Miretti ügynöke: "Fabio boldog a Juventusnál"

miretti_2.jpgA Juventus feltörekvő tehetségének számító Fabio Miretti ügynöke, Francesco Branchini a minap hosszabb nyilatkozatot adott az olasz médiának az ifjú középpályás helyzetéről, melyben szót ejtett a játékos sérüléséről, Max Allegrivel való kapcsolatáról, illetve a jövőt illető tervekről is, kijelentve, hogy a reménység mindig is a Zebráknál képzelte el a jövőt, ezen pedig egyetlen klub érdeklődése sem változtathat. 

"Fabio a minap visszatért a Continassára, s most a keret többi részével együtt készül a klubfutball újraindulására, miközben folytatja az eddigi terápiákat is. Sérülése rendkívül kellemetlen helyen jelentkezett, ezért pedig hosszú út vezetett odáig, hogy ismét pályára tudjon lépni, azonban mivel nemrég sikerült pontosan beazonosítani a problémát, úgy véljük, hogy ügyfelem nagyjából egy héten belül ismét teljes értékű, és bevethető lesz" – szögezte le a SportItalia kérdésére. 

"Egy mindössze tizenkilenc éves srácról beszélünk, aki kora ellenére már több mint harminc alkalommal ölthette magára a Juventus szerelését. Egy ilyen nagyszerű kezdet után előfordulhatnak kisebb-nagyobb gondok, azonban Fabio nagyszerű mentalitással, s kiváló fizikai állapotban kezdte meg az edzéseket. Legutóbbi sérülése után persze nagy csalódottságot érzett, ahogy amiatt sem volt boldog, hogy az Inter elleni meccsen a kispadon kellett ülnie, mivel úgy érezte, hogy akár a kezdetektől fogva is játszhatott volna. 

Max Allegri rendkívül elégedett Fabio érettségével, valamint taktikai intelligenciájával. A Freiburg ellen már az első félidőt követően le kellett cserélni őt sérülésének ismételt jelentkezése miatt, egyébként viszont azon a találkozón is remekól teljesített. Úgy vélem, hogy manapság nem könnyű olyan labdarúgókat találni az utánpótlás-csapatoknál, akik ilyen könnyedén hatolnak át az ellenfelek védvonalain, Miretti viszont mindig képes egy-egy váratlan húzásra, amivel gyakran kiváló lehetőségeket teremt csapattársainak. 

Képviseltem boldognak érzi magát a Juventusnál, s a klub is nagyon elégedett vele. A jelenlegi szezon igencsak nehézre és kiszámíthatatlanra sikerült az Öreg Hölgy számára, ebben a környezetben pedig nem könnyű jó produkciót nyújtani, Fabiónak azonban sikerült felnőnie a feladathoz. Tavaly nyáron számos olasz és külföldi klub figyelte őt, ám Miretti mindig is a Bianconerinél akart maradni, a klub pedig szinte rögtön bizalmat szavazott neki. Federico Cherubini egyébként legfeljebb kölcsönbe küldte volna ügyfelemet, ám még ez a lehetőség sem merült fel komolyabban. 

A modern labdarúgás tendenciái gyakran hozzák lehetetlen helyzetbe a fiatalokat, mivel kevesen törődnek a tehetséges ifjak lelkivilágával. A legtöbben egyszerű profitforrásként tekintenek rájuk, Fabio viszont családja mellett az ügynökség tagjaira is számíthat e tekintetben. Mirettinek csodálatos családja van, a szülei és a barátnője pedig mindenben mellette állnak. Ez a srác él-hal a labdarúgásért, s mindent megtesz a fejlődés érdekében: gyakran beszél nekem arról, hogy mely területeken szeretne javulni, ami miatt rendkívül eltökéltnek és céltudatosnak tartom őt" –– összegzett az ügynök.