Szczęsny: "Keserűség van bennünk, de fontos pontot szereztünk"

image_2024-01-27_233721524.pngRendkívül fontos két pontott veszített a Juventus az Empoli elleni döntetlen következtében, mely mégjobban felértékeli a következő héten rendezendő Derby d'Italia jelentőségét. A mérkőzést alapvetően meghatározta Arkadiusz Milik piros lapot érő belépője, melynek következtében a hazaiak több, mint egy órát voltak kénytelenek emberhátrányban játszani. Az 1-1-es döntetlent követően a csapat kapusa, Wojciech Szczęsny állt a DAZN mikrofonja elé, hogy elmondja véleményét a mérkőzésről. Szczęsny sajnálja honfitársa hibáját, de kihangsúlyozta, hogy a csapat együtt nyer, illetve együtt veszít, illetve reménykedik a jó teljesítményben az Inter ellen.

DAZN: Visszatérhet a Milan a Scudettóért folytatott harcba?

Wojciech Szczęsny: A Milan erős és nagyon jól teljesít a szezon második felében, még mindig harcban van a Scudettóért.

D: Milyen érzések vannak most az öltözőben?

WSz: Még mindig van egy kis keserűség, mert amikor otthon játszunk az Empoli ellen, minden tiszteletem az Empolié, de mindig nyernünk kell. Pont azért, ahogy a meccs alakult, 75 percet játszani 10 emberrel nem könnyű, és hogy mégis otthon tartottunk egy pontot, az pozitív. Tavaly elvesztettük ezeket a meccseket. Elrontottunk volna egy epizódot és mindannyian elveszítettük volna a fejünket. Idén, és ezen a meccsen is, kompaktak voltunk, hazahoztunk egy pontot, ami így is pozitív.

D: Milik túlfűtött állapotban volt?

WSz: De ez megtörténik, hibázott, remélhetőleg a pályán jóvá fogja tenni. Nem kell bocsánatot kérnie tőlünk, mindannyian hibázunk, egy csapat vagyunk, együtt nyerünk és veszítünk. Ma elkövette ezt a hibát, most jó játékkal és sok góllal kell meghálálnia nekünk.

D: Vlahović sokat fejlődött. Mi változott?

WSz: Mentális szempontból semmit, keveset vagy semmit. Ő egy olyan srác, akiben mindig is sok volt a csibészség, amikor edzésen meccseket játszunk, mindig gólt akar lőni, mindig nyerni akar, mindig dühös, ha veszít, és ez nem változott. Fizikailag sokkal jobb, ez látszik rajta, és egy olyan játékos, mint ő, amikor fizikailag jó formában van, akkor ő az egyik legerősebb csatár Európában, örülünk, hogy visszanyerte ezt a fizikai formáját.

D: Lautaro a legfőbb riválisa?

WSz: Ők ketten nagyon-nagyon erősek.

D: Úgy érzed, hogy képesek vagytok felnőni az Interhez?

WSz: Ott vagyunk, elmegyünk Milánóba, hogy elérjük az álmunkat, hogy megnyerjük a meccset és a bajnokság élére kerüljünk. Nem lesz könnyű, mert az Inter idén nagyon erős, de ott vagyunk és küzdeni akarunk.

D: Yildizről mit gondolsz?

WSz: Kenan tényleg rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyekkel erős lehet, de két lábbal a földön kell maradnia. Tavaly, az első naptól kezdve, hogy csatlakozott hozzánk, már az edzéseken látszott a potenciális sztár játéka, de még rengeteg munkát és elkötelezettséget kell beletennie, hogy igazi bajnok legyen.

D: Üzenet a Juve-szurkolóknak a vasárnapi meccs előtt?

WSz: Nincs mit mondani, mi a pályán beszélünk.