Gatti: „Hihetetlen érzés egy ilyen fontos találattal segíteni a csapatot!”

gatti_5.jpgA Monza elleni idegenbeli mérkőzés hatalmas izgalmakat tartogatott a nagyérdemű számára, Adrien Rabiot kora góljára bár a hazaiak még tudtak válaszolni Valentin Carboni révén a 91. percben, de Federico Gatti egy minutummal később szerzett találatával nem pusztán érzelmi aspektusában emelte a mérkőzés tétjét, de góljával az előző szezonnal ellentétben – ahol mindkét alkalommal a Monza diadalmaskodott -, ezzel három pontot is szerzett csapatának. A lefújást követően az olasz média érthető okokból a védőt kérdezte elsősorban, aki nem pusztán a góljáról beszélt, de említést tett arról is, hogy a Juventus játékosai a mérkőzés előtt már arról elmélkedtek, hogy ha csak ideiglenesen is, de a bajnoki tabella élére akarnak kerülni.

„Hogyan is önthetném szavakba ezeket a pillanatokat a számodra? Hihetetlen érzés egy ilyen fontos találattal segíteni a csapatot.” – kezdte mondandóját Gatti a DAZN munkatársának. „A mérkőzés kezdete előtt az öltözőben azt mondtuk egymásnak, hogy a hármas sípszó után listavezetőnek kell lennünk. Kár a bekapott gólért, mert többet is tehettünk volna, beleértve természetesen saját magamat is. A végére kicsit elfáradtunk, de szerencsére azonnal javítani tudtam ezt a kis rövidzárlatot. Ez a három pont nagyon sokat fog érni a végelszámolásnál.”

Ezek szerint a Juventus játékosai hisznek abban, hogy megnyerhetik a Scudettót?

„Ezért játszunk!” – erősítette meg a válogatott védő. „Az összecsapás előtt azt mondtuk, hogy ma este mindenképp előzni fogunk a tabellán. Nagyon kemény mérkőzés volt. A Monza nagyon masszív és egységes csapat, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az előző szezonban még csak pontot sem sikerült szereznünk ellenük. Alapvető fontossággal bírt, hogy ma este győztesként hagyjuk el a pályát.”

A lefújást követően az összes csapattársad téged éltetett a győzelem miatt, milyen a kapcsolatod a társaiddal?

„Értük élek, bármit megtennék értük. Mintha a második családom lennének, egy rendkívüli csapatot alkotunk így mindannyian, együtt. Révén több időt töltök velük, mint a tényleges családommal, így mondhatni egy igen erős és szoros kötelék alakult ki közöttünk.”

Az előző szezonban, ugyanezen pályaválasztás mellett Christian Gytkjær szerezte a Monza győztes találatát, amiért téged okoltak. A mostani gólodat nevezhetjük költői igazságszolgáltatásnak?

„A kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét. Az előző szezonban hibát vétettem, de ez még inkább arra ösztökélt, hogy az eddigieknél is többet és jobban dolgozzak, mind a pályán, mind azon kívül. A ma esti győzelem alapvető fontossággal bírt.” – zárta mondandóját Federico Gatti.