Vlahović:"A társaim nélkül nem születhettek volna meg a góljaim!"

vlaho.jpgA tegnap esti, Lecce ellenében idegenben aratott magabiztos győzelem után Dušan Vlahović, valamint Manuel Locatelli álltak a DAZN kamerái és mikrofonjai elé, hogy megoszthassák gondolataikat a mérkőzéssel, a csapat és saját maguk teljesítményével kapcsolatban, továbbá válaszoltak azokra a kérdésekre is, melyek már a bajnoki címmel összefüggésben merültek fel.

Két duplázás, ráadásul egymás után. Ez olyan eredmény, amit még Ronaldo sem tudhat magáénak Juventus szerelésben!

„Azért ne essünk túlzásokba, ha kérhetném. Boldog vagyok, különösen mivel a találataimmal a csapatot segíthettem, de a góljaim nem születhettek volna meg a társaim nélkül, amiért végtelenül hálás vagyok nekik és csak remélni tudom, hogy hasonlóan folytathatjuk.”

Ideges lettél érezve a mérkőzés súlyát?

„Hogy őszinte legyek, igazából mindig nyugodt vagyok, csak a pályán olykor az érzelmek jobban kiülnek az ember arcára, de ettől még ez nem jelenti azt, hogy különösképpen foglalkoztatna vagy hagynám, hogy eluralkodjanak felettem. Sikerült nyernünk egy nehéz ellenféllel szemben, egy olyan környezetben, ahol egyáltalán nem magától értetődő dolog ez. Négy számukra sikeresen megvívott hazai mérkőzést követően láttak minket vendégül, és éppen ezért a csapat ma több szempontból is diadalt aratott. A három pont mellett az is fontos volt, hogy nem kaptunk gólt sem. Ezen az úton kell tovább haladni.”

Mennyivel másabb most ez a Juventus?

„Nyilván jobb, több, de igyekszünk ezt nem szem előtt tartani. Csupán mérkőzésről mérkőzésre gondolkozunk, így most az Empoli elleni összecsapás jár már a fejünkben, és majd ha azon sikeresen túl leszünk, akkor lehet elkezdeni foglalkozni az Interrel. Lépésről lépésre haladunk, és ez alapvető fontosságú számunkra.”

Mivel magyarázod a saját teljesítményedben bekövetkezett javulást?

„Fizikailag jól érzem magam, lényegében semmi sem változott a korábbiakhoz képest. Ugyanúgy keményen dolgozok nap, mint nap. Ugyanúgy odafigyelek a testemre, megfelelően alszok és étkezem, valamint végzem a mindennapi edzéseket. Ebben az értelemben tehát nincs különösebb változás a napi rutinban, azonban az előző szezonhoz képest az mindenképp előrelépés, hogy fizikailag is jól érzem magam, hála Istennek nincs semmi problémám. Ez az egyedüli különbség, és reményeim szerint tudom folytatni ezt!” – zárta gondolatait Vlahović.

locatelli_la_stampa_1.jpgManuel, szerinted ez az idegenben aratott diadal másabb értékekkel bír? Lévén most már ti vagytok a tabella élén és ez több, mint csak egy egyszerű pontelőny.

„Igen, a tegnapi személyes véleményem szerint egy hatalmas győzelem volt, mert ők egy olyan csapat, akik számos ellenfél dolgát megnehezítik hazai pályán – köztük nem egyszer a miénket is. Viszonylag kevés gólt kapnak, de ezzel mi teljes mértékben tisztában voltunk a mérkőzés előtt. Az edző mindig azt kéri tőlünk, hogy őrizzük meg a nyugalmunkat, és végül láthattuk, hogy ez a kifizetődő hozzáállás, elvégre sikerült gólt, gólokat szereznünk, érett játékot mutatva. Ez volt a legfontosabb dolog az estével kapcsolatban.”

Mennyire fontos, hogy a csatárok megtalálták a góllövő cipőjüket? Az utóbbi pár meccset nem pusztán megnyertétek, de több góllal tettétek meg, egyre inkább jobb fizikai állapotba kerülve és megértve azt, hogyan kell a mérkőzést irányítani.

„Igazad van, a csapat azért dolgozik, hogy a csatárok gólt lőhessenek. Nagyon örülök Dušan teljesítményének, mert egy remek játékos, jó teljesítményt nyújt és magáénak érzi a felelősséget. Remélem, hogy ez csak a kezdet számára és folytatni tudja. Ha nyugodt marad, akkor még számtalan góllal örvendeztethet meg minket. De természetesen nem csak ő van a csapatban, Yildiz játékának is örülök, mert ő egy olyan valaki, aki különbséget tud jelenteni a pályán, mindig benne van a veszély és nagyon jó az egy az egy elleni szituációkban. Aztán nem szabad megfeledkezünk Fedéről sem, várjuk őt is vissza és ekkor még Milikről nem is nagyon beszéltünk, pedig ő is egy kivételes labdarúgó. Szóval végül is igen, a csapatmunka meghozza a gyümölcsét a csatárjaink számára, akik a védekező fázisból sem restek kivenni a részüket, ők képezik az első védvonalat. Amikor mindenki ilyen remek mentalitással, hozzáállással rendelkezik, akkor semmi sem lehetetlen. Nagy dolgok elérésére is képesek lehetünk.” – zárta mondandóját Locatelli.