Mauro: "Pogba állapota óriási hátrányt jelent"

pogba_empoli.jpgA Juventus egykori középpályása, Massimo Mauro a minap hosszabb interjút adott az olasz médiának, melyben megkísérelte kiértékelni a nemrég véget érő mercato eredményeit, leszögezve, hogy Cristiano Giuntoli alapvetően remek munkát végzett az elmúlt hónapokban, ezt követően pedig kitért néhány meghatározóbb játékos helyzetére és várható sorsára is. 

"Úgy vélem, hogy az Inter egy lépéssel a többi olasz csapat előtt jár, mivel mélyebb kerettel bírnak, mint riválisaik, azonban a Juventus ezzel a csapattal bátran harcba szállhat a Scudettóért, ami valahol a klub kötelességének is tekinthető. Nagyon komoly következményeket vonna maga után, ha a Bianconeri idén is olyan rossz produkciót nyújtana, mint tavaly, s az első három bajnoki meccs alapján szerencsére úgy tűnik, hogy ezúttal egy másfajta forgatókönyv fog majd megvalósulni. Ezzel a játékkal az Öreg Hölgy már kísérletet tehet a győztes útra való visszatérésre, vagy legalábbis arra, hogy ismét a stadionba csábítsa a szurkolókat" – jelentette ki a Corriere dello Sport munkatársának. 

"Cristiano Giuntoli nem varázsló, csupán egy remek szakember, aki felmérte, hogy a jelentősebb igazolások előtt eladásokra van szükség. Innentől fogva egyedül a játékosokon múlik, hogy képesek lesznek-e többet adni a Juve számára. Természetesen nem lett volna rossz, ha az illetékesek alaposabban átalakítják a tavalyi keretet, azonban a feleslegessé vált labdarúgók jelenléte az elmúlt hónapokban a tervezés, és a költekezés terén is komoly akadályt jelentett. 

Jelen pillanatban már szinte minden Max Allegri kezében van, akinek egy új identitást és egy új stílust kell felépítenie a klubnál annak érdekében, hogy a Bianconeri visszanyerje a sikeréhséget és a győzelem iránti vágyat. A mester legfőbb feladata a srácok bátorítása lesz, akiknek ebből erőt merítve még többet kell majd tenniük a Zebrákért. Azoknak, akik már régebb óta az együttes részét képezik, ismét meg kell majd lelniük a megfelelő ingereket, ám az, hogy ezt véghez tudják-e vinni, nagyban függ Massimilianótól is. 

Dušan Vlahovićnak több könnyedségre van szüksége. A szerbnek jobban kell bíznia a saját ösztöneiben, mivel alapvetően csodás tulajdonságokkal rendelkezik, amiket viszont csak akkor tud kamatoztatni, ha végre megérti, hogy a futball nem háború, s ha feszülten, vagy idegesen lépsz pályára, nem fogsz jól bánni a labdával sem. A támadónak több rugalmasságra van szüksége, úgy az izmaiban, mint a lelkében, elvégre túlságosan magára veszi a gyepen zajló történéseket, még akkor is, ha egyébként pozitív dolgokról van szó. 

Megítélésem szerint nagy hasonlóságok vannak Federico Chiesa és Thierry Henry között: ha visszagondolok a múltra, egyértelművé válik számomra, hogy a francia is nagyon hasonló stílusban játszott, mikor annak idején szélsőből csatár lett. Ha Allegri képes lesz kicsikarni 15-20 gólt az olaszból, kivételes dolgot fog véghez vinni, ám Fedének véleményem szerint állandóan lendületben kell maradnia, s nem szabad túlzottan messziről indulnia, vagy az apró mozdulatokra koncentrálnia. 

Én magam sosem hoztam volna vissza a Juventushoz Paul Pogbát. Ha a francia 100%-os állapotban lenne, nem volna kérdés, hogy hasznos tagja tud-e lenni a csapatnak, azonban a lábai már nem olyanok, mint néhány évvel ezelőtt, ami miatt jelenleg csak húsz-harminc percet tud a pályán tölteni. A fekete-fehérek emiatt csak korlátozott ideig számolhatnak vele, egy bajnoki ambíciókra törő alakulatnak pedig ez óriási hátrányt jelent" – összegzett Mauro.