Mitrović: "A Juventusnak jól jönne SMS leigazolása"

mitrovic_sms.jpgA szerb válogatott és a Fulham idényről-idényre remekül teljesítő csatára, Aleksandar Mitrović a minap hosszabb interjút adott az olasz sportsajtónak, melyben elsősorban válogatott csapattársairól, azaz Dušan Vlahovićról és Filip Kostićról fejtette ki véleményét, de szót ejtett Arkadiusz Milikről és Sergej Milinković-Savićról is, akinek leigazolása elmondása szerint nagyon jól jönne a Serie A rekordbajnokának. 

"Dušan és én jól érezzük magunkat a válogatott által alkalmazott taktikában, s egyébként is jól kijövünk egymással. Mindig arra törekszünk, hogy segítsük egymást a pályán, s nem csak azért, mert szövetségi kapitányunk, Dragan Stojković ezt kéri tőlünk, hanem azért is, mert szeretnénk a lehető legjobban futballozni a világbajnokságon. Reméljük, hogy a tornán nagyszerű élményekben lesz majd részünk, ebben pedig ránk is nagy szerep fog hárulni, ugyanis jelenleg biztosnak tűnik, hogy Katarban mindketten kezdők leszünk Vlahovićcsal" – jelentette ki a La Gazzetta dello Sport kérdésére.

"A hétvégén megtekintettem a torinói derbit a tévében, s azt kell mondjam, hogy Dušan nagyszerű gólt szerzett a meccsen, a duplázás pedig csak azért nem jött össze neki, mert Vanja Milinković-Savić kiváló reflexekkel rendelkezik. Jó volt látni, hogy öt honfitársam is pályára léphetett ezen a fantasztikus rangadón, valamint, hogy ennyi szerb játszik a Serie A-ban, akik miatt én is rendszeresen követem a bajnokságot. A múltban közel álltam az AS Romához, s bár jelenleg jól érzem magam Angliában, nem zárnám ki annak lehetőségét, hogy egy napon itt szerepeljek. A Giallorossi mellett elsősorban a Napolit, valamint az olasz válogatottat kedvelem, viszont a liga légköre alapvetően is elnyerte tetszésemet. 

Vlahovićot talán egyedül Erling Haalandhoz tudnám hasonlítani, mivel biztos vagyok benne, hogy ők lesznek a következő évtized meghatározó centerei. Dušan egy szemtelenül fiatal, ugyanakkor már most nagyon jó és erős játékos, aki természetesen több gólt is szerezhetne a Juventusnál, viszont azt nem tudom, hogy képes lenne-e megközelíteni a norvég mutatóit, aki már tizenöt találatot lőtt egy olyan nívós pontvadászatban, mint a PL. 

Társamnak őrülten jó mentalitása van. Minden egyes edzésen nagyon keményen dolgozik, illetve sosincs teljesen megelégedve önmagával, ebből kifolyólag pedig úgy vélem, hogy ha sikerül megőriznie ezt a szellemiséget, akkor még nagyobb fejlődésen megy majd keresztül, s nem gondolnám, hogy hozzáállása bármikor is megváltozna a jövőben. Dušan boldognak érzi magát, mivel huszonkét éves kora ellenére biztos kezdőnek számít egy remek, jelentős történelemmel rendelkező klubnál. Úgy vélem, hogy a vele egyidős játékosok közül mindenki aláírna egy hasonló szituációt. Természetes, hogy a Bianconerinek mostanában nem megy a legjobban, s hogy ez az ő teljesítményére is kihat, azonban meggyőződésem, hogy a Juve hamarosan talpra fog állni, egyebek mellett Vlahovićnak és Kostićnak köszönhetően. 

Arkadiusz Milik egy remek csatár, emiatt pedig nagyon boldog vagyok, hogy ő és Dušan ilyen jól kijönnek egymással, mivel ketten együtt nagyszerű párost alkothatnak majd. Ángel Di María egy hatalmas bajnok, viszont a Juve szélsői közül nem meglepő módon Filipet kedvelem leginkább, aki az egyik legjobb futballista, akivel valaha játszottam: ha a csapat által alkalmazott taktika ezt lehetővé teszi, bármikor képes keresztlabdákkal és gólpasszokkal segíteni együttesét. Ezt nem azért mondom, mert Kostić a barátom, hanem azért, mert saját bőrömön tapasztaltam meg játékának minőségét, ugyanis a válogatottban több találatot is szerezhettem az ő átadásainak köszönhetően. 

Dragan Stojković és én egyetértünk abban, hogy Sergej Milinković-Savić a Serie A legjobb középpályása, aki még nemzetközi összehasonlításban is a legnagyobb nevek közé tartozik. Sergej képes gólokat lőni, s asszisztokat adni, ennek révén pedig úgy vélem, hogy a Juventusnak nagyon jól jönne SMS leigazolása, elvégre egy ekkora klubnál mindig érték, ha egy ilyen tudással bíró bajnok szerepel a keret tagjai között. Biztos vagyok benne, hogy ha Sergej Torinóba költözne, akkor Dušan, Arek, valamint Filip is több gólt szereznének, emellett pedig az alakulat játéka is új szintre lépne jelenlétének köszönhetően" – összegzett Mitrović.