A Juve a jövő sztárjaként kezeli Soulét

soule_2.jpgA nyár egyik legjobban sikerült átigazolási művelete az eddigiek alapján minden bizonnyal Matías Soulé kölcsönadása volt, ugyanis a húsz esztendős argentin támadó máris 5 gólnál, s 1 gólpassznál tart a szezont egyébként is remekül kezdő Frosinone csapatánál, ami nem csak a többségében laikus drukkereknek, hanem a sárga-kék mezes gárda vezetőinek is feltűnt. 

"Csapatunkban 15 fiatal játékos található, akik szinte egytől-egyig nagy reménységek, ugyanakkor a Juventustól kölcsönben lévő labdarúgók egyértelműen hatalmas potenciállal bírnak. Kaio Jorge, Enzo Barrenechea, valamint Matías Soulé egyaránt minőségi futballisták, utóbbi pedig még közülük is kimagaslik. Úgy vélem, hogy az argentin az itt szerzett tapasztalatainak köszönhetően immár készen áll arra, hogy tartósan az Öreg Hölgy kötelékében szerepeljen. Annak ellenére, hogy csupán 2003-ban született, nagyon magabiztosan játszik, s megőrjíti az ellenfelek védőit. Biztos vagyok benne, hogy rövidesen nagyon fontos alapemberré válik majd a torinóiaknál" – fogalmazott a Frosinone sportigazgatója, Guido Angelozzi a Rai2 adásában. 

Nicolò Schira ennek nyomán kifejtette, hogy a Juventus mindenképpen szeretné magához láncolni a dél-amerikai jobbszélsőt, akinek aktuális szerződése a szezon végén, azaz 2024. június 30-án jár majd le. Az újságíró szerint a klub hamarosan egy 2028-ig szóló hosszabbítási ajánlatot fog Soulé képviselői elé tárni, ami bizonyíték gyanánt szolgál majd arra, hogy a fekete-fehérek valóban a jövő egyik potenciális sztárjának tartják a labdarúgót. 

Gianluca Di Marzio az eddig látottak fényében ugyancsak arról értekezett, hogy Soulé technikája és sebessége nagyon érdekes játékossá teszi az olasz válogatott által is megkörnyékezett reménységet, a Juventus pedig nem véletlenül küldte csak sima kölcsönbe őt, elvégre Cristiano Giuntoli és Max Allegri úgy vélik, hogy a 2020 januárjában a Véleztől megszerzett fiatal fontos részét képezheti a Zebrák jövőjének. 

Di Marzio szerint a holland Feyenoord alakulata a nyáron egy 15-18 milliós összeget ajánlott fel a támadóért, melyet azonban a Juve visszautasított, hiszen Torinóban egy hosszabb távú, s minden bizonnyal kifizetődő befektetésként tekintenek az argentinra, akit tulajdonságai egyértelműen arra predesztinálnak, hogy idővel a Bianconeri alapemberévé váljon, honfitársa, a 2022 nyarán távozó Paulo Dybala örökébe lépve.