Cuadrado: "Legbelül sosem fogok elbúcsúzni"

juan.jpgA Juventustól nyolc év után távozó Juan Cuadrado a búcsú hivatalos bejelentését követően személyes Instagram-oldalán tett közzé egy érzelmes bejegyzést, melyben köszöntet mondott azért, hogy az Öreg Hölgy szerelését viselhette pályafutásának egy meghatározó részében, ezen felül pedig kijelentette, hogy legbelül sosem fog elválni a Bianconeitől. 

"Köszönet és hála Istennek! Egy nagy szerelem története. Ez ér ma véget számomra a Juventus mezében eltöltött nyolc esztendőt követően. Közösen győztünk, és közösen örültünk, majd együttes erővel jutottunk túl a nehéz pillanatokon is. Mindig mindent egy dolog miatt tettünk: azért, hogy megvédjük ezt a legendás fekete-fehér szerelést, annak teljes méltóságával együtt" – fogalmazott a kolumbiai veterán. 

"Mindezekért a különleges pillanatokért szeretnék köszönetet mondani minden egyes szurkolónak, s természetesen a klubnak, ami voltaképpen mindig is egy nagy családot jelentett számomra, s melynek részéről sosem hiányzott a felém áradó alapvető szeretet és megbecsülés. 

És most, 314 mérkőzést, valamint 11 közösen égbe emelt, Istent dicsőítő és tisztelő trófeát követően eljött a búcsú ideje, még akkor is, ha legbelül sosem fogok búcsút venni a fekete-fehér színektől. 

Köszönöm, Juventus! Jó volt! Fino alla Fine! PANITA 11" 

A most harminchárom éves, kolumbiai válogatott Juan Cuadrado 2015-ben igazolt egy kölcsönszerződés keretében a Juventushoz a Chelsea csapatától, a Zebrák pedig két évvel később, 2017-ben véglegesen is megvásárolták a futballista játékjogát. A jobb szél szinte összes posztján, azaz jobb oldali támadóként és középpályásként, az elmúlt időszakban pedig jobbhátvédként is bevetett dél-amerikai a Piemontban töltött nyolc év alatt összesen 314 alkalommal futott ki a gyepre az alakulat szerelésében, mely találkozókon 26 gólt és 59 gólpasszt írhattak fel a neve mellé, miközben társaival közösen elhódított 5 Scudettót, 4 Coppa Italiát, s 2 Supercoppa Italianát is. 

A Juventus az alábbi videót publikálta búcsú gyanánt: