Rabiot és Alex Sandro gondolatai a Hellas elleni meccsről

rabiot_hellas.jpgMint ismert, a Juventus tegnap este sem tudott győzelmet aratni a Serie A-ban, ugyanis a csapat csak egy 2-2-es döntetlent volt képes elérni a Hellas Veronával szemben. Az összecsapást követően Max Allegri mellett az Öreg Hölgy labdarúgói is az olasz média kamerái elé álltak, melynek keretében Adrien Rabiot, valamint Alex Sandro osztották meg gondolataikat a szélesebb nyilvánossággal. Az alábbiakban ezen nyilatkozatok magyar fordítását tesszük közzé. 

"Ma este sokkal többet kellett volna tennünk, hiszen az elmúlt  három összecsapáson csupán egyetlen pontot tudtunk begyűjteni. Úgy vélem, hogy az ellenfél által szerzett első gól mindenképpen elkerülhető lett volna, ám ebből még sikerült felállnunk, bár való igaz, hogy nagyon későn kezdtünk el ténylegesen futballozni, ami különösen igaz a második félidőre" – szögezte le Rabiot a DAZN kérdésére. 

"Mindig az apró részletek jelentik a különbséget, ezért pedig vissza kellene szereznünk az idény elején látható szilárdságot, mikor az ellenlábasok alig tudtak betalálni a kapunkba. A sikerek útjára való visszatérés természetesen nagyon nehéz, elvégre a Serie A mezőnye rendkívül erős, nekünk viszont az a feladatunk, hogy ismét megleljük a korábbi önbizalmat, majd elkezdjünk újra diadalokat aratni. 

Mint mondtam, mindig a részletek a legfontosabbak. A szezon első felében általában jó megoldásokat vettünk elő a kulcspillanatokban. A Verona második találata előtt nem voltunk elég könyörtelenek, s nem védekeztünk megfelelően. Nem kérdés, hogy nem lenne szabad ilyen gólokat kapnunk, ehhez azonban vissza kell szereznünk az erőnket és a magabiztosságunkat. A következő hónapokban mindenkinek nagy odafigyeléssel kell majd dolgoznia, miközben nem szabad feladnunk, s vissza kell szereznünk azon tulajdonságokat, melyek korábban erőnk legjavát adták. 

Mindig azt kell tennünk, amit a mester mond, ha pedig ő úgy dönt, hogy felállást váltunk, akkor végre kell hajtanunk az utasítását. Mi vagyunk a pályán, ekképp pedig egyedül rajtunk múlik, hogy megleljük-e az akcióépítéshez és a haladáshoz szükséges erőt. A hadrend ebből a szempontból másodlagos, elvégre teljesen mindegy, hogy 4-3-3-ban, vagy 3-5-2-ben játszunk-e. Legutóbbi összecsapásunkon például három védővel szerepeltünk, s mégsem tudtunk gólt szerezni, ami egyértelművé teszi, hogy az eredményesség nem formáció kérdése. Az évad első hónapjaiban nagyon tömörek és kompaktak voltunk hátul, most pedig az a dolgunk, hogy visszanyerjük e tulajdonságokat. 

A realitás talaján kell mozognunk, az pedig azt mutatja, hogy az Inter továbbra is a saját útján halad, míg a mi feladatunk a második hely megőrzése, és az alapvető önbizalom visszaszerzése. Az eddigiekben 53, vagy 54 pontot szereztünk, ami  megmutatja, hogy képesek vagyunk igen jó produkciót nyújtani. Nem szeretnénk aggódni a mögöttünk lévő alakulatok miatt, ám lassan már az ezüstérem is veszélybe kerül, ennek fényében pedig nem is lehet kérdés, hogy össze kell kapnunk magunkat. Ma este túlságosan gyengék voltunk, ez pedig egyszerűen nem fordulhat elő többször" – zárta szavait a francia középpályás. 

alex_sandro.jpg"Az utóbbi hetekben elvesztettük azokat a jellemvonásokat, amik eddig erőssé tettek bennünket. Sokkal szilárdabbá kell válnunk, s mindannyiunknak többek kell dolgoznia azért, hogy a csapat segítségére legyünk. Az idei helyzet más a korábban tapasztaltakhoz képest, mivel heti egy mérkőzésünk van, ami miatt nekünk is más megközelítéseket kell alkalmaznunk a felkészülés során. A legfontosabb a koncentráció, ám az is igaz, hogy heti több meccsel az edzésekre is több idő jut, ami nagyobb teret biztosít a fejlődésre" – fogalmazott Alex Sandro, ugyancsak a DAZN-nak. 

"A lehető legrövidebb időn belül vissza kell nyernünk a fókuszt, hiszen innentől fogva nem nagyon hullajthatunk el több pontot. Nem engedhetünk meg magunknak több vereséget, ami miatt megítélésem szerint a hibalehetőségeink is leredukálódtak. A formációváltás mindenképpen pozitív dolog, mivel ez azt mutatja, hogy több merítési lehetőség áll rendelkezésünkre a keret szempontjából. Van néhány labdarúgónk, aki több poszton is megállja a helyét, az együttes viszont ellenféltől függően nyerhet, vagy veszíthet is azon, ha más hadrendben lép pályára. A lényeg azonban nem a felálláson van, hanem azon, hogy milyen szellemiséggel, s mekkora összpontosítás mellett futunk ki a gyepre. 

A magam részéről úgy vélem, hogy csak és kizárólag magunkra szabad figyelnünk. Az Inter a saját útját járja, mi pedig ugyanezt tesszük. Magától értetődő, hogy a szezon elején én is reménykedtem a bajnoki cím megnyerésében, ám pályafutásom során minden évadban hasonló érzéseim voltak, élsportolóként pedig nem is lehetne más célom. Úgy gondolom, hogy társaim is hasonló ambíciókkal vágtak neki az évadban, ám időközben kiderült, hogy egyelőre más eredmények elérésére kell fókuszálnunk" – összegzett a brazil védő.