Cambiaso: "Teljesen érthető a füttykoncert"

cambiaso_1.jpgA Juventus tegnapi, Udinese ellen elszenvedett lesújtó kudarca után a csapat balhátvédje, Andrea Cambiaso igyekezett magyarázni a bizonyítványt az olasz média kamerái előtt, leszögezve, hogy senki sem számított ilyen rossz produkcióra, éppen ezért pedig nem tud neheztelni a drukkerekre, akik a lefújást követően kifütyülték a csapatot a stadionban. 

"Senki sem számított ilyen rossz mérkőzésre, és ilyen szörnyű végeredményre. Hiányzott belőlünk az elszántság, kiváltképp az első félidőben, emiatt pedig nem tudtuk gólra váltani a helyzeteinket, pedig többek között nekem is akadt egy lehetőségem. Kár, hogy nem sikerült bevennünk az Udinese kapuját, hiszen többször is nagyon közel álltunk a szükséges találat megszerzéséhez. Ellenfelünk a második játékrészre tömörebbé és fáradtabbá vált. Futballjuk lelassult, ők azonban remekül védekeztek, míg nekünk többet kellett volna futnunk, s gyorsabban kellett volna járatnunk a labdát" – jelentette ki a DAZN munkatársának.

"A saját magunk útján járunk. A szezon előtt az volt a legfőbb célunk, hogy visszajussunk a Bajnokok Ligájába, ehhez képest pedig nagy eredmény, hogy egy ideig a Scudettóért harcolhattunk az Interrel, s hogy jelenleg is a második helyen állunk. Lemaradásunk immár jelentős, ám ettől függetlenül is nyugodtnak kell maradnunk, ahogy azt a mester is mondta. Nem szabad pánikba esnünk három rossz találkozó miatt, s határozott, valamint szilárd elképzelésekkel kell folytatnunk a munkát. 

Szerencsére a pálya bármely pontján jól érzem magam. Szeretem, ha nálam van a labda, ezért pedig igyekszem lefedni a szükséges posztokat, miközben minden egyes szerepkörben a lehető legjobb teljesítményre törekszem. A mester mindig arról beszél, hogy a Juventust képviselni egyszerre nagy megtiszteltetés, illetve nagy teher. Nálunk még egy döntetlen is tragédiának tűnik, az pedig, hogy három meccsen összesen egy pontot szereztünk, érthetően nem váltja ki a szurkolók tetszését, akiket az utóbbi hónapokban másfajta eredményekhez szoktattunk. Az utóbbi időben sajnálatos módon nem tudtunk úgy játszani, ahogy az elvárható lenne tőlünk, a füttykoncert pedig ennek fényében nem meglepetés. 

Max Allegri többször kijelentette, hogy az évad során előfordulhat majd egy-egy visszaesés, lévén, hogy nagyon fiatal keretünk van, az Inter pedig sokkal tapasztaltabb alakulattal bír, akik sok jelentős tétmérkőzést játszottak az utóbbi években. Ebben a helyzetben elsősorban koncentráltnak és egységesnek kell maradnunk, s mivel alapvetően fantasztikus csapatunk van, nincs kétségem afelől, hogy így is fogunk majd tenni. Az eredmények elérésének nincs nagy titka, egyszerűen csak folytatnunk kell a munkát" – összegzett Cambiaso.