Don Huijsen:" A fiam még többet akar, s keményen fog dolgozni ezért"

huijsen_milan.jpgNem mindennapi esemény az, hogy a Scala del Calcio (a San Siro – a szerk.) gyepén debütálsz egy olyan mérkőzésen, amely koránt sem volt még akkor lefutva. Az pedig külön kuriózum, hogy milyen érett személyiéggel tette mindezt. Dean Huijsenről beszélünk, aki már 17 évesen is Massimo Brambilla Next Gen csapatának alappillére volt, azonban úgy tűnik mostantól már nem pusztán az első csapat keretéhez tartozik, de Allegri mester is ragaszkodik hozzá. A TuttoJuve.com szerkesztősége a vasárnap esti rangadó kapcsán telefonon keresztül kért és kapott a védő édesapjától exkluzív interjút, mely során többek között erről a témáról is megkérdezték Don Huijsent.

A San Siróban, egy ilyen rangadón bemutatkozni, nem mindenkinek adatik meg. Sokszor álmodtál ilyen kezdésről?

„Hogy őszinte legyek, az ilyesmit sose tudhatod előre, ez az igazság. Először pályára lépni mindig különleges, legyen az bármelyik stadion, de az tagadhatatlan, hogy ennek így volt egy varázsa. Az egész család nagyon büszke rá.”

Lesz ma este ünneplés a Huijsen-rezidencián?

„Meg fogjuk beszélni az egészet, minden egyes pillanatát, de hagyományos értelemben vett ünneplés az nem lesz. A pályára lépés hatalmas dolog, de most majd nyilván többet akar, és ezért dolgozni, dolgozni és nem utolsó sorban dolgozni kell, hogy elérhesse.”

Nem tűnt egy kicsit meghatottnak?

„Nem kifejezetten. Elszántnak és sikerre éhesnek tűnt. Remélem, mindig ilyen szellemiségben lép pályára, minden meccsen, amit a Juve mezében játszik majd. Most egy pillanatra sem szabad kiengedni, nem szabad, hogy azt érezze, hogy megérkezett.”

Milyen tanáccsal szolgálnál a részére, mint apa és egykori labdarúgó?

„Bravó Dean, élvezd ki ezt a pillanatot! Az az álmod, hogy a Juventus játékos legyél, és ez csupán csak egy kis apró lépés volt eme cél megvalósítása felé. De holnaptól, mikor elkezdődik az edzés, csak a következő mérkőzésre koncentrálj. Mindig igyekezz tanulni és fejlődni. A futballban nem lehet mindig megállni és ünnepelni, hanem szenvedélyre és folyamatos munkára van szükség ahhoz, hogy a magad elé kitűzött célokat elérd.”

A Frosinone már kifejtette érdeklődését, több másik klubbal egyetemben. Mi lenne most a legjobb választás számára?

„A Juventusnál maradni, és jelenleg nem is gondolkozunk másban.”

Mi volt az oka a nehézkes szezonkezdetnek a Next Gennél?

„Talán a túl sok figyelem, ami hirtelen rá irányult. Mindenki dicsérte a képességeit és folyamatosan azt hangoztatták, hogy már régen az első csapatnál lenne a helye. Fejben sem volt ott teljes mértékben, aztán persze ott volt a Pescara elleni meccs is. Ez teljesen normális egy ilyen fiatal számára, ebből rengeteget lehet tanulni és fejlődni. Ez is része annak a folyamatnak, melynek a végén Juventus játékossá válik.”