HIVATALOS: de Ligt a Bayern Münchenbe igazolt

de_ligt_bayern.jpgAz elmúlt percekben hivatalossá vált, melyet az utóbbi napok hírei és fejleményei alapján már tudni lehetett, ugyanis a Juventus, valamint a Bayern München hivatalos felületeiken keresztül jelentették be, hogy a Bianconeri holland labdarúgója, Matthijs de Ligt három torinói szezont követően a német rekordbajnok kötelékébe szerződött, mely alakulattal egy 2027-ig szóló kontraktust írt alá. 

Az Öreg Hölgy közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Matthijs de Ligt a következő szezontól fogva már nem lesz a Juventus labdarúgója. 

A holland védő három, Juventusnál töltött évet követően egy végleges üzlet keretein belül int búcsút Torinónak, és igazol Németországba, a Bayern München kötelékébe. 

Matthijs, aki 2019-ben érkezett a Bianconerihez, fontos alkotóeleme volt a Juventus védelmének, mivel fizikai és technikai képességeinek teljes felhasználása által remek teljesítményt nyújtott a fekete-fehér szerelésben, mely állítás igazságtartalmát a közösen elért eredmények – egy Scudetto, egy Coppa Italia, valamint egy Supercoppa Italiana – is alátámasztják. 

A holland válogatott futballista minden sorozatot figyelembe véve 109 találkozón futott ki a gyepre kezdőként, azaz több mérkőzésen szerepelt, mint bármely más mezőnyjátékos az elmúlt három idényben, ezen találkozókon pedig lenyűgöző statisztikai adatokat produkált, hiszen 6160 teljesített passzt, 8 találatot (melyből 5 gólt fejjel szerzett), 339 tisztázást, valamint 86 blokkot mutatott be a csapatért küzdve. 

Ezen számok maximális elkötelezettségről és következetességről, s nem utolsó sorban arról árulkodnak, hogy de Ligt mindig, mindent beleadott a Juventusért. Olyan számokról beszélünk, melyekért csak és kizárólag köszönetet mondhatunk neki. 

Köszönjük, Matthijs, és sok sikert kívánunk a továbbiakhoz!"

A Juventus bejelentésének további része az ilyenkor megszokott módon az üzlet anyagi részleteit taglalja, melynek fényében a bajorok 67 millió ellenében vásárolták meg de Ligt játékjogát, mely összeget négy pénzügyi év alatt lesznek kötelesek kifizetni, s mely transzferdíjhoz a későbbiekben legfeljebb 10 millió eurónyi bónuszok járhatnak majd, amennyiben a játékos elér bizonyos, teljesítményével kapcsolatos eredményeket.

A klub által közölt adatok értelmében az üzlet mintegy 30,7 millió eurós pozitív gazdasági hatást eredményez a könyvelésre vonatkozóan, mely összegből 1,7 millió euró azonnali levonásra került a FIFA-szabályok által előírt, ún. szolidaritási hozzájárulás miatt. 

A Bianconeri az alábbi videóval mondott köszönetet Matthijs de Ligtnek: