Helyzetjelentés – a Brand többi csapata

sekulov.jpgA múlt hétvégén a felnőtt csapat otthon tartott egy pontot az Atalanta ellenében, melynek következtében egy pontot hoztak a BL rivális Bologna csapatán a szezon hajrájára kiélesedő küzdelmekben, azonban a Brand többi csapatára sem várt kisebb feladat, mint rangadókon nyerni. Lássuk, miként teljesített a Primavera, a Next Gen, valamint a Juventus Women!

Paolo Montero fiai március 9-én léptek pályára Milánóban, méghozzá nem kisebb összecsapáson, mint a Derby d’Italia. A két csapat nagyon ellentétes szezont fut, míg a Juve kiszámíthatatlan, melyik arcát mutatja, addig a Chivu vezette Inter magabiztosan vezeti a tabellát. Ettől függetlenül egy ilyen mérkőzésen nem számítanak a korábbi eredmények, bár a mester is érezte, hogy ideje elkezdeni pontokat gyűjteni, ezért a 3-4-2-1-jében többé kevésbé a szokásosnak mondható nevek kaptak helyet a kezdőben: Riccardo Radu – Alessandro Bassino, Javier Gil, Stefano Turco – Filippo Pagnucco(C), Diego Ripani, Valdes Ngana, Federico Savio – Gabriele Finocchiaro, Francesco Crapisto – Diego Pugno (annyit érdemes megjegyezni, hogy a pályán Turco és Savio helyet cserél). 

Az első gólra sokat nem is kellett várni. A 4. percben Crapisto kapott nagyjából a tuzenhatos sarkánál egy labdát, a tiszta lövőhelyzetben nem is gondolkozott sokat, lövése megpattant kicsit, így lett aztán védhetetlen (0-1). A 7. percben Radu borzalmasan indítja meg a támadást, a játékszer végül az Interhez kerül, és csak a szerencsének köszönhetjük, hogy a lövést eltörvén az nem lett veszélyes a kapura. A 8. percben Ripani szögletét még kifejelték, ami így Ngana elé került, aki kapásból ellőtte és csak nagy nehézségek árán sikerült fogni a kísérletet. A 18. percben az Inter vezethetett támadást a jobboldalon, a beadásra is jól érkeztek, a fejesbe bár erőt tudott vinni a támadó, helyezni szerencsére már nem sikerült.

A 25. percben Crapisto vesztett labdát a térfelének közepén, a vonal mellett, melyből pár húzás után az Inter már a tizenhatos előteréig jutott, az életerős lövést Radunak kellett oldalra öklöznie, az ismétlés pedig a felső sarok mellett zúgott el. A 27. percben a hazaiak végezhettek el szögletet, mely során nagy kavarodás alakult ki a Juve kapuja előterében, de gólveszély nem kerekedett belőle. A 34. percben egy jobboldalról érkező beadásra Owusu robbant be és fejelte a kapuba (1-1). A 36. percben Ngana kapott egy labdát, amivel egészen a tizenhatosig robogott, de a lövése még csak ki sem jött a kapusról. A félidő hátralevő részében más érdemleges már nem történt.

A második félidőt is a hazaiak kezdték aktívan, az 50. percben Owusu újabb lövését kellett Radunak védenie. Owusu sajnos nagyon élt, nem nagyon sikerült fogni, de a 64. percben a lövésre lekészített labdájával nem tudott élni a hazai alakulat. A 68. percben Ripani szögletét a túloldalon Ngana gyűjtötte be, beadására Scienza érkezett és lőtte kapura, de az Inter hálóőre bravúrral hárítani tudott. A 72. percben az Inter végezhetett el szögletet, a túloldalon egyedül érkező Owusu számára nem okozott gondot megfordítani a mérkőzés állását (2-1). A 82. percben Ripani szerzett labdájából Scienza lőhetett, azonban a hazai hálóőr ezt is magabiztosan fogta. A 88. percben Pagnucco baloldali beadására Ripani érkezett kiválóan és fejelt a kapuba (2-2). És ezzel a csapatok el is lőtték az összes puskaporukat.

A mérkőzésen az Inter a statisztikákban is megmutatta, miért ők a listavezetők, a játék szó szerint minden elemében jobbak voltak a Juventusnál, így a pontszerzés bravúros eredménynek számít. A Primavera így a 13. helyen foglalja el a tabellán, bár a 8. helyezett Genoa is csupán egy győzelemnyire van. Legközelebb március 16-án lépnek pályára a Cagliari vendégeként.

Az egyre jobb formába kerülő Next Gen hazai pályán fogadta azt a Pontedera együttesét, akik a tabellán előttük szerepelnek, mindössze két ponttal megelőzvén őket. A cél nem is lehetett más március 10.-én a kora esti órákban, mint a három pont és az előzés. Ennek érdekében Brambilla mester is igyekezett a legerősebb csapatát pályára küldeni 3-4-2-1-ben: Giovanni Daffara – Nicoló Savona, Tarik Muharemovič(C), Riccardo Stivanello – Livano Comenencia, Dikeni Salifou, Luis Hasa, Jons Rouhi – Nikola Sekulov, Simone Guerra – Cosimo Marco da Graca.

Már a 2. percben támadást vezettek a vendégek, a jobboldali beadásba olyan szerencsétlenül ért bele Savona, hogy az védhetetlenül a saját kapujába jutott (0-1). A 14. percben Hasa végezhetett el szabadrúgást, de a távolság olyan nagy volt, hogy az egyenesen kapura lőtt labda veszélyt nem okozott. A 18. percben megint csak a vendégek vezettek támadást, a beadás utáni fejesbe most ellenben tökéletesen ért bele Savona, hogy újabb gól helyett szöglet legyen a vége. A 21. percben Rouhi szögletét még kifejelték a vendégek, de az pont Sekulov elé került, aki távolról sem hibázott (1-1). A 26. percben újabb hazai támadás, de Rouhi beadása olyan magas lett, hogy sem Guerra, sem pedig Comenencia számára nem volt jó.

A 35. percben Hasa szabadrúgására a Graca érkezett kiválóan, fejesét azonban hárítani tudta a vendégek hálóőre. A 44. percben nagyon hasonló a forgatókönyv, Hasa végzi el a szabadrúgást, erre azonban most Guerra érkezik és a tizenhatosról csúsztatja kapura a labdát, ami éppen csak elkerülte azt. A 45. percben még a Pontedera vezethetett egy kontrát, de az éles szögből leadott lövés elkerülte a kaput. Ezzel az első félidő érdemi része véget is ért.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első, a Juve támad. Az 55. percben a kapitány Muharemovič vezethette zavartalanul a játékszert, lövésszerű beadása azonban nem okozott fennakadásokat. Az 56. percben Salifou szép cselei után Hasa kapta a labdát, de távoli bombája a kapura nem volt veszélyes. A 65. percben Hasa lapos beadására Cerri érkezett, és sarokkal próbált túljárni a vendégek kapusának eszén, sikertelenül. A 75. percben a Pontedera is próbálkozott egy lövéssel, és bár Daffara kapus rajta volt, védenie nem kellett. A forgatókönyv egészen hasonló volt a 78. percben, vendég lövési kísérlet távolról, de most még mozdulni sem kellett rá. A 87. percben Hasa passzából Palumbo tekerte rá, és éppen csak, de ő is célt tévesztett. A 90. percben Savona robogott a jobb oldalon, lapos beadásával Cerri nem tudott kapura fordulni, de lövésre lekészítette Palumbo számára, azonban ez a próbálkozás is mellé ment. Ezzel pedig a félidei eredmény már nem változott.

Bosszantó a döntetlen, mert a Next Gen minden statisztikai elemben ellenfele fölé kerekedett. Több lövéssel próbálkoztak, többször találtak kaput is és a vendégek lényegében egy kaput eltaláló „lövésből” szereztek egy gólt. Fontos lett volna hazai pályán megszerezni a három pontot, mert március 16-án a bajnoki tabella 3. helyén álló Carrarese otthonába látogatnak majd, ami nem ígérkezik könnyű összecsapásnak.

A női csapat március 9-én hazai pályán fogadta a Fiorentina együttesét a Coppa Italia elődöntőjének visszavágóján. Az első mérkőzésen egy gólos vereséget szenvedtek, így a cél nem is lehetett más, mint a fordítás, még ha ezt már nem Joe Montemurro mester vezetésével tehették is meg. Zappella nem gondolta túl a dolgokat, 4-4-2-ben küldte fel lányait a pályára: Pauline Peyraud Magnin – Martina Lenzini, Cecilia Salvai(C), Viola Calligaris, Lisa Boattin – Cristiana Girelli, Julia Grosso Arianna Caruso, Sofia Cantora – Asia Bragonzi, Barbara Bonansea.

Már a 3. percben jött a hidegzuhany. A Fiorentina végezhetett el szabadrúgást, melyet Paulina Peyraud Magnin még védeni tudott, de a kipattanóra Janogy érkezett és lőtt közvetlen közelről a hálóba (0-1). Támadásban maradtak a vendégek, a 8. percben csupán az mentette meg a csapatot az újabb góltól, hogy a jól érkező Magnin kapus miatt a Viola támadója már annyira kiszorított helyzetbe került, hogy nem tudta jól kapura lőni. A 14. percben megint csak vendég támadás, a baloldalról érkező beadást jól fejelték kapura, Magnin azonban leért és védeni tudott. A 18. percben Cantore beadására Girelli érkezett tökéletesen, fejesét azonban szögletre tudta tolni a vendégek kapusa. A 21. percben Boattin buktatta a Fiorentina támadóját a büntetőterületen belül, a jogosan befújt büntetőt pedig Boquete értékesítette (0-2). A 31. percben Caruso szabadrúgását Girelli fejelte kapura, azonban a vendégek hálóőre bravúrral szögletre tudta tolni azt. A szögletet Boattin végezhette el, melyre ugyancsak Girelli érkezett, fejesét pedig újfent csak szögletre tudta menteni a vendégek kapusa. A 41. percben Bonansea beadását laposan Girelli lőtte kapura, de ő ma el volt átkozva. A 47. percben Girelli labdáját bonansea adhatta be, amire Bragonzi érkezett és pofozta közelről a kapuba (1-2). Szűk vendég vezetés mellett mehettek szünetre a felek.

A második félidőt is a vendégek kezdték aktívan, az 50. percben bár hősiesen védekeztek a lányok, de a góltól így sem menekülhettek meg, Janogy növelte megint két gólosra a vendégek előnyét (1-3). Az 58. percben Lenzini beadását Girelli igyekezett kapuba juttatni, sikertelenül. A 74. percben Beerensteyn beadására ugyancsak Girelli érkezett, a fejese azonban éppen csak, de elkerülte a kaput. A 80. percben Beerensteyn beadására most Thomas érkezett, de nem sikerült kaput találnia. A 85. percben Boattin szögletére Girelli érkezett fejjel, de a Fiorentina kapusa bravúrral ezt is hárítani tudta. A hátralévő időben már érdemleges sajnos nem történt. A Fiorentina kettős győzelemmel 4-1 arányban bejutott a Coppa Italia döntőjébe.

Bosszantó vereség, elvégre hazai pályán mindent megtettek a lányok és sikerült is ellenfelük fölé kerekedniük, azonban idevéve az előző mérkőzést is, a botrányos helyzetkihasználás okozta a vesztüket. A mostani összecsapáson 8 kaput eltaláló lövésből sikerült egyetlen gólt szerezni, miközben összesen 20 alkalommal próbálkoztak lövéssel. Már ez sem egy túlzottan jó arány egyébként. Innentől már nem maradt más, csak a bajnokság, melyben március 17-én a hölgyek is lejátsszák Olaszország derbijét Milánóban.