Sacchi: "A Juve az egyetlen olasz klub, ami törődik a fiatalokkal"

iling_junior_vs_arsenal.jpgA legendás olasz szakember, Arrigo Sacchi a ma reggeli órákban meglehetősen érdekes nyilatkozatot adott a La Gazzetta dello Sportnak, melyben kijelentette, hogy megítélése szerint a Juventus az egyetlen olasz klub, ami érdemben foglalkozik a fiatal tehetségek felépítésével és foglalkoztatásával, ami miatt úgy gondolja, hogy az Öreg Hölgy fényes jövő előtt áll, sőt mi több, még a bajnoki címért folyó versenybe is képes lehet visszatérni januártól fogva. 

"A katari világbajnokságon a Juventus labdarúgói megmutatták, hogy elképesztően erős játékosok. E tekintetben különösen Adrien Rabiot-ra gondolok, aki rendkívül jó teljesítményt nyújtott, s bizonyos szempontból hatalmas meglepetést okozott nekem. Max Allegri fiaiban minden bizonnyal megvan a szükséges tapasztalat és fizikai erő ahhoz, hogy jól szerepeljenek a továbbiakban, ez pedig alapvető fontosságú lesz a szezon következő részében" – fogalmazott a milánói lapnak. 

"Ezen felül úgy gondolom, hogy a Juve az egyetlen olasz klub, mely érdemben törődik a fiatalok felépítésével, foglalkoztatásával, valamint szerepeltetésével, amit ezek a tehetségek az esetek többségében lelkesedéssel, jó játékkal, valamint nagylelkű és minőségi futballal hálálnak meg. A fenti tényezők miatt úgy gondolom, hogy a Bianconeri az újrainduló bajnokság egyik legnagyobb meglepetése lehet januártól fogva, s az sem elképzelhetetlen, hogy a torinóiak akár az első helyért is harcba szállhatnak majd. 

Az Öreg Hölgy hamarosan ismét pályára küldhet olyan labdarúgókat, mint Federico Chiesa, vagy Paul Pogba, ezen felül pedig olyan játékosokat kapnak vissza a világbajnokságot követően, mint a tornán remekül szereplő, s újra hatalmas lelkesedéstől fűtött Ángel Di María. Allegrinek elsősorban most azt kell bebizonyítania, hogy tud csapatot építeni, s hogy képes elszigetelni a keretet a pályán kívüli gondok, mindenekelőtt a számlahamisítási ügy várható következményeitől és hatásaitól" – összegzett Sacchi. 

Érdekesség, hogy a Bianconeri az utóbbi időben valóban nagyobb figyelmet fordít az ifjú reménységek gondozására és nevelésére, hiszen mostanra Fabio Miretti és Nicolò Fagioli is az első csapat stabil kerettagjának számít, míg mellettük újabban Matías Soulé és Samuel Iling-Junior karrierje is felfelé ívelni látszik. A klub ezen felül nemrég Gabriele Mulazzi, valamint Tommaso Barbieri szerződését is meghosszabbította, a legújabb üdvöskének pedig talán a holland középhátvéd, Dean Huijsen számít, aki a Rijeka elleni barátságos meccs után egyébként maga is nyilatkozott a Tuttosportnak: 

"Ez a meccs egy hatalmas élményt jelentett számomra, s főleg akkor bír motiváló erővel, ha belegondolok, hogy másfél évvel ezelőtt még nem a Juventusban, hanem a Malága együttesében játszottam. Nagyon élveztem, hogy magamra ölthettem a Bianconeri szerelését. Max Allegri a találkozó előtt azt mondta nekem, hogy tegyem azt, amiben a legjobb vagyok, s hogy azért lehetek itt, mert kiemelkedő képességekkel rendelkezem. Ezek a szavak nagy magabiztossággal ruháztak fel, ahogy az is, hogy a felnőtt kerettel edzhetek, hiszen minden egyes tréningen emelni tudom a szintet, ahol állok. Amióta itt vagyok, sokkal többet tanultam, mint bárhol máshol eddigi karrieremben, azonban a Primavera-együttes is közel áll hozzám, elvégre remek kapcsolatban állok mesteremmel, Paolo Monteróval" – jelentette ki Huijsen.