HIVATALOS: Fagioli 2026-ig hosszabbított

fagioli.pngHosszas huzavonát követően az elmúlt percekben hivatalossá vált, melyet a Juventus szerelmeseinek egy része olyannyira szeretett volna, ugyanis a Bianconeri friss közleményben jelentette be, hogy meghosszabbította fiatal, saját nevelésű olasz középpályásnak, Nicolò Fagiolinak szerződését, aki az eddigi, 2023-as dátum helyett ekképp 2026-ig marad a zebramezesek kötelékében. 

A Juventus bejelentése az alábbiakat tartalmazza: 

"Immár hivatalosnak tekinthető, hogy Nicolò Fagioli meghosszabbította szerződését a Juventusszal, mely ennek értelmében e pillanattól fogva 2026. június 30-ig köti őt a klubhoz. 

Ez nagy elégedettséggel tölti el a huszonegy esztendős középpályást, aki június végén tért vissza a klub kötelékébe egy, kölcsönben a Cremonese gárdájánál töltött idény után, azzal a reménnyel, hogy a jövőben is ott fogja folytatni, ahol a 2021/2022-es szezonban abbahagyta, hiszen az előző évadban kulcsfontosságú játékossá nőtte ki magát együttesében, mely a Serie A-ba való feljutásért küzdött az elmúlt hónapokban. 

Nicolò gólokkal, gólpasszokkal, s összességében véve kiváló produkcióval járult hozzá ahhoz, hogy a Cremonese az idény végén kivívja az olasz élvonalban való szereplés jogát, melyről az is tanúbizonyságot tesz, hogy 33 fellépés alatt 3 találatot szerzett, s 7 asszisztot osztott ki, mely számok és statisztikák alapvetően is lenyűgözők, s még jelentősebbé válnak, ha mindehhez hozzátesszük, hogy az alakulat csak a Serie B utolsó játéknapján harcolta ki a feljutást. 

Hét év telt el azóta, hogy Fagioli először betette a lábát Vinovóba 2015 júniusában, ekképp pedig (a Cremonesénél töltött időszakot is figyelembe véve) Nicolò immár hetedik szezonját kezdheti meg az Öreg Hölgy kötelékében. Közös történetünk folytatódik. 

Gratulálunk, Nicolò!"

Mint ismert, a huszonegy esztendős olasz középpályás 2015-ben csatlakozott a Bianconeri ifjúsági szektorához, ahol a szamárlétrát végigjárva megfordult az U17-es, az U19-es, valamint az U23-as alakulatban is, mielőtt 2021-ben Andrea Pirlo kezei alatt az első csapatnál is bemutatkozhatott, hogy aztán az előző idényt kölcsönben a Serie A-ba végül feljutó Cremonese kötelékében töltse.

Romeo Agresti korábbi híreinek értelmében a labdarúgó iránt több csapat is élénk érdeklődést mutatott az elmúlt időszakban – mely alakulatok minden bizonnyal szívesen kölcsön vennék a játékost –, s bár egyelőre nem biztos, hogy a hosszabbítás egyben Fagioli keretben való maradásával is jár-e majd, a Juventus a jelek szerint mindenképpen számol az itáliai reménységgel, kinek piaci értéke az elmúlt időszakban egyébként 6,50 millió euróra emelkedett a mértékadó Transfermarkt szerint.