Olasz magot építene a Juve

frattesi_2022.jpgA La Gazzetta dello Sport friss információi szerint a Juventus új vezetősége jóval költséghatékonyabb és fenntarthatóbb gazdálkodást szeretne megvalósítani a klubnál az Andrea Agnelli nevével fémjelzett időszak utolsó éveihez képest, ennek érdekében pedig az Öreg Hölgy elsősorban a saját nevelésű fiatalokra, valamint a más együtteseknél szereplő olasz tehetségekre építheti majd csapatát, valamint átigazolási politikáját is. 

Mint ismert, a fekete-fehérek kötelékében már most is számos ígéretes olasz labdarúgó szerepel – elég csak Federico Gattira, Manuel Locatellire, Federico Chiesára, vagy Moise Keanre gondolnunk –, mellettük azonban az igazgatótanács további neveket is szeretne a klubhoz csábítani, hogy a Zebráknál ismét egy itáliai mag legyen a meghatározó néhány külföldi sztár jelenlétével párhuzamosan. 

A Bianconerinek természetesen már most is vannak ilyen tehetségei, hiszen  Nicolò Fagioli és Fabio Miretti már most is stabil kerettagnak számítana, mellettük pedig várhatóan a jelenleg kölcsönben a Monzánál futballozó Nicolò Rovella is visszatér majd az alakulathoz a következő idénytől fogva. A Monza másik tehetségének, az ugyancsak a Juve tulajdonjogát képező Filippo Ranocchiának a jövője egyelőre erősen kérdéses, ám mivel a középpályás szintén ígéretesen teljesít a mostani idényben, az sem elképzelhetetlen, hogy szeptembertől ő is a keret állandó tagja lesz majd. 

Mivel a középpályások közül Weston McKennie a Leeds Unitedhez igazolt, Adrien Rabiot pedig minden bizonnyal ingyen távozik a nyáron, miközben Denis Zakaria és Arthur tartós maradására sincs sok esély, a Juventus állítólag ismét elkezdett érdeklődni a Sassuolo egyebek mellett az AS Roma és a Brighton által is figyelt labdarúgója, Davide Frattesi iránt. A Gazzetta szerint a huszonhárom éves játékos régóta Max Allegri kiszemeltjének számít, leigazolása pedig remekül illeszkedne a klub olaszokra építő politikájához is. 

Rajta kívül a Zebrák további két itáliai tehetséges figyelnek, akik egyaránt az Empoli együttesének sorait erősítik. Az egyik közülük a korábban is emlegetett kapus, Guglielmo Vicario lenne, aki a folyamatban lévő évad során 21 meccsen 26 gólt kapott, s 7 alkalommal óvta meg gárdáját a találattól, míg a másik nevet a mindössze tizenkilenc esztendős támadó középpályás, Tommaso Baldanzi jelenti, aki eddig 12 Serie A-meccsen kapott lehetőséget a kékmezes csapatnál, melyeken 4 gólt írhattak fel a neve mellé. 

A milánói lap mindemellett arról is beszámolt, hogy az Exor feje, John Elkann az új gazdálkodás jegyében szeretne minél több, jelenleg fizetésre költött pénzt megspórolni a jövőben, a költségcsökkentés egyik legfontosabb eleme pedig a nagy bérterhet jelentő labdarúgók távozása lehet. Az Öreg Hölgy szerencsés helyzetben van abból a szempontból, hogy a nettó 8 millió eurót kereső Leandro Paredes, a nettó 7-7 millió eurót zsebre tevő Ángel Di María, Adrien Rabiot, és Alex Sandro, valamint a nettó 5 millió euróhoz hozzájutó Juan Cuadrado az idény végén szerződésük lejártával valószínűleg távoznak, elmenetelük pedig szezononként 70 millió eurós spórolást jelenthet majd a klubnak a bruttó összegeket is beleszámítva. 

Az elmúlt időszakban egyes pletykák formájában egyébként az is felmerült, hogy a Bianconeri felbonthatja a 8 millió eurós bérével a keret legjobban fizetett futballistájának számító, azonban a sérülései miatt az idény során mindeddig egyetlen percet sem játszó Paul Pogba kontraktusát is, azonban Fabrizio Romano a minap kijelentette, hogy a Juve-környéki források határozottan cáfolták ezen értesüléseket, mivel a fekete-fehérek kitartanak a francia mellett, s továbbra is várnak valódi visszatérésére, ami miatt az idő előtti elválás lehetősége fel sem merült a torinóiakban.