Helyzetjelentés – a Brand többi csapata

j_logo.jpgBár most épp válogatott szünet miatt a bajnokság megmérettetései épp nem folynak, az nem jelenti azt, hogy az utánpótlás szektorban, vagy az alacsonyabb és a női ligában is megállt volna az élet. Csak úgy, mint a felnőtt csapat, a Primavera, a Next Gen és a Juventus női csapata is kisebb, akár nagyobb hullámvölgyön megy keresztül, lássuk hát, ki hogyan igyekezett úrra lenni rajta!

A Primavera az Inter ellen döntetlenre mentett „rangadó” után igyekezett végre a győzelem mezejére lépni, melyre március 16.-án került sor Szardínián, a Cagliari vendégeként. Montero mester csapat nincs kifejezetten jó formában, de a hazaiaknál kellemesebb ellenfél kevés akadt volna. A Mister a szokásos 3-4-2-1-re tette le a voksát, néhány személyi változtatás mellett: Riccardo Radu – Federico Savio, Bruno Martinez Crous, Javier Gil – Filippo Pagnucco(C), Valdes Ngana, Diego Ripani, Stefano Turco – Francesco Crapisto, Andrei Florea – Tommaso Mancini.

A 7. percben már veszélyesek voltak a hazaiak. Egy szép egyérintő játék után a baloldalról szép cselt követően már a büntetőterületen belül jártak, a lövést Radu öklözni tudta csak, az ismétlés pedig mellé ment. A 10. percben Pagnucco beadását Crapisto sodorta kapura, de csupán szöglet lett belőle, melyet kapásból Savio lőtt el keresztbe. A 23. percben szabadrúgást végezhettek el a hazaiak, melyet Radu ki tudott ütni. A 33. percben Ripani vesztett labdát a térfele közepén, melyből két rövid passz után már a tizenhatoson belül volt a Cagliari, a lövést azonban Martinez Crous blokkolni tudta. A 38. percben volt még egy kis kavarodás a Juventus kapuja előtt, de érdemi veszély nem keletkezett belőle, így gól nélküli döntetlennel mehettek a felek szünetre.

Az 53. percben Pagnucco roboghatott a baloldalon, beadására azonban senki sem érkezett, így annak semlegesítése nem okozott gondot. A 61. percben Savio vesztett labdát a saját térfelén mellyel megindult a Cagliari, és egy okos passzt követően Achour megszerezte a vezetést (1-0). A 69. percben Crapisto lövésébe értek bele, ami így Pagnucco elé került, a beadása Saviot találta meg, aki azonban nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. A 71. percben a hazaiak végezhettek el szögletet, melyet a Juve védelme kifejelt, ami így pont lövésre volt jó, de a Cagliari nem tudta növelni az előnyét. A 74. percben ugyancsak a hazaiak lőhettek, de az erőtlen próbálkozás nem okozott gondot Radunak. A 79. percben Ripani erőtlen lövése vánszorgott kapu mellé. A 84. percben ugyancsak Ripani lőhetett, de ez most szabadrúgás volt, ami a sorfalban halt el. A 90. percben Grosso erőtlen lövését fogta a Cagliari kapusa. A 96. percben Ripani szabadrúgását fejelhette kapura Turco, de ezen a napon a Juve be volt oltva gólszerzés ellen.

A Juventus egyetlen statisztikai elemben volt csupán jobb ellenfelénél, a labdabirtoklásban, azonban ebből botrányosan kevés lehetőséget sikerült kidolgoznia. Botrányos forma, melynek köszönhetően a Primavera a bajnoki tabella 13. helyét foglalja el. Mindenképp javulni kell, erre április 1.-én lesz lehetőség, hazai pályán az AC Milan ellen.

A Next Gen egy pozitívabb időszakot él meg, szépen kapaszkodnak felfelé a tabellán, így a cél nem is lehetett más a Carrarese otthonában sem, mint a három pont. Brambilla mester is a 3-4-2-1 mellett döntött: Giovanni Daffara – Riccardo Stivanello, Tarik Muharemovič(C), Diego Stramaccioni – Jonas Rouhi, Luis Hasa, Dikeni Salifou, Clemente Perotti – Lorenzo Anghelé, Nikola Sekulov – Simone Guerra.

A 2. percben már a hazaiak veszélyeztettek, a keresztléc alá tartó lövést kellett kitornásznia Daffarakapusnak. A 16. percben Sekulov megpattanó lövését tudta még bravúrral hárítani a hazaiak kapusa. A 25. percben egy Carrarese beadásba még éppen csak bele tudott érni Rouhi, amit így Daffara könnyedén semlegesíteni tudott. Egy perccel később Sekulov lapos lövésénél kellett résen lennie a hazaiak hálóőrének. A 32. percben egy remek kiugratás végén a Carrarese egészen a büntetőterületen belülre roboghatott, de Daffara az éles szögből leadott lövést védeni tudta. A 35. percben a hazaiak végezhettek el szabadrúgást, melyet követően a fejes a keresztlécen csattant. A 38. percben Stramaccioni fesztette el a fejét, és kapta meg sportszerűtlen viselkedéséért a második sárgalapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A félidő hosszabbításában még a hazaiak előtt adódott egy kisebb lehetőség, de a szünetre gólnélküli döntetlennel vonulhattak a felek.

A 49. percben Sekulov kapott kiváló labdát, de a lövése fölé ment. Az 59. percben a Carrarese egy jobb oldali beadására bántóan könnyen tudott érkezni Finotto és fejelt a kapuba (1-0). A 64. percben Hasa okozott némi zavart a cseleivel, de a labdáját Sekulov csak úgy tudta átvenni, hogy azzal lényegében kikerült az ideális pozícióból és elhalt az akció. A 68. percben a hazaiak egy jobboldali beadás után lőhettek félfordulatból, és ha nincs a csereként beálló Savona, akkor az minden bizonnyal utat talált volna a hálóba. A 77. percben Savona nagy bedobását Cerri készítette le Sekulov számára lövésre, azonban a hazaiak hálóőre bravúrral szögletre tudta tolni azt. A 79. percben a Juventus végezhetett el szögletet, melyet Palumbo lőtt fölé. A 87. percben még egy hazai szabadrúgás a keresztlécen csattant, gól azonban már nem született több a mérkőzésen.

A kiállítás megpecsételte a Next Gen sorsát, a hazaiaknak így nem volt különösebben nehéz dolguk abban, hogy ellenfelük fölé nőjenek. Ennek ellenére a Juventus becsülettel küzdött és megvoltak a lehetőségek az egyenlítésre. A következő mérkőzés március 30.-án lesz az Arezzo vendégeként.

A Juventus női csapata kettős vereséggel esett ki a Coppa Itali elődöntőjéből a Fiorentina ellenében, és bár a tabellán 17 pont választotta el az Intertől, egy ilyen rangadót semmiképp sem lehetett félvállról venni, főleg az utóbbi időben hullámvölgybe kerülő Juventusnak nem. Zappella mester a 4-2-3-1 mellett tette le a voksát: Paulina Peyraud Magnin – Estelle Cascarino, Cecilia Salvai(C), Viola Calligaris, Martina Lenzini – Julia Grosso, Arianna Caruso – Lineth Beerensteyn, Cristiana Girelli, Lindsey Thomas – Asia Bragonzi.

A 2. percben már támadásban is voltak a hazaiak, a góltól pedig csak a kapufa mentette meg a Juventust. A 15. percben a hazaiak támadója forgatta meg a Juve védelmét, és tesztelte Magnin kapust. A szöglet mely ebből következett Cascarino kezére pattant, a bíró a sípjába fújt, Simonetti pedig értékesítette a büntetőt (1-0). A 24. percben Thomas robogott a jobb oldalon és lőtt az oldalhálóba. A 33. percben Beerensteynt buktatták a büntetőterületen belül, a tizenegyeshez Girelli állt oda és lőtte kapufára. A 37. percben Beerensteyn beadása akadt el a hazaiak védőjének karján, a bíró újfent a sípjába fújt, a büntetőt ismét Girelli végezhette el, másodjára azonban már nem hibázott (1-1).

Az 50. percben Csiszár Henrietta szerzett labdát a Juve tizenhatosán belül és készítette le lövésre Cambiaghi számára (2-1). Az 58. percben Thomas jobb oldali erős beadását Caruso kotorta a hálóba (2-2). A 63. percben pedig Beerensteyn baloldali beadását Echegini lőtte védhetetlenül kapura (3-2). A 65. percben még Magnin kapus mutathatott be hatalmas bravúrt megőrizve a vezetést. A 81. percben a Juventus szöglete után alakult ki kavarodás az Inter kapuja előtt, de gól nem született belőle. És mikor már azt hihetnénk, hogy megússzuk további bekapott gól nélkül, jött a 86. perc és Serturini (3-3).

Érdekességként, Csiszár Henrietta mellett Fördős Beatrix személyében egy másik magyar játékos is kezdő volt az Internél, akik ennek ellenére örülhetnek a megszerzett pontnak. A Juventus többet támadott, több lövésük találta el a kaput, a helyzetkihasználás azonban nem volt az igaz. Bár komolyabb hiba, hogy a hazaiak 6 kaput eltaláló lövésből 3 gólt is tudtak szerezni. A Juventus legközelebb március 30.-én lép pályára hazai környezetben a Fiorentina ellen a női Serie A rájátszásában.