Helyzetjelentés – a Brand többi csapata

j_logo.jpgA szezon a végéhez közeledik, lassan mindenki számot vethet, hogy a szezon elején kitűzött célok közül mennyit sikerült és mennyit nem elérni. De nem úgy a Juventus! A nagy csapat tegnap este egy győzelemmel felérő vereség révén abszolválta a Coppa Italia elődöntőjét, hogy az Atalanta – Fiorentina párharc győztesével vívjon vérre menő küzdelmet egy trófeáért. Eközben természetesen nem szabad megfeledkezni a Brand többi csapatáról, ugyanis még számukra sem teljesen lefutott a szezon! Nézzük hogyan szerepelt a Primavera, a Next Gen, valamint a Juventus női csapata!

A pocsék formában lévő Primavera együttes április 20.-án lépett pályára Bergamóban, az Atalanta vendégeként. Nagy a különbség a két csapat között, a hazaiak a tabella negyedik helyén állnak, míg a Juventus a tizenharmadik pozíciót foglalja el. Montero fiainak volt miért hajtani, és kárpótolnia a rajongókat, így a mester is változtatásra szánta el magát, fiait 5-3-2-es felállásban küldte pályára, mely ekként festett: Jakub Vinarčík – Stefano Turdo, Federico Savio, Javier Gil, Francisco Montero Benia, Filippo Pagnucco(C) – Augusto Owusu, Andrei Florea, Francesco Crapisto – Tommaso Mancini, Lorenzo Anghelé.

Az első helyzetig a 10. percig kellett várni, ekkor a hazaiak a tizenhatos sarkából vállalkoztak lövésre, mely fölé-mellé ment. A 15. percben Owusu indította tökéletesen Mancinit, aki a feladónak készítette le lövésre, amit a hazaiak hálóőre védeni tudott, a kipattanóra Savio érkezett, de a kapus ebbe is bele tudott érni, így szöglet lett. Ezt Pagnucco ívelte be és Mancini fejelte éppen csak mellé. A 30. percben Crapisto szerzett labdát, mellyel Turco indult meg, passzából Anghelé került helyzetbe és lőtte ki olyan tizenhat méterről a kapu jobb alsó sarkát (0-1).

A 47. percben a hazaiak végezhettek el szabadrúgást, de olyannyira nem lett veszélyes, hogy Vinarčík kapus még csak nem is vetődött rá. Az 55. percben az Atalanta jöhetett szöglettel, a fejest pedig Mancini hárította a gólvonalon, az ismétlést pedig Savio. Egy perccel később már a Juventus végzett el szögletet, Anghelé lövésszerű beadása Boufandart találta meg, ő azonban fölé bombázta. A 60. percben az Atalanta egy baloldali beadást lőtt laposan a kapura, ami éppen csak, de mellé ment. A 72. percben a forgatókönyv fordított volt, jobboldalról érkezett a beadás, a fejes hárításához azonban Vinarčík kapusnak már bravúrt kellett bemutatnia. A 92. percben még Ngana növelhette volna az előnyt, de a három pont így is meglett.

A Primavera győzelmének kulcsa a pontosság volt. Az Atalanta minden statisztikai elemben jobb volt, azonban a Juve 5 kapura lövési kísérletből kétszer el is találta azt, melyből született a három pontot érő találat. A szezon végére csak összekapják magukat a srácok? A Primavera következő alkalommal április 28.-án lép pályára a Derby dello Mole keretein belül.

A Next Gen egy kifejezetten jó szériában van, így április 21.-én sem lehetett más a tét, mint a három pont a Fermana ellenében. Brambilla mester megtalálta a csapathoz leginkább illő felállást, és nem is változtat a 3-4-2-1-en: Giovanni Daffara – Nicoló Savona, Pedro Felipe, Taarik Muharemovič(C) – Riccardo Turicchia, Joseph Nonge Boende, Samuele Damiani, Luis Hasa – Jonas Rouhi, Nikola Sekulov – Simone Guerra.

A 2. percben már a Next Gen vezetett veszélyes támadást, Sekulov passzából Damiani indulhatott meg és kiválóan vette észre az elfutó Guerrát, de a vendég védelem hárítani tudott. A 4. percben Nonge passzából Savona lőhetett, de a kivetődő kapusban elakadt. A 15. percben Savonától indul a támadás, a labda útja Nonge – Damiani – Hasa hármas összjátéka után egészen Guerráig vezetett, aki közelről nem hibázott (1-0). A 22. percben Hasa vesztett labdát, a vendégek távolról próbálták átemelni Daffara kapust, mindhiába. A 34. percben Nonge lőhetett távolról, de a középre tartó próbálkozás nem okozott különösebb gondot. A 44. percben szabadrúgást végezhetett el e Fermana, melyre Sorrentino érkezett pontosan (1-1).

Az 52. percben a Juventus végezhetett el szögletet, Rouhi beadása után Nonge bombázott fölé. Az 53. percben egy könnyű beadást Daffara ejtett ki a kezei közül, melyre a vendégek csaptak le hamarabb, de a gyenge próbálkozást Muharemovič hatástalanította. Az 59. percben Guerra egy a büntetőterületen belül elkövetett szabálytalanság után azonnali pirosat kapott, így megfogyatkozott a Next Gen. Az emberelőnyt igyekeztek a vendégek a maguk javára fordítani, de a 61. percben csak egy erőtlen távoli lövésre futotta. A 71. percben Sekulov passzát Rouhi lőtte kapásból kapura, ami éppen csak, de mellé ment. A 79. percben Damiani lövésébe értek bele, ami után szöglet következhetett, mely tökéletesen találta meg Nongét, aki egy cselt követően védhetetlenül lőtt a léc alá (2-1). A hosszabbításban még Daffara kapusnak kellett bravúrt bemutatnia, hogy megmaradhasson a szűk előny. És a 96. percben még Mbangula előtt nyílt esély növelni az előnyt, de elpuskázta azt.

A piros lap ellenére a Next Gen minden statisztikai elemben jobb volt ellenfelénél, 15 lövési kísérletből 5 kaput is talált, melyből született a 2 gól. A győzelemben köszönhetően a Juventus a hatodik helyen áll a tabellán két pontos előnnyel. A következő mérkőzésre április 28.-án kerül sor a Vis Pesaro vendégeként.

A Juventus női csapata a bajnokság play-off-jában lépett pályára április 20.-án, a Sassuolo együttesét fogadták hazai pályán. Paolo Beruatto mester pedig visszatért az alapokhoz, 4-3-3-ban küldte pályára csapatát: Pauline Peyraud Magnin – Martina Lenzini, Sara Gama(C), Cecilia Salvai, Lisa Boattin – Jennifer Echegini, Sara Björk Gunnarsdóttir, Julia Grosso – Sofia Cantore, Cristiana Girellli, Lineth Beerensteyn.

A 7. percben Boattin végezhetett el szabadrúgást, mely olyannyira veszélyesen kanyarodott, hogy a vendég kapusnak bele kellett érni, hogy ne legyen komoly baj belőle. A 17. percben Gama beadásáról maradt le éppen csak Beerensteyn. A 41. percben Cantore beadását Girelli lőhette kapura, de a védelem blokkja révén a próbálkozás annyira lelassult, hogy nem okozott gondot a hárítása. A 42. percben Gama beadását öklözte ki a Sassuolo kapusa, ami Grosso elé került, az ő lövése azonban nem talált kaput. A 44. percben Gross vesztett labdát a tizenhatoson belül, de a lövést Magnin kapus magabiztosan fogta.

Az 53. percben Beerensteyn közeli lövésénél kellett bravúrt bemutatnia a vendégek kapusának. Az 55. percben a Juve védelme elszámította a beadást, amely így Clelland elé került, aki nem is hibázott (0-1). Az 59. percben egy vendég beadás csúszott le, ami így nem okozott gondot Magnin kapusnak. A 60. percben Grosso labdáját Beerensteyn lőhette kapura, a vendég védelem azonban tisztázni tudott. A 65. percben Salvai remek labdáját Girelli szelídíti meg, és lő közelről kapura, de a vendégek hálóőre hatalmas bravúrral hárítani tud. A 68. percben Boattin végezhetett el egy szabadrúgást jó helyről, és olyan remekül találta el, hogy a Sassuolo kapusa még csak mozdulni sem tudott rá (1-1). A 76. percben már azt hihettük, hogy Beerensteyn beadásából Girelli megszerezte a vezetést, azonban kifelé szabadrúgást ítélt a játékvezető. De sokáig nem kellett erre sem várni. A 80. percben egy szögletet követően Nystrom használta ki a kavarodást (2-1). A 97. percben még a Sassuolo előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, de Magnin kapus magabiztosan állt a lábán.

A lányok többet birtokolták a labdát, mint a Sassuolo, 55%-ban, ebből 15 lövési kísérlet született, amiből 4 kaput is talált. Innen nézve szép eredmény a fordítás, jó helyzetkihasználással. A következő mérkőzésre április 26.-án került sor, méghozzá nem más lesz, mint egy Derby D’Italia, a Juventus hazai pályán fogadja az Intert.