Perin: "Jóval többet kell tennünk az eddigieknél"

perin_1.jpgA Juventus Sampdoria ellen elért, 0-0-ás döntetlenjét követően a csapat mesterének számító Max Allegri mellett az Öreg Hölgy kapuját védő, s az első félidő során egy nagyon fontos bravúrt is bemutató Mattia Perin is az olasz sportsajtó kamerái elé állt, hogy értékelje alakulata produkcióját, melynek keretein belül szót ejtett a védelem hatékony működéséről, valamint arról is, hogy a közvélemény és a szurkolók jóval többet várnak a Bianconeritől, mint ami látható volt a csapattól a genovaiakkal szemben. 

"Ma este csupán egy döntetlent sikerült elérnünk a Sampdoria ellen, ennek az eredmények pedig arra kell szolgálnia, hogy megértsük, hogy milyen területeken kell javulást és fejlődést elérnünk, annak érdekében, hogy a jövőben magabiztosabban tudjunk játszani, s képesek legyünk diadalt aratni ezeken a találkozókon. A Juventusnál a győzelem az egyetlen dolog, ami számít, ezért pedig keserű szájízzel térünk haza, ugyanakkor annak, hogy ma este nem tudtunk nyerni, konstruktív hatással kell lennie ránk" – jelentette ki a DAZN kamerái előtt. 

"Meg kell értenünk, hogy miként tudnánk jobb teljesítményt nyújtani, ugyanis csak ekkor tudjuk pozitívvá tenni mérlegünket és produkciónkat, melynek egyébként főként a támadások terén kellene megmutatkoznia, mivel védelmünk remekül funkcionált az elmúlt két összecsapáson. Ezt az is megmutatja, hogy sem a Sassuolo, sem pedig a Sampdoria ellen nem kaptunk gólt, köszönhetően hátsó alakzatunk stabil szereplésének. 

Fontos, hogy az elkövetkezendő mérkőzéseken is minimalizálni tudjuk ellenfeleink helyzeteinek számát, s mivel alapvetően egy intelligens srácokból álló csapatnak tartom magunkat, nem gondolnám, hogy e téren komolyabb problémákkal kellene szembesülnünk. A Juventus futballistái mindig, minden egyes meccsen nyerni akarnak, s holnaptól kizárólag erre fogunk törekedni. 

A Marassiban sosem könnyű játszani, mivel a drukkerek rendkívül forró hangulatot képesek teremteni, a Sampdoria pedig egy remekül játszó együttes, melyet ma este is bebizonyítottak. Annak ellenére, hogy ezek a legkevésbé sem elhanyagolható szempontok, tisztában vagyunk vele, hogy a most látottaknál jóval többet kellene tennünk, s biztos vagyok benne, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy tanuljunk a ma elkövetett hibákból, s hogy legjobb tudásunk szerint ki is javítsuk ezeket. El kell fogadnunk az eredményt, s tovább kell lépnünk, azonban ez nem azt jelenti, hogy ne tudnánk, hogy milyen téren követtünk el baklövéseket" – zárta gondolatait az olasz portás.