Locatelli: "Tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk"

loca_inter.jpgA Juventus tegnap esti, Inter ellen elszenvedett 1:0-ás kudarcát követően a Bianconeri középpályása, Manuel Locatelli értékelte a látottakat az olasz média kamerái előtt, leszögezve, hogy csapattársaival együtt csalódott a vereség miatt, ám ebben a helyzetben az egység megőrzése a legfontosabb, ezen túl pedig elismerte, hogy a Zebrák valamit nagyon rosszul csináltak a mostani Derby d'Italián. 

"Az Inter góljánál valamit nagyon rosszul csináltunk, mivel az ellenfélnek nem lett volna szabad ilyen tiszta helyzetet kialakítania, főleg úgy, hogy a labda végül a saját játékosunkról pattant be a kapuba. A jövő héten mindenképpen ki fogjuk elemezni a baklövéseket, ám mindez nem fog változtatni csalódottságunkon, hiszen szomorúak vagyunk amiatt, hogy elveszítettünk egy ilyen fontos rangadót. Bő egy hét múlva persze már az Udinese ellen kell majd pályára lépnünk, ami miatt nem sokat töprenghetünk a kudarc okain, azonban ettől függetlenül sosem könnyű feldolgozni az ilyen vereségeket" – jelentette ki a DAZN kérdésére.

"Nyilvánvaló, hogy ha kikapsz, lehangoltságot érzel. Az első félidőben nem mutattunk a tudásunkhoz méltó játékot, e téren pedig mindenképpen fejlődnünk kell, s fogunk is. Egy vereség után még nyilvánvalóbbá válik, hogy min kell javítanunk, nekem pedig meggyőződésem, hogy mentalitásunk alapvetően jó, az eddigiekben pedig éppen az a remek szellemiség, s kiváló csapategység repített idáig bennünket, ami ma is kiütközött a találkozó vége felé. Ennek fényében még akkor sem tartok a jövőtől, ha produkciónkkal ma kissé aláástuk a saját esélyeinket. 

Az első negyvenöt perc kiegyensúlyozottabbnak tűnt számomra, s néhány gólszerzési lehetőségünk is akadt, azonban túlságosan alacsonyan tartottuk a sorainkat, s nem tudtunk nyomást helyezni a Nerazzurrira. A második félidőre agresszívabbá váltunk, ám az Inter egy nagyon erős csapat, melynek legfőbb ereje éppen a kiszámíthatatlanságban rejlik. Úgy gondolom, bennünk is megvan a szükséges erő, azonban a jövőben a kezdetektől fogva a meccs vége felé látható hozzáállással és agresszióval kell futballoznunk, mivel ez mindig meghozza a kívánt eredményt. 

Az ellenfél bizonyos szituációknál okosabb és jobb megoldásokat választott, mint mi a hasonló helyzeteknél. Nem szégyen tanulni a riválisoktól, a mester pedig nem véletlenül szokott arról beszélni, hogy jobban kell kezelnünk az összecsapások egyes pillanatait. Még rendkívül hosszú utat kell megtennünk ahhoz, hogy elérjük céljainkat, ugyanakkor hiszen alakulatunkban. A bajnokság során még hihetetlenül sok meccsünk lesz, nekünk pedig nem szabad letérnünk az eddigi nyomvonalról" – összegzett Locatelli.