Helyzetjelentés – a Brand többi csapata

j_logo.jpg„Nem örülhetünk egy döntetlennek. A Juventus számára egy döntetlen vereséggel ér fel.” Hangzanak Del Piero szavai. A gól nélküli döntetlennel zárult Derby dello Mole után, melyet a mester jó meccsnek és eredménynek minősített a klub ’Fino alla fine’ jelmondata mintha értelmét veszítené. Lássuk, hogy a Brand többi csapata, a Primavera,  Next Gen és a Juventus Women miként értelmezte ezt a mondatot a hétvégén!

A Primavera együttes egy kifejezetten kellemetlen időszakot él meg, a tabella második felében szerénykedik. Montero mester nem úgy tűnik, hogy tudná az ellenszert, de az utolsó hat meccsből ötöt is elveszítő U-19-es csapat számára az április 13.-i összecsapás sem ígérkezett könnyű feladatnak, ugyanis a listavezető AS Roma látogatott Torinóba. Montero kitart a 3-4-2-1 mellett: Jakub Vinarčík – Francisco Montero Benia, Javier Gil, Alessandro Bassino – Stefano Turco, Filippo Grosso, Diego Ripani, Filippo Pagnucco(C) – Augusto Owusu, Francesco Crapisto – Tommaso Mancini.

A 3. percben már a Roma veszélyeztetett, pár cselt követően lövésre szánták el magukat, mely Gil lábaiban akadt el. A 11. percben szögletet végezhetett el a Roma, melyet szerencsére azonban fölé perdítettek. A 20. percben Ripani szögletét Grosso lőtte kapásból éppen csak mellé. A 23. percben ismét csak a Roma végzett el szögletet, mely pár rövid passz után Cherubini elé került, lövése kijött Vinarčík kapusról, melyre Keramitsis csapott le a leghamarabb (0-1). A 28. percben megint a Roma volt veszélyes, a lövés pedig a keresztlécen csattant. A 29. percben Pagnucco baloldali beadását Mancini fejelte éppen csak fölé. A 40. percben a vendégek távoli lövése zúgott el a kapu mellett. A 43. percben Turco beadását Pagnucco szelídítette meg és készítette le lövésre, Ripani próbálkozása a vendégek védőjéről pattant ki. A félidő ráadásában Ripani beadását Turco belsőzte fölé.

A 48. percben Crapisto kaparintotta meg a játékszert és robogott vele az alapvonalig, beadásából Mancini lőtte telibe a kapufát. Az 50. percben ismét a Roma végezhetett el szögletet, a kiszöglet után a beadást a második hullámban érkező Romano számára készítették le lövésre, ő pedig nem hibázott (0-2). A 61. percben Pagnucco beadását Mancini fejelte kapura, a vendégek hálóőre csak kiütni tudta, melyre Florea reagált a leggyorsabban (1-2). A 72. percben Ripani keresztlabdáját Finocchiaro szelídítette meg és készítette le Scienzának (2-2). A 85. percben Florea passza után Mancini csinált meg két cselt, és bombázta a kapuba a játékszert olyan 17 méterről (3-2). Az öröm azonban nem tartott sokáig, a 87. percben egy szép támadás végén D’Alessio egalizált (3-3).

A Primavera a statisztika alapján megérdemelt döntetlent ért el. A játék minden elemében közel azonos mutatókkal rendelkeztek a csapatok: a Juventus 12 lövési kísérletéből 5 talált kaput, melyből három gól született; a Roma esetében ezen számok 13 – 5 – 3. A következő mérkőzésre április 20.-án kerül sor Bergamóban, az Atalanta ellenében.

A Next Gen április 14.-én lépett pályára idegenben a Pineto vendégeként. Brambilla mester fiai egy pozitív szériában vannak, így a cél továbbra sem lehetett más, mint a győzelem. A mester sem változtatott a 3-4-2-1-en: Giovanni Daffara – Diego Stramaccioni(C), Pedro Felipe, Nicoló Savona – Luis Hasa, Samuele Damiani, Joseph Nonge Boende, Riccardo Turicchia – Nikola Sekulov, Jonas Rouhi – Simone Guerra.

A 4. percben Hasa cselei után a labda Damiani elé került, ő pedig éppen csak fölé lőtte azt. A 15. percben Sekulov robogott végig a játékszerrel az ellenfél térfelén, azonban hosszan tolta meg végül, így a hazaiak kapusa hatástalanítani tudta a próbálkozást. A 18. percben Nonge veszített labdát a saját tizenhatosa előterében, melyet Villa lőtt a kapuba (1-0). A 19 .percben némileg jóvá tette hibáját. Hasa passzát szépen készítette le Nonge Sekulov számára, aki immár nem hibázott (1-1). A 26. percben a hazaiak beadása okozott kisebb zavart a Juve kapuja előtt azzal, hogy senki sem ért bele, de Daffara kapus hárítani tudott. A 32. percben Sekulov labdáját Hasa készítette le lövésre Nonge számára, ami a keresztlécen csattant. A 40. percben a hazaiak jutottak lövéshez, Pedro Felipe kifejelt labdáját lőtték kapásból rá, de Daffara ismét hárítani tudott.

Az 50. percben Riuhi végezhetett el egy szögletet, melyet Stramaccioni fejelt kapura, de közben szabálytalan volt a kapussal szemben, így kifelé szabadrúgást ítélt a játékvezető. A 66. percben a Pineto jobb oldali beadására robbant be a támadó, de a „lövés” éppen csak mellé ment. A 70. percben ugyancsak a hazaiak lőhettek, de Daffara szépen vetődve hárította a próbálkozást. A 72. percben Guerra passzával a csereként beállt Anghelé jutott lövéshez és szerezte meg a vezetést (1-2). A 91. percben a hazaiak lőhettek szabadrúgást, azonban Daffara kapus eszén most sem tudtak túljárni. A 96. percben még Guerra előtt adódott lehetőség növelni az előnyt, de a lövése elakadt a kapusban.

Pragmatikus győzelem volt ez a Next Gen részéről, hat próbálkozásból három találta el a kaput, melyből született két gól is. Olykor szemre is tetszetős játékkal megszerzett három pont, melynek révén a Next Gen immáron matematikailag is bebiztosította helyét a Serie B feljutásért megtartandó rájátszásba. Bravúros teljesítmény ahhoz képest, hogy a szezon felénél még a kiesés szele fenyegette a csapatot, most pedig a feljutásért küzdhetnek majd! Bravó! A következő mérkőzés április 21.-én kerül megrendezésre, a Fermana vendégszereplésével.

A Juventus női csapata a bajnokság rájátszásában lépett pályára idegenben az AS Roma ellenében április 15.-én. A lányokra nem várt könnyű feladat, elvégre a szezon során a listavezetőhöz látogattak. Zappella mester visszatért a megszokott 4-3-3-hoz, bár csavart kicsit a csapaton: Pauline Peyraud Magnin – Lisa Boattin, Cecilia Salvai(C), Viola Calligaris, Martina Lenzini – Arianna Caruso, Julia Grosso, Lindsey Thomas – Lineth Beerensteyn, Jennifer Echegini, Cristiana Girelli.

A 3. percben már a hazaiak veszélyeztettek, egy jobboldali beadást a második hullámban érkező támadó azonban fölé lőtte. Az 5. percben azonban már nem hibáztak, Pilgrim kapott labdát a baloldalon, és egy cselt követően szépen húzta vissza a jobb sarokba (1-0). A 28. percben Thomas érte még el a játékszert és adta be, amit Beerensteyn készített le lövésre, azonban Caruso éppen csak célt tévesztett.

A 47. percben a Juventus végezhetett el szabadrúgást, Caruso beadását Girelli juttatta a kapuba (1-1). A 69. percben a kitámadó Juventus a Roma eredményesen kontrázta meg, azonban a lövésbe az utolsó pillanatban még bele tudott érni Calligaris, így az szögletre ment. Egy perccel később Calligaris vesztett labdát, amivel a Roma roboghatott a tizenhatoson belülre, ahol Salvai tüntette le emberét vitatható körülmények között, bár az is a történethez tartozik, hogy Calligaris is igen csak meggyötörte a Roma támadóját. A 80. percben Bonansea szabálytalankodott a tizenhatos környékén, melyért megkapta második sárgalapját is, így idő előtt mehetett zuhanyozni; a szabadrúgás éppen csak, de elkerülte a kaput. A 84. percben Boattin lőhetett szabadrúgást, ami szintén éppen csak mellé ment. Egy perccel később Salvai mögé lőtték be a játékszert, melyet Viens lőtt kapura, azonban első körben Magnin még hárítani tudott, de a kipattanóra ugyancsak Viens csapott le leghamarabb (2-1).

Megérdemelt vereséget szenvedtek a lányok, minden statisztikai elemben éppen csak, de alulmaradtak a Roma ellenében. A mérkőzéssel kapcsolatban az a talán legjobb hír, hogy Arianna Caruso 2026-ig hosszabbított a Juventusszal. A következő összecsapás április 20.-án lesz, hazai pályán fogadják a Sassuolo együttesét.