Kean bátyja: "Moise kezdő szeretne lenni felépülése után"

kean_3.jpgMoise Kean bátyja, Giovanni Kean a minap hosszabb interjút adott az olasz médiának, melynek keretében szót ejtett a támadó Atlético Madridhoz való, végül meghiúsult átigazolásáról, valamint reflektált a testvére jövőjével kapcsolatos híresztelésekre is, leszögezve, hogy a csatár mindenképpen főszereplő akar lenni a Juventusnál, s meg szeretné győzni Max Allegrit arról, hogy érdemes számolni vele. 

"Tisztában voltunk vele, hogy testvéremnek sípcsontproblémái vannak, azonban a Juventus orvosai azt mondták nekünk, hogy január utolsó hetében ez már nem fog nagy gondot okozni, mi pedig hittünk nekik, ám az Atlético Madrid orvosi szakemberei alapos vizsgálatoknak vetették alá őt, melyek során kiderült, hogy Moise visszatérése még nagyjából három hetet fog igénybe venni" – jelentette ki a Tuttosport munkatársának. 

"Ha Moise a mostani gyulladás mellett lépett volna pályára, azt kockáztatta volna, hogy tovább ront az állapotán, ami az Európa-bajnoki szereplés kapcsán is komoly akadálynak számítana. Az elmúlt időszakban számos híresztelés látott napvilágot velünk kapcsolatban, többek között az illetően, hogy elégedetlenek vagyunk testvérem ügynökének munkájával, holott valójában semmi sem állhatna távolabb a valóságtól, lévén, hogy rendkívül jó viszonyt ápolunk Alessandro Luccival. Remekül kijövünk öcsém menedzserével, a Madridban elvégzett tesztek pedig egy átfogó képet adtak nekünk Moise helyzetéről, aki ennek köszönhetően sokkal nyugodtabb, mint korábban. 

Természetesen abban reménykedtünk, hogy a szóban forgó történet másképp végződik majd, mivel az Atléti és a Juventus mindenre kiterjedő egyezséget kötöttek, anyagi szempontból pedig nem volt vitás kérdés a felek között. Madridban nagyon jó bánásmódban részesítették Moise-t, ám a Matracosok nem szerettek volna leigazolni egy olyan labdarúgót, akinek még egy hónap kellett volna ahhoz, hogy visszatérjen a futballpályára. Úgy gondolom, hogy ez alapvetően érthető, testvérem pedig immár azon dolgozik, hogy beverekedje magát az Öreg Hölgy kezdőcsapatába. Meg akarja győzni Max Allegrit arról, hogy érdemes számolni vele, s attól fogva, hogy ismét egészségesnek mondhatja majd magát, főszerepet kíván vállalni az évad további részének küzdelmeiből. 

Moise nem kedveli a könnyen elérhető dolgokat. Az Atlético Madrid hasonló állomás lett volna számára, mint a PSG, ahol Neymar és Kylian Mbappé is előtte volt a sorban, ám jó formája miatt idővel ő is fontos eleme lett az alakulatnak. Úgy vélem, hogy Diego Simeonét is képes lett volna meggyőzni kvalitásairól, még azzal együtt is, hogy Antoine Griezmann-nal, Memphis Depay-jal, valamint Álvaro Moratával kellett volna megküzdenie a játékpercekért. Öcsém sosem félt a versenyhelyzettől, ez pedig a Bianconerinél sincs másképp, mivel Moise van olyan jó, mint a csapat többi támadója, amit  akkor is megmutatott, mikor ősszel folyamatos szerencsétlenségek érték. A Zebrák csatársora természetesen nagyon erős, ám testvérem ki fogja érdemelni a szükséges lehetőséget. 

Megítélésem szerint Moise számára kedvező lett volna egy sima, fél évre szóló kölcsön, ebben pedig a Juventus vezetősége is egyetértett velünk, akikkel ebből kifolyólag gyorsan megszületett az egyezség. Nem hiszem, hogy más olasz klubok valaha is konkrét opciót jelentettek volna, mivel testvérem imádja a nagy kihívásokat, s éppen ezért döntött egy külföldi kaland, valamint később az Atlético Madrid mellett. Innentől fogva Allegri meggyőzése lesz a fő cél, ám mindenekelőtt a teljeskörű felépülés a legfontosabb. Moise nemrég azt mondta, hogy három héten belül a pályán akar lenni, ahol szeretne nagy hatással lenni az együttesre, hogy nyáron ott lehessen az Európa-bajnokságon. Testvérem jelenleg mindent ennek rendel alá, s a keretbe való bekerülésért kész lenne komoly áldozatokat hozni. 

Mikor a Fiorentina néhány héttel ezelőtt érdeklődést mutatott iránta, Moise felvette a kapcsolatot Luciano Spallettivel, aki maga is támogatott egy kölcsönügyletet, hiszen testvéremnek játszania kell ahhoz, hogy a mester elvigye őt magával Németországba, s hogy a későbbiekben állandó kerettag legyen a válogatottnál. A Juventusszal való tárgyalásokat a szezon végére halasztottuk, Moise pedig emiatt nem gondolkodik egy esetleges szerződéshosszabbításon. Mint mondtam, jelen pillanatban a visszatérés jelenti számára a prioritást" – összegzett Giovanni Kean.