Tacconi:"Vlahović inkább olyan Paolo Rossi típusú csatár"

tacconi.jpgA Tuttosport a Juventus egykori kiváló hálóőrét, Stefano Tacconit a hétvégi Derby d’Italia kapcsán faggatta az esélyekről, és arról, ki lehet majd a döntő faktor, Dušan Vlahović vagy Lautaro Martínez.

„Véleményem szerint Dušan erősebb fejben, jó jobb, valamint bal lábbal is. Azonban Lautaro is valami egészen elképesztő formában futballozik, és rengeteg gólt szerez, legyen szó szemfüles, vagy a mérkőzés végeredményét befolyásoló találatokról. Vlahović inkább a tizenhatoson belül életveszélyes, Martínez ellenben inkább a távoli lövésekben jeleskedik. Valami egészen félelmetesek a próbálkozásai.” – kezdte mondandóját Tacconi.

„Azonban ha a két csatár úgy játszik, ahogy az a tudásuknak megfelelő, akkor mindegy, hogy ki áll a kapuban, komoly problémát okozhatnak Sommernek, de Szczęsny számára ugyanúgy. Jelen pillanatban azonban úgy gondolom, hogy a szerb tank sokkal nélkülözhetetlenebb a Juve számára, mint az ellenfélnél Martínez, Vlahović a legnagyobb sztár náluk.

Lévén a mérkőzést a San Siróban játszák majd, úgy gondolom, hogy a nagyobb nyomás Lautarón lesz. Vlahović ellenben megtanulta kezelni azt a szituációt, ha nem szerez azonnal gólt és az ezzel járó feszültséget a megfelelő mederbe tereli. Éppen ezért most azt mondom, ő gólt fog szerezni…”

„Mindig nehéz az összehasonlítás különböző korok játékosai között, de ha mindenképp muszáj ilyesmit megfogalmaznom, akkor Lautaro leginkább Carecára emlékeztet, gyors és erős, míg Vlahović inkább olyan Paolo Rossi típusú csatár.”

„Természetesen a Juventusnak szurkolok, de most inkább hajlok afelé, hogy egyenlő esélyekkel indul mindkét csapat.” – zárta gondolatait Tacconi.