző fordulóban megverték a Hellas Veronát. A Coppa Italiában elért sikerünk egy dolog, ugyanis holnap teljesen más körülményekkel kell majd szembenéznünk, egy teljesen más összecsapáson" – szögezte le General Max. 

"Hans Nicolussi Caviglia holnap a kezdőcsapat tagja lesz, mégpedig az eltiltott Manuel Locatelli helyett. Nem az a fő célunk, hogy folytonosságot adjunk a fiataljainknak, hiszen ők egyébként is rendelkeznek ezzel. A lényeg az, hogy mindenki fontos játékos, attól függetlenül, hogy az első pillanattól fogva a pályán van-e, vagy csak csereként kap lehetőséget. Csütörtökön olyan labdarúgókat küldtünk be a gyepre, akik jók az egy az egy elleni szituációkban, mint például Timothy Weah, vagy Kenan Yıldız. A futballban nem számít igazán, hogy ki kezd és ki nem, mivel biztos lesz, akinek meg kell majd szakítanom a meccsét. 

Andrea Cambiaso valószínűleg hiányozni fog, mivel 38,5 fokos láza van. Meglátjuk, hogy holnap jobban lesz-e, ám minden bizonnyal nélkülöznünk kell majd őt. Moise Kean felépülése még várat magára, hiszen még az edzéseket sem kezdhette el korábbi sérülése miatt. Reméljük, hogy mihamarabb visszatérhet a keretbe. Holnap jobban kell teljesítenünk mentális szempontból, mint csütörtökön, ahol néhol igen könnyelműek voltunk. Túl vagyunk a szezon felén, azonban az első szakasz utolsó meccsén is nyernünk kell ahhoz, hogy elégedetten zárhassuk az elmúlt időszakot. Ezúttal nagyobb nehézségekkel fogunk szembesülni, mint a Coppa Italiában, efelől semmi kétségünk nem lehet, ugyanakkor mivel fizikailag és szellemileg is jól vagyunk, nincs miért izgulnunk. 

Egyelőre nem gondolkodhatunk a Scudettón, s nem foglalkozhatunk fő riválisaink meccseivel sem. Az a fontos, hogy mindig a nyomukban legyünk, s ne hagyjuk, hogy túlzottan előnyös helyzetbe kerüljenek. Holnap újabb fontos próbatétel vár ránk, ezt követően pedig ismét a kupában kell jó produkciót nyújtanunk, ahol megvan az esélyünk arra, hogy bejussunk a sorozat döntőjébe. A bajnokság végeredményével kapcsolatos találgatások nem tények, csak puszta feltételezések. Az Internek ma meglesz az esélye arra, hogy 48. pontját is megszerezze, ami azt vetíti előre, hogy a szezon végére akár 96 pontig is eljuthatnak. Nekünk az  a dolgunk, hogy ne csússzunk le a negyedik hely alá, mivel létérdekünk, hogy a következő évadban a Bajnokok Ligájában futballozhassunk. A labdarúgásban az eredményeket a befektetett munka idézi elő, s nem más. 

Dean Huijsen esetében a klub a sráccal közösen hozta meg a kölcsönről szóló döntést. Majd meglátjuk, hogy mi fog történni a következő hónapokban, az évad végén pedig kiértékeljük, hogy a védő számára jó választás volt-e az AS Roma, addig azonban semmi egyebet nem mondhatunk. Másik fiatal ígéretünk, Kenan Yıldız véleményem szerint leginkább egy secunda punta, hiszen rendkívüli technikai képességekkel bír, lábában pedig mindig benne van a gól. Nem gondolnám, hogy középpályásként sokra vinné, az ő helye egyértelműen a támadósorban, vagy a két csapatrész között van. 

Gleison Bremer holnap visszatér a kezdőbe. Nem hinném, hogy Federico Gattinak pihennie kéne, elvégre még csak ötven meccset játszott a Bianconeri kötelékében, nem pedig ezret. Nagy folytonossággal és energiával bír, ami miatt kár lenne a kispadon hagyni őt. Danilónak ugyancsak szerepelnie kell, mivel még csak most tért vissza a sérüléséből. Az olyan futballisták, mint ő, vagy Adrien Rabiot, megszokták, hogy háromnaponta pályára kell lépniük, ami miatt minél többet játszanak, annál jobban érzik magukat. 

Timothy Weah az AS Roma ellen remek meccset játszott kezdőként, csütörtökön pedig csereként is hasonló produkciót tett le az asztalra. Samuel Iling-Junior ugyancsak jól teljesített a Coppában: nagyon mozgékonyan futballozott, s rengeteget futott. Magától értetődően én is észrevettem, hogy olykor tőle szokatlan hibákat követett el, mindazonáltal ez csak annak köszönhető, hogy régóta nem kapott lehetőséget az első perctől fogva. Csapatunk jó erőnléti állapotban van, emiatt pedig nem is kérdés, hogy ebben a szellemben kell folytatnunk a megkezdett munkát. 

Játékosainknak hozzáadott értéket kell jelenteniük a Juve számára, attól függetlenül, hogy mennyi esélyt kapnak az idényben. Ahhoz, hogy sikerrel vegyük az akadályokat, s jó formában tudjuk le a szezont, mindenkinek oda kell tennie magát. Félre kell tennünk az egót és az egyéni érdekeket, s mindent az alakulat céljainak kell alárendelnünk. Ma van Gianluca Vialli halálának első évfordulója, akire továbbra is nagy szeretettel emlékezünk, s aki hozzáállás tekintetében mindannyiunk számára példa lehet. Luca egymaga testesítette meg a Juventust, és a közösség értékét, hiszen sosem az »én«-t, hanem mindig a  »mi«-t tartotta szem előtt. Csapatunk eddig is nagyon fontos dolgokat vitt véghez, én pedig sosem láttam még olyan győztes gárdát, mely híján lett volna egy szilárd, összetartó, erős közösségnek. Ez kiváltképpen igaz az Öreg Hölgy korszakos együtteseire. 

Dušan Vlahović nagyon jól játszott az elmúlt néhány meccsen, holnap pedig ismét a kezdő tagja lehet. Arkadiusz Milik ugyancsak remek volt, azonban a felállás összeállításához még látnom kell, hogy pontosan milyen helyzetben vagyunk. Influenzajárvány van, s a csapat környékén sokat megbetegedtek, azokkal viszont, akik rendelkezésünkre állnak, el fogunk utazni Salernóba, ahol a három pont begyűjtése lesz a cél" – összegzett a szakvezető.