Fagioli ügynöke: "A hosszabbítás kölcsönös bizalomról tanúskodik"

fagyi_1.jpgMint ismert, a Juventus fiatal olasz reménysége, Nicolò Fagioli a minap 2026-ig meghosszabbította szerződését a Bianconerivel, mely aláírás egy hosszas huzavona végére tett pontot, ugyanis korábban nem lehetett tudni, hogy a labdarúgó marad-e az Öreg Hölgy kötelékében, vagy a klub véglegesen értékesíti-e őt egy másik itáliai együttes számára. 

Az ifjú középpályás ügynöke, Andrea D'Amico a bejelentést követően rövidebb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben kijelentette, hogy a Juve sosem szerette volna eladni Fagiolit, aki az előszezon során nyújtott remek teljesítményével végleg meggyőzte a klub vezetőségét és szakmai stábját, ekképp pedig a hosszabbítás kölcsönös bizalomról ad tanúbizonyságot, bár ezzel együtt természetes, hogy a labdarúgónak erre rá is kell majd szolgálnia a következő idényben. 

"A tavalyi szezon rendkívül fontos volt Nicolò számára, ugyanis nagy fejlődésen mehetett keresztül, az előszezon, valamint az amerikai turné pedig a Juventus döntéshozóinak is megmutatták, hogy ügyfelem mekkora utat járt be az elmúlt időszakban. Természetesen nagyon jó, hogy Fagioli ilyen jó produkciót nyújtott a Cremonese kötelékében, ugyanakkor a Bianconeriél a megfelelő erőnléti és technikai adottságok mellett egyfajta személyiséggel is rendelkezned kell, ezzel pedig véleményen szerint a játékos is tisztában van" – fogalmazott a Radio Bianconera adásában. 

"Meglátásom szerint Nicolò remekül játszott a Real Madrid ellen, valamint Villar Perosában, a ma bejelentett hosszabbítás pedig egy rendkívül fontos, hosszú távra szóló lépést jelent a klub és a futballista közös történetében. Fagiolinak egyértelmű céljai vannak, ugyanis mindenképpen szeretne beilleszkedni a keretbe és a csapatba, s tanulni akar az Öreg Hölgynél szereplő bajnokoktól. A szezon végén majd meglátjuk, hogy minden milyen mértékben sikerült neki, ám abban egészen biztos vagyok, hogy a kontraktus megtoldása a felek közötti kölcsönös bizalomról tanúskodik. 

A Juventus egy nagyszerű klub, mely a jelek szerint bízik saját nevelésű tehetségében, aki ráadásul eddigi útja során végigjárta a szamárlétrát az utánpótlásban. Nicolò rendkívül magabiztos, s tudja, hogy minden előtte nyíló lehetőséget ki kell használnia ahhoz, hogy kiharcolja helyét ebben a fantasztikus alakulatban. Fagioli nagy büszkeséget érez amiatt, hogy itt nevelkedhetett, s hogy végül bekerülhetett az első csapat kötelékébe, emellett pedig nagyon örül a szurkolók szeretettel vegyes bizalmának is. Elsődleges prioritásunk az volt, hogy itt tartsuk őt, s hogy folyamatos fejlődési lehetőséget kapjon, azt pedig, hogy később miként alakul majd sorsa, egyelőre nem tudhatjuk" – összegzett D'Amico.