Cannavaro: "Pogba úgy érzi, hogy már elérte a csúcspontot"

paul_pogba_cannavaro.jpgAz egykori, aranylabdás olasz védő, Fabio Cannavaro a minap rövidebb nyilatkozatot adott az itáliai sportsajtónak, melyben főként a Romát, a Napolit, illetve a Juventust jellemző erőviszonyokról elmélkedve kijelentette, hogy a korábban a Bianconerivel is szóba hozott, hamarosan azonban a Partenopeihez igazoló Giacomo Raspadori az új Dybalának tekinthető, emellett pedig beszélt Paul Pogba helyzetéről is. 

"Úgy vélem, hogy az AS Roma ebben a bajnoki szezonban kétségkívül harcban lehet majd a Scudettóért, mivel a Giallorossi nagyon okosan mozgott a jelenlegi átigazolási ablakban, s minden szempontból José Mourinho igényeinek és kéréseinek megfelelően tette acélosabbá keretét. Egy olyan tapasztalt szakember pedig, mint a portugál, általában azért követel erősítéseket, hogy győzelemre vezesse csapatát" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sport kérdésére. 

"Úgy tűnik, hogy a Farkasok egy bizonyos típust képviselő, általában tapasztaltabbnak mondható játékosok mellett tették le a voksukat idén, ám ezek a labdarúgók nagy neveknek is számítanak a maguk posztján. A szurkolóknak szükségük volt az igazi sztárigazolásokra, ezt pedig semmi sem mutatta meg jobban annál, hogy a város egy emberként ordította Dybala és Wijnaldum nevét az új szerzemények bemutatásakor. 

A bennünket körülvevő környezet lelkesedése elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy megfelelő alapot teremtsünk a majdani győzelmekhez, a Roma pedig ebből a szempontból is okos döntéseket hozott a mercato során. Ez természetesen más olasz klubokra, egyebek mellett a Napolira is igaz lehet, akik Giacomo Raspadori leigazolásával az új Dybalát kaparintották meg: való igaz, hogy az olasz még nem játssza be úgy a támadóharmadot, mint ahogy azt La Joya tette fénykorában, azonban a pályán való látásmódot illetően sokkal jobb lehet, mint az argentin valaha volt. 

Paul Pogba mindig is egy olyan futballista volt, aki rendkívül nagy benyomást tett rám, azonban a Manchester Unitednél töltött legutóbbi évei alatt elvesztettük azt a játékost, akit korábban megismerhettünk személyében. Az, hogy a francia mostanra jószerivel többet foglalkozik imázsával, vagy éppen hajával, mint az érdemi munkával, arra enged következtetni, hogy úgy érzi, hogy már elérte pályafutása csúcsát, ha pedig egy labdarúgó így gondolkodik, nem is lehet képes arra, hogy visszatérjen a legjobbak közé. 

Ennek ellenére valamiért úgy gondolom, hogy Paulban hatalmas bosszúvágy dolgozik: meg akarja mutatni, hogy még mindig rendkívül sokat ér, a Juve pedig éppen ezért nagy bizniszt csinált megszerzésével. Ez természetesen igaz a Di María-ügyletre is, elvégre az argentinra minden együttes biztonsággal építhetne elképesztő ereje miatt, bár ezzel együtt nagyon sajnálom, hogy az Ángelhez hasonló kiválóságok nem karrierjük tetején, hanem csak annak vége felé igazolnak Olaszországba" – összegzett Cannavaro.