Bernardeschi: "Nem esett szó a visszatérésemről"

berna_3.jpgA Juve egykori játékosa, a 2021 nyarán a kanadai Toronto FC csapatához igazoló Federico Bernardeschi vasárnap este élőben tekintette meg korábbi együttese Inter elleni rangadóját, ezt követően pedig rövid nyilatkozatot tett a sajtónak, ugyanis látogatását sokan összefüggésbe hozták azokkal a pletykákkal, melyek szerint a labdarúgó a januári átigazolási ablakban visszatérhet az Öreg Hölgy kötelékébe. 

"Viszonylag gyakran meglátogatom a Juventust, tavaly is tiszteletemet tettem az Allianz Stadiumban. Szeretem az itteni embereket, s a vasárnapi mérkőzés után most is beszélgettem korábbi társaimmal, valamint Massimiliano Allegrivel. Ma (az interjú hétfőn készült – a szerk.) az edzőközpontban is elmentem, hiszen rövidesen visszautazok Kanadába, és szerettem volna elbúcsúzni azoktól, akik éveken keresztül a mindennapjaim részei voltak. Ezeken a beszélgetéseken egyébként semmi különösről nem volt szó, így természetesen nem érintettük az átigazolási piaccal kapcsolatos témákat sem" – tette világossá a DAZN kérdésére. 

"Maga a Derby d'Italia idén egyébként nem volt túl különleges, vagy jó meccs, még annak ellenére sem, hogy én magam a stadionban élhettem át az eseményeket, ami másoknak hatalmas élményt jelentene. A találkozó nemes egyszerűséggel nem tartalmazott semmi szépséget, holott a felek ennél jobb produkcióra is képesek lettek volna. A Serie A egy nagyon magas szintet képviselő bajnokság, melynek legékesebb bizonyítéka az, hogy az Inter tavaly egészen a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt. 

Úgy vélem, hogy Max Allegri remek munkát végez, az eredmények pedig őt igazolják. Egyetlen percig sem voltak bennem kétségek afelől, hogy ez így lesz, mivel a mester pontosan tudja, hogy mit hogyan kell csinálni, annak ellenére, hogy visszatérése óta rengeteg dolgon kellett keresztülmennie a csapattal. Szerintem Max alapvetően nem szeret a corto muso alapján játszani, ezt pedig az is megmutatja, hogy 2017-ben a Juventus a 4-2-3-1-es felállást alkalmazva jutott be a BL-fináléba, ami egy támadó alakzatnak számít. Allegri remekül alkalmazkodik a rendelkezésére álló focisták tulajdonságaihoz, s mindig ennek figyelembevételével szabja meg az aktuális hadrendet. 

Megítélésem szerint Federico Chiesa egy szélső, így pedig itt is kéne szerepelnie. Sosem egyszerű pozíciót váltani, honfitársamnak pedig biztosan némi alkalmazkodási időbe kerül majd, míg elsajátítja a csatárposzthoz kellő automatizmusokat. Magától értetődő módon ugyanez vonatkozik a secunda punta szerepkörére is. Fede annak idején a szélen kezdte, a szezon közben pedig kockázatos ilyen jelentős változtatásokkal kísérletezgetni" – összegzett Bernardeschi.