Elindultak az egyeztetések Rabiot hosszabbításáról

rabiot_after_hellas_1.jpgAz elmúlt napokban az olasz sportmédia több képviselője is hírt adott arról, hogy nemrég megkezdődtek a tárgyalások a Juventus és a klub francia középpályása, Adrien Rabiot között, mivel a fekete-fehérek a tavaly nyári megállapodást követően ismét szeretnék meghosszabbítani a csapatkapitány-helyettes szerződését, ami 2024. június 30-án jár majd le. 

Alfredo Pedullà szerint a Bianconeri a hét közepén előzetes tárgyalást tartott a játékos ügynökével és édesanyjával, Veronique Rabiot-val, felmérve a gall kiválóság igényeit, amit később a La Gazzetta dello Sport is megerősített. A milánói lap információinak alapján Cristiano Giuntoli és Giovanni Manna kétfajta tervet vázolt fel a középpályás vonatkozásában. Az első opciói szerint Rabiot ismét csak 12 hónapot pakolna rá kontraktusára, fizetése pedig változatlan maradna, míg a másik konstrukció mentén a futballista egy 3+1 évre szóló szerződést kapna, a jelenlegi 7 millió eurónál jóval alacsonyabb bérrel. 

A Gazzetta szerint az Öreg Hölgy a háttérben igyekszik előkészíteni Dušan Vlahović hosszabbítását is, akinek megállapodását további egy évvel, azaz 2027-ig toldanák meg, miközben a prioritás még mindig Federico Chiesa marasztalása lenne, az ügy pedig már előrehaladott állapotban van, köszönhetően az olasz képviselőjének, Fali Ramadaninak, aki mindenképpen el akarja kerülni, hogy a szélső szerződésének lejártával ingyen hagyja el a Zebrákat 2025 nyarán. 

A rózsaszín hasábokon megjelenő orgánum ezen felül Nicolò Fagioliról sem feledkezett meg, akire a Juventus a fogadási botrány dacára is a jövő egyik alapembereként tekint, melynek nyomán rövidesen a fiatal itáliainak is szerződéshosszabbítást ajánlhatnak fel, ezzel téve tanúbizonyságot a belé fektetett bizalomról. Nicolò Schira mindeközben kifejtette, hogy a torinóiak előrehaladott megbeszéléseket folytatnak Manuel Locatellivel is, a felek pedig hamarosan pedig leüthetik a mostani idényben egyre javuló teljesítményt nyújtó registával való, 2028-ig szóló egyezséget. 

Schira arról is beszámolt, hogy a kölcsönben a Frosinone kötelékébe küldött, a klubnál pedig eleddig négy találatot szerző Matías Soulé hamarosan olasz válogatott labdarúgó lehet, miután Luciano Spalletti nagy erőkkel igyekszik meggyőzni a támadót arról, hogy az Azzurrit válassza az argentin nemzeti együttes helyett. Kölcsönjátékosokkal kapcsolatos további hír, hogy a Fiorentina vezérigazgatója, Joe Barone nemrég megerősítette, hogy a Violák rendkívül elégedettek Arthur produkciójával, s az idény végén várhatóan véglegesen is meg akarják majd szerezni őt: "Kifejezetten boldogok vagyunk Arthur teljesítménye miatt, emiatt pedig a szezon végét követően fel fogjuk venni a kapcsolatot a Juventusszal, hogy megbeszéljük a brazil jövőjére vonatkozó forgatókönyveket."

Nicolò Schira végezetül egy lehetséges téli érkezőről adott hírt, mivel tudomása szerint a Juventus, az Inter, valamint az AC Milan is éles szemmel figyelik a Lille OSC  huszonhárom esztendős portugál középhátvédjét, a Transfermarkt szerint 16 millió eurót érő Tiago Djalót, akinek szerződése 2024 júniusában jár le, s így ingyen megszerezhető lenne az érdeklődők számára.