A Juve marasztalná Rabiot-t, Frattesi és SMS az alternatívák

rabiot_frattesi_1.pngAz ismert olasz átigazolási szakértő, Gianluca Di Marzio a tegnap éjjeli órákban arról számolt be, hogy a Juventus készen áll arra, hogy még egy utolsó kísérletet tegyen Adrien Rabiot szerződésének meghosszabbítására, akinek egy sima, egy évre szóló kontraktust ajánlanának fel, fizetésemelés nélkül. A klub elsősorban az Serie A-ban játszó külföldi labdarúgókra érvényes adókedvezmény révén szeretné elérni a francia maradását, azonban arra, hogy ez kellően nagy meggyőzőerővel bír majd a futballista számára, továbbra is rendkívül kevés esély mutatkozik. 

Di Marzio szerint amennyiben Rabiot a jelenlegi kilátásoknak megfelelően távozik, a Bianconeri a Sassuolo középpályása, Davide Frattesi felé fordulhat, akiért együttese nagyjából 30 millió eurót kérne. A szakíró úgy tudja, hogy a labdarúgót az Inter, valamint az AS Roma is árgus szemekkel figyeli, ami igencsak megnehezítheti a leigazolását, ugyanakkor a torinóiak vezetősége lényegében eldöntötte, hogy a francia kiválóság búcsújának esetén mindenképpen a Neroverdi oszlopos tagjával szeretné pótolni őt. 

Miközben Di Marzio egyértelműsítette, hogy az Öreg Hölgy egy all-in ajánlatot tenne Frattesiért, Alfredo Pedullà úgy tudja, hogy a sokat emlegetett Sergej Milinković-Savić továbbra is érdekes célpontot jelenthetne a Zebrák számára, lévén, hogy a klub már novemberben megállapodást kötött a szerb ügynökével, s mivel a Lazio középpályásának szerződése 2024 nyarán lejár, a Sasok elnöke, Clauido Lotito a korábbi irreális összegekkel szemben idén már akár 35 millió euróért is hajlandó lenne elengedni a balkáni futballistát. 

Pedullà kifejtette, hogy bár a Bianconeri a korábbi egyezség miatt előnyben van a többi érdeklődőhöz képest, az olasz rekordbajnoknak egyelőre fontosabb ügyekkel kell foglalkoznia, miközben az Inter trénere, Simone Inzaghi nagyon szeretné jelenlegi gárdájához vinni egykori játékosát. A szakértő úgy tudja, hogy a Nerazzurrinál jelen pillanatban minden erővel a szombati BL-döntőre összpontosítanak, ám a jövőbeli tervek szempontjából előkelő helyet foglal el SMS szerződtetése, aki mellett a klub egyébként a Barcelona motorját, Franck Kessiét is szemmel tartja. 

Di Marzio ezen felül megerősítette, hogy a Bayern München és egyes Premier League-csapatok valóban érdeklődnek Dušan Vlahović iránt, azonban ezek a gárdák pillanatnyilag nem küldtek hivatalos ajánlatot a Juventusnak, miközben a fekete-fehérek maguk sem érdekeltek a támadó értékesítésében, s csak egy kellően jelentős összegért cserébe gondolkodnának el a közös út befejezésén. A Sky Sport Italia ugyancsak arról írt, hogy egy jelentős megkeresés könnyen előidézheti a szerb távozását, tekintettel arra, hogy a center nem ápol igazán jó viszonyt Max Allegrivel, ebben az esetben pedig a Zebrák Arkadiusz Miliket is megvásárolnák a Marseille-től, akinek megvétele máskülönben nem lenne magától értetődő a piemonti alakulatnál. 

Fabrizio Romano ismét leszögezte, hogy Leandro Paredes és Ángel Di María szerződésük kifutását követően búcsút intenek Torinónak, míg Di Marzio egy ennél jóval érdekesebb forgatókönyvet vázolt fel, ugyanis a transzferguru úgy tudja, hogy a Juventus a korábbi tervek megfordításával inkább Juan Cuadradóval hosszabbítana, míg Alex Sandrót elengedné a csapattól. A szakíró szerint a kolumbiai jobbhátvéddel már zajlanak az egyeztetések a futballista szerződésének egy évvel való megtoldásáról, míg a brazil védő a rá vonatkozó kontraktus automatikus kiterjesztésének dacára is befejezheti zebramezben töltött pályafutását egy közös megállapodás által.