Lucas Vázquez és Frattesi lehetnek a fő célpontok

lucas_vazquez.jpgAz ismert olasz transzferguru, Gianluca Di Marzio a tegnap éjjeli órákban ismét fontos hírekről számolt be a Juventus átigazolási terveivel kapcsolatban, melynek keretében kijelentette, hogy az Öreg Hölgy vezetőségének tagjai tegnap konkrét tárgyalásokba bocsátkoztak Davide Frattesi ügyében a Sassuolóval, emellett pedig szót ejtett a torinóiak Lucas Vázquez iránti érdeklődéséről, továbbá a Galatasaray által megfigyelt Bianconeri-játékosokról is. 

Az újságíró szerint Frattesi egyértelmű célpontot jelent a Juventus számára, akit ugyanakkor csak abban az esetben igazolnának le, ha Adrien Rabiot a klub új hosszabbítási ajánlatától is elzárkózna. A Sassuolo középpályása iránt egyébként is nagy az érdeklődés, mivel az Inter, továbbá az AS Roma szintén figyeli őt, a Neroverdi illetékesei pedig kedden a milánói alakulat vezérigazgatójával, Beppe Marottával is tárgyaltak a futballistáról, míg ma dél körül várhatóan a Farkasok megbízottjaival találkoznak majd. 

Di Marzio leszögezte, hogy a Bianconeri pénzügyi igazgatója, Francesco Calvo, továbbá leendő (és ideiglenesen kinevezendő) sportigazgatója, Giovanni Manna tegnap együtt ebédeltek a zöld-feketék átigazolási szakemberével, Giovanni Carnevalival, a megbeszélés fő témáját pedig nem meglepő módon Frattesi képezte. A Sassuolo direktora kijelentette, hogy klubja nagyjából 30-40 millió eurót szeretne kapni az olaszért, amennyiben pedig a Zebrák más játékosokat is bevonnának az üzletbe, kizárólag az elmúlt szezont kölcsönben az Empolinál töltő belga középhátvéd, Koni De Winter iránt mutatnának érdeklődést. 

Di Marzio ezt követően áttért a védelem széleit illető kérdésekre, leszögezve, hogy a Juve napok óta egyeztet Alex Sandróval a brazil balhátvéd kontraktusának esetleges felbontásáról, ugyanis a dél-amerikai futballista nyolc év után új kihívásokra vágyik, s szívesen kipróbálná magát az őt megkereső Galatasaray alakulatánál. A szakíró szerint a Bianconeri már hónapokkal ezelőtt is tudta, hogy a labdarúgó elvágyódik a gárdától, s éppen ezért nem jelentették be hivatalosan a vele való automatikus hosszabbítást sem, ez pedig azt eredményezte, hogy az olasz rekordbajnok elkezdett gondolkodni a dél-amerikai esetleges pótlásán is. 

E tekintetben sokáig a Monza kiválósága, Carlos Augusto jelentette a fő kiszemeltet az Öreg Hölgynél, ám mivel Samuel Iling-Junior és Filip Kostić várhatóan jövőre is a keret tagjai lesznek, Andrea Cambiaso pedig visszatér az együtteshez, a poszton nem várhatóak igazán nagy változások. A jobb szélen ugyanakkor már más lehet a helyzet, mivel Di Marzio szerint a Juventus felvette a kapcsolatot a Real Madriddal Lucas Vázquez megszerzésének érdekében. A harminckét esztendős játékos a jelek szerint a fekete-fehérek fő kiszemeltje lenne a szerepkörre, részben tapasztalata, részben pedig viszonylag olcsó ára miatt, mivel a Blancók maximum 6-8 millió eurót kérnének megbízható kerettagjukért, aki egyébként 2016 óta erősíti soraikat, s 2024-ig rendelkezik élő megállapodással Madridban. 

Di Marzio szerint az Alex Sandrót leigazolni vágyó Galatasaray egyébként a Bianconeri három fölöslegessé vált középpályása, Denis Zakaria, Weston McKennie, illetve Arthur irányába is erős érdeklődést fejt ki, míg a SportItalia arról írt, hogy a Zebrák éppen az isztambuli klub olasz szélsőjét, Nicolò Zaniolót szemelték ki Ángel Di María utódjának. A lap úgy tudja, hogy a futballista egyébként is vissza szeretne térni a Serie A-ba, a török alakulat pedig akár egy kölcsön + 25 millió eurós vételi opciót tartalmazó konstrukcióval is hajlandó lenne elengedni őt, ami a jelenlegi helyzetben igencsak kapóra jönne a Juventusnak. 

Fabrizio Romano az utóbbi napokban végezetül egy izgalmas témát is felvetett, ugyanis egy szurkolói kérdésre válaszolva kifejtette, hogy egyes pletykák dacára semmilyen szinten nem történt kapcsolatfelvétel Paulo Dybala és a fekete-fehérek között, mivel az argentin játékos boldog az AS Románál, s egyébként is nagyot csalódott a Bianconeriben, mikor a torinóiak tavaly a hosszabbításról szóló ígéretek ellenére is megváltak tőle Max Allegri döntése miatt. Érdekesség gyanánt megjegyzendő, hogy a támadó kivásárlási ára külföldi klubok számára 12, olasz együttesek részére pedig 20 millió euró lenne, azonban utóbbi esetben nem a futballista, hanem a római alakulat mondhatná ki az utolsó szót az üzletről, a Giallorossinak pedig lehetősége lenne 3,8 millió euróról 6 millió euróra emelni La Joya fizetését.