Beharangozó – az Empoli elleni meccs

empoli_cimer.pngA Juventus ma kora este az Empoli alakulatával szemben folytatja bajnoki menetelését, ahol értelemszerűen ismét kulcsfontosságú lesz a győzelem, lévén, hogy a következő fordulóban a legfőbb riválisnak számító Inter vár majd a torinói alakulatra, a lélektani pontkülönbséget pedig mindenképpen fenn kellene tartani a felek között. Az, hogy ez sikerül-e Max Allegri fiainak, 18 órától fog kiderülni az Allianz Stadium gyepén és a SPORT1 csatornáján, Livio Marinelli bíráskodása mellett. 

Nem túlzás kijelenteni, hogy az Aurelio Andreazzolit éppen nemrég menesztő toszkános borzalmas formában vannak, hiszen mindössze a 19. helyet foglalják el a maguk 4 győzelmet, 4 döntetlent, illetve 13 vereséget mutató mérlegével. Az utóbbi öt fordulóban 3-szor kaptak ki, egyszer ikszeltek, az utolsó meccsnapon azonban 3:0-ás sikert arattak a Monzával szemben, az újonnan kinevezett Davide Nicola irányításával. Az eddigiekben 14 találatot szereztek és 35-öt kaptak, ennek fényében pedig nem meglepő, hogy a Coppa Italiában sem jutottak sokáig, ahol rögtön az első forduló jelentette számukra a végállomást. 

A kékmezes gárda kerete 82 millió eurót ér a Transfermarkt szerint, legértékesebb játékosuk pedig a 15 millió euróra taksált tehetséges olasz középpályás, Tommaso Baldanzi. A felek egymás elleni történelme meggyőző Juventus-fölényről tanúskodik, mivel az Öreg Hölgy a legutóbbi 5 találkozóból négyet is megnyert, az egyetlen szégyenfoltot pedig egy hazai vereség jelenti, még 2021 augusztusából. Az utolsó, 2022. október 21-én megrendezett torinói összecsapáson a Bianconeri kiütéses, 4:0-ás diadalt aratott, köszönhetően Moise Kean és Weston McKennie góljainak, valamint Adrien Rabiot duplájának. 

Sérülteket mindkét oldalon szép számmal találhatunk, mivel a Zebrák keretéből ezúttal is hiányozni fog Nicolò Fagioli, Paul Pogba, Mattia De Sciglio, Adrien Rabiot, Moise Kean, illetve Federico Chiesa, míg a friss igazolásnak számító Tiago Djaló ugyancsak nem kaphatott helyet a kispadon. Az Empoli Gabriele Guarino, Tyronne Ebuehi, Simone Bastoni, Viktor Kovalenko, Francesco Caputo, valamint Mattia Destro távolmaradásával lesz kénytelen megbirkózni. 

Gianluca Di Marzio szerint a Juve az alábbi kezdővel futhat majd ki a gyepre: 

(3-5-2): Szczęsny; Gatti, Bremer, Alex Sandro; Cambiaso, McKennie, Locatelli, Miretti, Kostić; Vlahović, Yıldız.