Helyzetjelentés - a Brand többi csapata

j_logo.jpgA Juventus felnőtt csapata a Fiorentina ellen hazai pályán egy nem éppen szemre tetszetős játékkal ugyan, de megtörte a hetek óta tartó negatív szériáját, és már a Torino ellenében arra készül, hogy két meccsesre duzzasztja a győzelmi sorozatát. Kevés ennél pocsékabb sorozat akadt idén, de a Primavera még az is lehet, hogy a nagy csapatnál is nagyobb gödörben van. A Next Gen ellenben egy sokkal pozitívabb időszakot él meg, míg a lányok már a scudetto rájátszásában érdekeltek. Lássuk, hogy miként teljesítettek az elmúlt időszakban a Brand többi csapatai!

A Montero vezette U-19-es csapat egy komolyabb negatív spirálba került, melyet április 1.-én igyekeztek megtörni az AC Milan ellenében, hazai pályán. A milánóiak sem éppen a legjobb pozícióban érkezhettek Torinóba, de a győzelmi kényszer inkább a hazaiak vállát nyomta. A mester éppen ezért nem sokat gondolkozott, igyekezett a lehető legerősebb kezdőt pályára küldeni, 3-4-2-1-es felállásban: Jakub Vinarčík – Federico Savio, Javier Gil, Bruno Martinez Crous – Stefano Turco, Patryk Mazur, Diego Ripani, Filippo Pagnucco(C) – Andriy Firman, Andrei Florea – Tommaso Mancini.

A 6. percben Firman veszített labdát a saját tizenhatosának sarkánál, a labdából pedig egy veszélyes lövés kerekedett, azonban Vinarčík kapusnak bár vetődnie kellett, közbe avatkoznia nem. A 13. percben Mancini labdájával Pugno robogott a tizenhatoson belülre, kiszorított helyzetből leadott lövése azonban nem okozott különösebb zavart. A 14. percben a vendégek végezhettek el szögletet, mely egy csúsztatás után Camarda elé került, aki közvetlen közelről a kapuba fejelte (0-1). A 28. percben a Milan egy pontos hosszú indítás után került helyzetbe, de az éles szögből leadott lövés bőven fölé ment. A 43. percben ugyancsak a vendégek vezethettek támadást, egy szép fordítás és összjáték után az élesen középre lőtt labdát a második hullámban érkező játékos kapásból lőtte a kapu mellé.

Az 57. percben Pagnucco labdáját Mancini kezelte le szépen és egy fordulást követően lőtte éppen csak kapu mellé. A 60. percben a Milan egy jobboldali beadás után került helyzetbe, Vinarčík szerencséjére azonban a támadó a lövés pillanatában elcsúszott, így a hárítás sem okozott problémát. A 63. percben Pagnucco labdáját Scienza kezelte le szépen és lőtt távolról, azonban kapu mellé. A 79. percben a Milan jutott helyzethez, egy baloldali beadás első szándékból még elakadt a Juve védelmében, a kipattanót is a Milan szerezte meg, azonban a lövés mellé ment. A 82. percben ugyancsak a Juve baloldala volt az aktív, Pagnucco beadását Mancini fejelte fölé. A 93. percben Scienza szabadrúgását öklözte ki a vendégek kapusa, ami Grosso elé került, az ő lövése azonban éppen csak, de elkerülte a kaput, így az eredmény már nem változott.

Statisztika terén viszonylag kiegyenlített volt a mérkőzés, a csapatok közel egyforma számokat hoztak támadásban, lövési kísérletekben és még labdabirtoklásban is, ami viszont a vendégek felé billentette a mérleg nyelvét az az volt, hogy míg a Milan három alkalommal is eltalálta a kaput, addig a Juventus egyetlen egyszer sem. Így nem lehet gólt szerezni.

A javítási lehetőség április 6.-án a Bologna ellenében következett a Bianconeri számára és Montero mester két kivétellel ugyanazt a kezdőt küldte pályára, 3-4-2-1-ben – azt mindenki döntse maga el, hogy ez mennyiben is indokolt az elmúlt meccsek eredményei alapján: Jakub Vinarčík – Bruno Martinez Crous, Javier Gil, Federico Savio – Filippo Pagnucco(C), Diego Ripani, Valdes Ngana, Stefano Turco – Andrei Florea, Diego Pugno – Tommaso Mancini.

A 7. percben Ripani lövése kerülte el a kaput. Egy perccel később pedig már a hazaiak veszélyeztettek, Ngana veszített labdát a térfelének közepén, melyből megindult a Bologna, a középre tett labdát pedig egy csel után Byar lőtte a kapuba (1-0). A 18. percben Pagnucco beadását sem Mancini, sem Pugno nem tudta megszelídíteni, így az veszélytelenül a hazaiak kapusához került. A 22. percben újfent a Bologna vezetett támadást, egy szép mélységi indítást Ravaglioli úgy vette át, hogy azzal Vinarčík kapust is kicselezte, innentől pedig már nem volt nehéz dolga (2-0). A 25. percben Turco beadását Pugno lőtte fölé. A kitámadó Juventust pedig a Bologna játszi könnyedséggel kontrázta le a 26. percben: az első gólt jegyző Byar remekül forgatta ki szélre a játékszert Ravaglioli számára, aki Vinarčík alatt a kapuba gurított (3-0). A 44. percben Pagnucco keresztlabdáját Turco bombázta fölé.

A 46. percben a forgatókönyv hasonló volt, Pagnucco keresztlabdáját Turco most laposan lőtte éppen csak kapu mellé. Az 51. percben Pagnucco labdáját Scienza pörgette fel és bombázta kapura, a hárításhoz pedig nem kis bravúr volt szükséges. A 67. percben Finocchiaro beadását Grosso lőtte mellé. A 71. percben a hazaiak vezethettek kontrát, mely első szándékból még elhalt a védelemben, de a kipattanó is a Bolognához került, melyet mellé-fölé lőttek. A 88. percben még Mancini lövése után kellett védenie a hazaiak hálóőrének, azonban a vendégek számára még a szépítés sem jött össze.

Kellemetlen vereségbe szaladt bele a Juventus megint csak és nem pusztán azért, mert az utolsó előtti helyezett Bologna nagyon simán tartotta otthon a három pontot, de öt hazai kapura tartó lövésből három gól is született. Így pedig hiába volt jobb a vendég együttes szinte minden más statisztikai adatban, a vereséget nem tudta elkerülni. A Primavera ezzel a 13. helyen tanyázik, a következő mérkőzésre pedig április 13.-án kerül sor a listavezető As Roma ellenében.

A Next Gen március 30.-án lépett pályára a közvetlen rivális Arezzo vendégeként, és Brambilla mester sem sokat gondolkozott, feltette a pályára a fényest, a most már megszokottnak mondható 3-4-2-1-es felállásban: Giovanni Daffara - Tarik Muharemovič(C), Riccardo Stivanello, Nicoló Savona – Jonas Rouhi, Samuele Damiani, Dikeni Salifou, Livano Comenencia – Luis Hasa, Lorenzo Anghelé – Simone Guerra.

A 2. percben már a hazaiak lendültek támadásba, egy baloldali beadást szépen kezelt le a támadó, szerencsére a lövése azonban kapu mellé ment. Az 5. percben újfent az Arezzo támadott, a baloldalon vezetett kontra végén a beadást magasan fölé lőtték. A 6. percben Rouhi vezette a labdát egészen a tizenhatosig, lövését csak második szándékból tudta csak fogni a hazaiak kapusa. A 18. percben Muharemovič veszített labdát, amiből az Arezzo roboghatott a kapu felé, és csak Daffara bravúrja akadályozta meg őket a gólszerzésben. A 28. percben Savona hosszú átadásával Guerra tört kapura és emelte át a hálóőr felett (0-1). A 44. percben a hazaiak távoli lövése ment mellé.

A 47. percben Savona jobboldali beadását Cerri lőtte kapásból kapura, azonban az Arezzo hálóőre bravúrral hárítani tudott. A 65. percben Hasa kiugratását Guerra lőtte kapura, a vége ellenben hasonlóan hazai védés lett. A 69. percben az Arezzo vezethetett kontrát, a támadó átemelte Daffara kapus felett is, azonban a lövése a keresztlécre pattant, a kipattanót pedig már fogta Daffara. A 74 percben Hasa játszotta ki oldalra a labdát Guerrának, az ő veszélyes beadását a hazaiak védelmének kellett hatástalanítani. A 74. percben Turicchia távoli lövése okozott némi gondot. A 84. percben a hazaiak lövése zúgott el a kapu mellett. A 92. percben még Daffara kapusnak kellett bravúrt bemutatnia ahhoz, hogy a vendégek három ponttal távozhassanak.

Statisztika tekintetében egészen kiegyenlített mérkőzést tudhatnak maguk mögött a felek, a kulcs a pontosság volt. Míg az Arezzo 19 lövési kísérletéből csupán 4 talált kaput, addig a Next Gen részéről ez 6 próbálkozásból 5 kaput találó lövés, melyből lett az egy gól.

A Next Gen április 3.-án fogadta hazai pályán a Virtus Entella együttesét, a cél pedig nem is lehetett más, mint a jó sorozat folytatása. Brambilla mester egy kicsit tekert a felálláson, most 3-4-1-2-ben küldte fel csapatát: Giovanni Daffara – Nicoló Savona, Riccardo Stivanello, Diego Stramaccioni(C) – Livano Comenencia, Joseph Ninge Boende, Samuele Damiani, Riccardo Turicchia – Luis Hasa – Nikola Sekulov, Simone Guerra.

A 7. percben Stramaccioni hosszú labdáját Guerra lőtte kapásból kapura, amit bravúrral hárított a vendégek hálóőre. A 13. percben egy szép egyérintős játék után, mely a Savona – Sekulov- Guerra-Comenecia összjáték után Savona elé került, a lövését azonban bravúrral hárítani tudta a vendégek kapusa. A 39. percben az Entella jutott lövéshez, de a próbálkozás bőven fölé ment. A 41. percben Damiani lőtt távolról kapura, a próbálkozás megpattant egy vendég védőn, így az védhetetlenül csapódott a kapuba (1-0).

Az 50. percben szabadrúgáshoz jutott az Entella, azonban a lövés magasan fölé ment. A 61. percben Comenencia beadását Savona lőtte keresztbe. A 62. percben az Entella végezhetett el szögletet, a fejes azonban nem okozott gondot Daffara kapusnak. A 72. percben Damiani labdájával Sekulov robogott a tizanhatoson belülre, lövésébe azonban az utolsó pillanatban még bele tudtak lépni, így szögletre mentettek a vendégek. A 77. percben újfent az Entella jutott lövéshez, de ez is bőven fölé ment. A 80. percben a Next Gen vezetett támadást, Hasa okos passzából Guerra növelte az előnyt (2-0).

A Next Gen statisztika tekintetében megint csak kiegyenlített összecsapáson van túl, a kulcs pedig ugyanúgy a pontosság volt: hat lövési kísérletből négy kaput is talált, melyből született a két gól. Olykor már szemre is tetszetős volt a játék, csak így tovább!

Április 7.-én a Next Gen a listavezető Cesena együttesét fogadta hazai pályán, a cél pedig leginkább a tisztes helytállás lehetett. Ennek ellenére Brambilla mester a télen kölcsönbe érkezett brazil hátvédet, Pedro Felipét a kezdőbe nevezte, mely a szokásos 3-4-2-1 volt: Giovanni Daffara – Nicoló Savona, Pedro Felipe, Diego Stramaccioni(C) – Riccardo Turicchia, Dikeni Salifou, Samuele Damiani, Jonas Rouhi – Luis Hasa, Joseph Nonge Boende – Nikola Sekulov.

A 4. percben Sekulov egy szép cselt követően lőhetett kapura, a próbálkozás azonban fölé ment. A 11. percben Salifou labdájával Sekulov indult meg az alapvonal irányába, visszatett labdájára a feladó érkezett, a lövés azonban mellé ment. A 33. percben a vendégek támadhattak, Pedro Felipe által szorongatott támadó lövését Daffara fogta magabiztosan. A 38. percben a Cesena vezetett támadást, a jobboldali beadásról azonban éppen csak lemaradt a támadó.

A 46. percben a vendégek baloldali beadását fejelte mellé a támadó. Az 53. percben Nonge passzát Turicchia lőtte mellé. Az 57. percben Has szabadrúgása zúgott el a bal kapufa mellett. A 74. percben a Cesena távoli lövését fogta magabiztosan Daffara. A 78. percben Salifou labdáját Anghelé lőtte fölé. A 79. percben Anghelé készítette le a labdát lövésre, melyet Turicchia tekert a jobb felsőbe (1-0). A 88. percben szabadrúgást végezhettek el a vendégek, melyek Cioffi közvetlen közelről fejelhetett a kapuba (1-1). A 93. percben Iocolano adta el a játékszert, mellyel a Cesena egészen a kapuig roboghatott, és Corazza révén fordítani tudtak (1-2).

Igen visszafogott mérkőzés volt, kevés lehetőséggel. A Next Gen 8 lövési kísérletéből egyetlen egy talált kaput, amiből a gól is született, azonban a vendégek is hasonló mutatóval rendelkeztek – 3 kaput talált lövésből két gól. A listavezető ellen még így is szép teljesítmény, a Juventus a 8. helyen áll a tabellán. A Next Gen következő alkalommal április 14.-én lép pályára a Pineto vendégeként.

A Juventus női csapata a bajnokság rájátszásában a Fiorentina együttesét fogadták március 30.-án. Zappella mester a 4-3-3 mellett tette le a voksát, mely ekként festett a pályán: Pauline Peyraud Magnin – Sara Gama(C), Martina Lenzini, Viola Calligaris, Lisa Boattin – Arianna Caruso, Juila Grosso, Jennifer Echegini – Cristiana Girelli, Lindsey Thomas, Lineth Beerensteyn.

A 6. percben a Fiorentina vezetett támadást, melyet Magnin kapus hárítani tudott. A 10. percben Thomas beadását Caruso készítette le Grosso számára, aki szépen tekert a jobb felsőbe (1-0). A 13. percben Beerensteyn baloldali lapos beadását Echegini lőtte a hálóba (2-0). A 23. percben Beerensteynt ugratták ki, a lövése azonban éppen csak, de mellé ment. A 27. percben előbb Caruso lövése jött ki a kapusról, mely Echegini elé került, aki kapásból küldte kapura, ezt azonban már fogta a Fiorentina kapusa.

Az 53. percben Beerensteyn erőtlen lövését fogta a vendégek kapusa. Az 55. percben Beerensteyn passza után Echegini csinált egy lövőcselt, a próbálkozása megpattant egy vendég védőn, ami így védhetetlenül pattant a kapuba (3-0). A 61. percben Girelli játszotta ki a labdát baloldalra, amit Boattin szelídített meg, beadását pedig Echegini lőtte a kapuba (4-0). A 81. percben még Bonansea próbálkozott távoli lövéssel, amit bravúrral hárítani tudott a Fiorentina kapusa.

A lányok egy minden tekintetben kiváló mérkőzésen vannak túl. Tíz alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel, melyből kilenc el is találta azt, hogy négy gól is születhessen ezekből. Remek hangolódás az április 15.-i AS Roma elleni vendégjátékra!