Laporte célpont lehet, Di María és Rabiot maradhat?

laporte.jpgAz ismert spanyol újságíró, Matteo Moretto a minap hosszabb cikket publikált a Juventusszal kapcsolatos legfrissebb átigazolási hírekről, melyben számos jelenlegi labdarúgó, valamint potenciális kiszemelt helyzetét elemezte ki, szót ejtve a torinói edzőkérdésről, valamint a vezetőség terveiről is. 

A szakember mindenekelőtt kijelentette, hogy az Öreg Hölgy nyári mercatója nagyban függ attól, hogy a csapat milyen helyezést ér el a bajnokságban, s hogy mi lesz az Európa-liga-menetelés vége, valamint ezzel összefüggésben attól, hogy Max Allegri marad-e a gárda mestere a következő szezonban is. Moretto mindazonáltal arról beszélt, hogy Francesco Calvo már most elkezdte lerakni a következő idény együttesének alapjait, melynek első lépése Danilo hosszabbítása volt, akit nemsokára Alex Sandro és Ángel Di María követhetnek majd a megújulás útján. 

Moretto úgy tudja, hogy Di María maradása egyre valószínűbbnek tűnik, a vezetőség pedig azon van, hogy meggyőzzék az argentint a hosszabbításról, melynek érdekében az elmúlt időszakban már történt is egy találkozó a felek között. Az újságíró forrásainak alapján a szélső nagyon jól érzi magát Torinóban, s egyre szorosabb viszonyban áll a klub szurkolóival is, azonban jövője még korántsem biztos, mivel jó teljesítményével más alakulatok érdeklődését is felkeltette, miközben a Rosario Centralhoz való visszatérésének lehetősége is a levegőben lóg. 

A szakember szerint a klub szinte biztosan hosszabbítani fog Alex Sandróval, valamint véglegesen megvásárolja majd Arkadiusz Miliket, emellett pedig felméri Juan Cuadrado helyzetét is, aki azonban nagy valószínűséggel el fogja hagyni a Zebrákat a nyár folyamán. A kolumbiai mellett Leandro Paredes is biztos távozónak tekinthető, mivel a Juve nem fog élni a rá vonatkozó opcióval, mellyel párhuzamban viszont a kölcsönben a Monzánál szereplő Nicolò Rovellának jó esélye van arra, hogy jövőre bekerüljön a Bianconeri keretébe. 

A fekete-fehérek természetesen más középpályásokat is figyelemmel kísérnek, ezen játékosok közül pedig kétségkívül Davide Frattesi számít a legnagyobb névnek. A Sassuolo fiatal olasz labdarúgóját a jelek szerint igen nagyra tartja a vezetőség, akik már fel is vették a kapcsolatot a futballista környezetével, azonban ez még nem jelenti azt, hogy egyértelmű célpontjuknak tették volna meg az itáliait. A csapat tengelye mellett a védelem közepének megerősítése is prioritást élvez Torinóban, e tekintetben pedig Moretto szerint a Manchester City-t valószínűleg elhagyó Aymeric Laporte válhat a legfőbb kiszemeltté, akinek szerződtetése viszont igencsak nehéz lenne a transzfer gazdasági vonzatai miatt.  

A Sky Sport Italia mindeközben arról értekezett, hogy Adrien Rabiot az utóbbi napokban némileg nagyobb hajlandóságot mutatott kontraktusának kiterjesztésére, mint a korábbiakban, a Juventusnál pedig emiatt optimistán gondolnak a franciával kapcsolatos szituációra, akinek maradására a BL-indulás bebiztosításakor még több esély mutatkozna. Florian Plettenberg ugyanakkor kijelentette, hogy Denis Zakaria az évad vége után valószínűleg visszatér majd a Bianconerihez, mivel a Chelsea nem szeretné végleg megvásárolni a svájci középpályást az olasz rekordbajnoktól.