Gatti és Locatelli a Fiorentina elleni siker után

gattona.jpgA Juventus tegnap esti, Fiorentina ellen aratott győzelmét követően nem csak a csapat mestere, hanem a diadalban kulcsszerepet vállaló labdarúgók is az olasz média rendelkezésére álltak, melynek keretében a gólszerző Federico Gatti, továbbá a remekül játszó Manuel Locatelli fejtette ki véleményét a látottakról. 

"A mai egy nagyon fontos siker, mivel két rendkívül nehéz hónap áll mögöttünk. A mostani győzelem, valamint a keddi eredmény jelentősen javítja a csapatmorált, s most mindannyian azzal a tudattal készülünk a következő mérkőzésre, hogy az előttünk álló egy-másfél hónapban még akár igazán nagyot is alkothatunk. Úgy vélem, hogy gyakorlatilag az életünkért fogunk játszani, ami miatt készen kell állnunk a kihívásokra, s továbbra is meccsről-meccsre kell haladnunk" – szögezte le Gatti a DAZN munkatársának. 

"Meglátásom szerint ugyanazzal a szellemiséggel rukkoltunk elő, mint kedden, mikor egytől-egyig a társainkért küzdöttünk, s mindenki hozzátett egy plusz dolgot az összecsapáshoz, kezdve támadóinkkal, Dušannal és Fedével. Ők ketten lenyűgözően futballoztak, s hatalmas segítséget jelentnek számunkra, míg mi, többiek minden egyes labdáért megharcolunk, és próbálunk egy olyan kemény együttest alkotni, amivel mindenkinek kellemetlen szembenézni. 

Vlahović pontosan olyan center, amilyennek lennie kell: minden találkozón gólt akar szerezni, s azt hiszem, éppen ez a hozzáállás a legnagyobb erőssége. Reméljük, hogy a szerb az évad végéig megőrzi kiváló mentalitását. Gleison Bremerrel csak azért nevettünk a találatom után, mert ma reggel pontosan ezt a formát gyakoroltuk az edzésen... (nevet – a szerk.) Viccet félretéve, időnként szükségünk van egy kis szerencsére, s bár sajnálom, hogy Gleison csak a keresztlécet találta el, mindig készen állók az ehhez hasonló kipattanók bevágására. Az első helyzetemnél elpuskáztam a lehetőséget, ám örülök, hogy később mégis hozzá tudtam járulni ehhez a fontos eredményhez" – zárta szavait az olasz védő. 

loca_fior.jpg"Nem is kérdés, hogy a mester személye alapvető fontosságú az eredmények szempontjából. Keretünk elszántan követi trénerünk utasításait, aki folyamatosan jelzéseket ad nekünk a pálya mellől, ugyanis mindannyian egy célért harcolunk, ez pedig tökéletes egységet követel tőlünk. A második félidőben látható taktika nem tudatos választás volt, mivel eleinte ugyanúgy akartunk játszani, mint a szünet előtt, ami persze nem sikerült, mivel túlságosan leeresztettünk és túlzottan elengedtük magunkat, a Fiorentina pedig elszántan próbálta kihasználni a hibáinkat, s többször is átjátszott bennünket" – fogalmazott Locatelli, ugyancsak a DAZN kérdésére. 

"A mai egy kifejezetten fájdalmas összecsapás volt, ám fő a győzelem, a helyezés, illetve a ma látható szellemiség. Elképesztően nehéz hetek állnak mögöttünk, ami miatt ma mindenképpen be kellett zsebelnünk a három pontot, s örülök, hogy a lényeget mindenki megértette az alakulaton belül. Nem szabad másokkal foglalkoznunk, mivel ebben a helyzetben elsősorban tükörbe kell néznünk. Tagadhatatlan, hogy az utóbbi meccsek közül néhányszor borzasztóan játszottunk, ami miatt továbbra is a realitás talaján kell mozognunk, s a szükséges önkritikával kell szemlélnünk produkciónkat. 

Örülök, hogy ma este egy egységes csapatot láthattam, akik őszintén és nagy szívvel futballoznak, ez pedig jó kiindulópontot jelenthet a folytatásra nézve. Az Inter elleni kudarc azért volt ilyen fájdalmas, mert korábban már-már a milánóiak közelében tudhattuk magunkat, a következő összecsapásokon pedig busásan megfizettük az önhittség árát. Az évad elején az volt a fő cél, hogy visszatérjünk a Bajnokok Ligájába, ehhez képes pedig minden jelentősebb eredmény nagyon fontos, melyek sorába beletartozik a Coppa Italia-diadal is. 

Nem tagadhatjuk, hogy a mutatott játék tekintetében van hová fejlődnünk, mivel nagyobb arányban kell birtokolnunk a labdát, s könyörtelenebbnek kell lennünk, lévén, hogy egyes találkozókon túlságosan is elengedjük magunkat, amit nem lenne szabad hagynunk. Néha rossz döntéseket hozunk, ám ezekből mindannyian tanulunk, hozzájárulva ezzel saját fejlődésünkhöz. Az utóbbi három évben rengeteg változás történt a Juventus körül: sok tapasztalt futballista távozott, s számos tehetséges fiatal bukkant fel. Most mindent a BL-indulás bebiztosításának rendelünk alá, emellett pedig végre jó lenne a magasba emelni egy serleget is" – összegzett a középpályás.