Helyzetjelentés – a Juventus többi csapata

juve_youth.jpgEngedjétek meg, hogy ezen a helyen is megköszönjük a rengeteg visszajelzést, amit az oldallal kapcsolatban írtatok, de az egyik legkevésbé népszerű rovatunknak választottátok a többi csapatról szóló cikkeket. Ezért társaimmal arra az elhatározásra jutottunk, hogy nem vezetjük ki teljesen, hiszen ezek a csapatok is a klub kötelékébe tartoznak, de lerövidítjük a terjedelmet, és csak az eredményekről, és a gólszerzőkről tájékoztatunk benneteket, természetesen fenntartva a jogot, hogy ha bármi érdekes történik ezeknél a gárdáknál, arról továbbra is beszámoljunk nektek. 

Az U19-es fiatalok a bajnokságban és a BL-ben is pályára léptek, és két 1-1-es döntetlent értek el. A bajnokságban a Hellas Verona vendégeiként léptek fel, a gólokat Davide Bragantini (1:0) és Ayman El Wafi (1:1) szerezték. Ezzel a döntetlennel a csapat a tabella második helyére csúszott vissza a Torinó mögé, a hátrány két pont. A Hellas a 12. pozícióban áll. A következő fordulóban a listavezető vendégei leszünk. 

Az UEFA Youth League-ben a Benfica ellen hazai pályán zajlott a játék, és ismétlődött meg a fenti végeredmény. Luís Semedo góljával lett 0:1, amit Samuel Mbangula egalizált a 90+3. percben. 1:1. a gól előtti szituációban Dean Huijsen hibázott büntetőt, és a 35. percben a Juventus részéről Simone Scaglia kapott piros lapot. Két forduló után a Juve 1 ponttal az utolsó a tabellán, és a következő fordulóban a 3 pontos Maccabit fogadják.

A Next Gen is két meccset tudott le, és sajnos nem sikerült megismételni a kiváló rajtot. Először a Pordedone vendégeként csak egy vérszegény 1:1-re futotta, Roberto Pirrello (1:0) és Nicolò Cudrig (1:1) góljaival. 

Másodszor pedig hazai környezetben 2:1-es vereség a Padova ellen. A 15. percben vendég részről Jacopo Dezi tizenegyest hibázott, a 35.-ben a hazai Gabrielle Mulazzit kiállította a játékvezető. A gólokat Micheal Liguori (0:1), Carmine Cretella (0:2) és Samuel Iling (1:2) szerezték.  A következő találkozó idegenben, a Renate otthonában lesz. A Pordedone a 2., a Padova a 6., míg a Juve a 12. a tabellán.

Nem tudom előfordult-e már korábban, hogy a Bianconeri négy csapata egy héten belül hét találkozót tudjon le és egyet se tudjon megnyerni, de a teljes kudarcról, az egyébként mindig megbízható hölgyek gondoskodtak, akik az Inter ellen játszottak hazai pályán 3:3-as döntetlent, 2:0-ás félidei vezetés után. Linda Sembrant a 83. percben a kiállítás sorsára jutott. Gólszerzők: Sofia Cantore (1:0), Lineth Beerensteyn (2:0), Tabitha Chawinga (2:1, 2:2), Cristiana Girelli (3:2) és Ghoutia Karchouni (3:3) A két utolsó találat a 90. és a 90+3. percben esett egyébként. A Juventus a 4., az Inter az 5., a bajnokságban, s míg mindkét együttes 4 pontos, addig az éllovas a Roma 6 ponttal. A következő kanyarban Juventus- Roma mérkőzés következik.