Angol klubok figyelik Soulét és Iling-Juniort

soule_4_1.jpgMár csak szűk egy hónap van hátra a januári mercato kezdetéig, ennek fényében pedig az olasz sportsajtóban is egyre szaporodnak a pletykák a Juventus lehetséges téli kiszemeltjeiről, valamint azon játékosokról, akik a következő transzferablakban elhagyhatják az Öreg Hölgyet. A La Gazzetta dello Sport mindenekelőtt arról számolt be, hogy a sokak szerint méltatlanul mellőzött Samuel Iling-Junior lehet az első távozó, lévén, hogy több Premier League-klub is figyeli az angol szélsőt, aki láthatóan végleg a partvonalon kívülre szorult Massimiliano Allegri döntései miatt. 

A lap szerint a Bianconeri nem akarja ingyen elveszíteni a fiatalt, akinek szerződése 2025-ben jár majd le, míg Iling-Junior mindenképpen több játéklehetőséget szeretne, ami miatt a váltás mindkét fél szempontjából kézenfekvő lenne. A torinóiak legalább 20 millió eurót szeretnének kapni a Chelsea akadémiáján nevelkedő labdarúgóért, hogy az összeget egy új középpályás leigazolásába fektethessék be. 

A Gazzetta ez utóbbi téma kapcsán leszögezte, hogy a Zebrák éles szemmel figyelik a Borussia Mönchengladbach francia játékosát, Manu Konét, aki megelőzte a listán Kalvin Phillipset és Pierre-Emile Højbjerget, ugyanakkor rajta tartják a szemüket az Udinese szerb reménységén, Lazar Samardžićon is. Az orgánum úgy tudja, hogy a Zebrette nem igazán akarja elengedni egyik legjobbját januárban, míg a Shakhtar Donetsk hasonló álláspontot képvisel az ugyancsak célpontként emlegetett Georgiy Sudakov kapcsán, ami miatt Iling-Juniort leginkább Federico Bernardeschi pótolhatná, aki egy fél éves sima kölcsönben térne vissza a Toronto FC-ből. 

A milánói újság információi szerint az elsődleges kiszemelt mindazonáltal továbbra is Domenico Berardi lehet, akiért viszont változatlanul 30 millió eurót követelne a Sassuolo együttese. Mivel az összeg megfizethetetlen lenne a Juve számára, az üzlet csak nagy nehézségek árán köttethetne meg, tető alá hozásában pedig nagy segítséget jelenten Matías Soulé esetleges értékesítése, akiért a Gazzetta szerint a Crystal Palace és a Newcastle United is bejelentkezett az utóbbi napokban. 

Bár a fekete-fehérek alapvetően meg akarják tartani az argentin tehetséget, a Gazzetta figyelmeztetett, hogy egy 20-25 millióról + bónuszokról szóló ajánlatot a klub nehezen tudna visszautasítani jelenlegi anyagi helyzetében. Ettől függetlenül mindez persze nem lenne példátlan, mivel Nicolò Schira a minap kijelentette, hogy a Juventus már Federico Gattiért is kapott egy hasonló megkeresést tavaly nyáron, melyet azonban nem fogadott el. Az olasz védő iránt a Nottingham Forest kínált fel 25 millió eurót, ugyanakkor az olasz rekordbajnok szakmai stábja és vezetősége eladhatatlannak minősítette a futballistát, aki maga is maradni szeretett volna Torinóban.