Cannavaro: "A Napolinak szüksége lenne Dybalára"

fabio_cannavaro.jpgAz egykori legendás olasz futballista, a több jelentősebb klub mellett annak idején a Juventus kötelékében is megforduló Fabio Cannavaro a minap hosszabb interjút adott az itáliai médiának, melyben kijelentette, hogy a Napoli együttesének egyértelműen szüksége lenne az Öreg Hölgyet elhagyó, s az elmúlt napok hírei alapján az Intertől is eltávolodó Paulo Dybalára, a délieknek pedig az argentin megszerzése mellett a Zebrákkal ugyancsak szóba hozott Kalidou Koulibaly megtartására is nagy hangsúlyt kellene fektetniük. 

"Ha Aurelio De Laurentiis helyében lennék, biztosan ajánlatot tennék Paulo Dybalának, aki ingyen igazolható játékosként szerezhető meg a jelenlegi mercato során. Tisztában vagyok vele, hogy az Inter is érdeklődik az argentin iránt, s őszintén szólva remélem is, hogy a futballista ott marad, ahol felnőtt, azaz Olaszországban fogja folytatni pályafutását" – jelentette ki a Corriere dello Sport munkatársának. 

"Paulo helyzete korántsem egyszerű, mivel valószínűleg azt hitte, hogy hamarabb talál majd új csapatot magának, azonban ismétlem: ha a Napoli elnöke volnék, mindenképpen megpróbálkoznék leigazolásával. Úgy tűnik, hogy az Inter véleménye megváltozott Romelu Lukaku zseniális visszaszerzésével, a Milan pedig még nem igazán talált magára az átigazolási piacon a tulajdonosváltás közepette, miközben a Juventus Paul Pogba szerződtetésével, illetve Ángel Di María csábítgatásával végérvényesen más célpontok felé fordult. 

Koulibaly megtartása természetesen legalább ennyire fontos lenne, mivel Kalidou a csapat oszlopa, az együttes pedig igencsak szerencsés volt az elmúlt években, hogy keretében tudhatott egy ilyen kaliberű középhátvédet. Ha felelős pozíciót töltenék be a Partenopeinél, mindent megtennék szerződéshosszabbításáért, s ekképp maradásáért. Elképzelhető, hogy a játékosnak vannak bizonyos igényei, melyeket más klubok is képesek lennének kielégíteni, azonban a hozzá hasonló futballistákat mindenképpen magunkhoz kell láncolni, ugyanis míg egy jó középpályást vagy csatárt gyakorlatilag bárhol lehet találni, a hátsó alakzat posztjain egészen más helyzet áll fenn. 

A labdarúgás az elmúlt években éppúgy megváltozott, mint mindennapi életünk, ennek egyik tanúbizonyságát pedig éppen az idei búcsúk adják, hiszen a futball világában számos ciklus ért véget idén: Lorenzo Insigne távozott a Napolitól, Giorgio Chiellini a Juventustól, míg Marcelo elhagyta a Real Madridot. Egy másik fontos eltérés a korábbiakhoz képest, hogy az egyes klubok ma alaposabban átgondolják egy ingyen leigazolható játékos megszerzését, mint annak idején, amire Insigne, vagy akár Dybala esete is jó példa lehet, ám még a világ leggazdagabb alakulatának számító PSG is inkább a fiatal tehetségekre igyekszik koncentrálni. 

Saját karrieremet illetően csak annyit mondhatok, hogy augusztusban már egy éve lesz annak, hogy levonultam az oldalvonal mellől, s bár nyilvánvaló módon több ajánlatom is van, világos tervekkel rendelkezem. Az elmúlt időszakban Amerikából és Ázsiából is kaptam ajánlatokat, ám alapvetően Európában szeretnék ismételten munkát vállalni. Hogy egy napon lehetek-e a Napoli edzője? Nos, gyermekkoromat Nápolyban töltöttem, s annak idején talán túl korán hagytam el a várost. Nem vagyok jövőbelátó, ám egyelőre semmit sem zárnék ki az előttem álló évtizedekre nézve..." – zárta meglátásait Cannavaro.