Tacchinardi: "Nem kellene elengedni Chiesát és Vlahovićot"

tacchinardi_pap2640.pngA Juventus egykori olasz labdarúgója, Alessio Tacchinardi a minap rövidebb interjúd adott a Bianconeri aktuális ügyivel és átigazolási szezonjával kapcsolatban, melyben a klub kiszemeltjei mellett arról is kifejtette álláspontját, hogy a klubnak miért kellene kitartania Dušan Vlahović és Federico Chiesa mellett, s hogy miért nem volt méltatlan, ahogy a vezetőség Leonardo Bonuccival bánt. 

"Franck Kessié egy nagyon fontos igazolás lenne, aki fizikai erőt adhatna ennek a csapatnak, nem is beszélve a karizmájáról, ugyanis egy kiváló és markáns személyiséggel bíró játékosról van szó. Remélem, hogy tévedek, ám úgy gondolom, hogy ha az Öreg Hölgy meg akarja szerezni az elefántcsontpartit, az azt jelenti, hogy nem bíznak 100%-ig Paul Pogbában. A magam részéről egyértelmű, hogy sokkal jobban kedvelem a franciát, mint Kessiét, ugyanakkor ha a klub ilyen erős érdeklődést mutat a Barcelona középpályásáért, az két dolgot jelenthet: azt, hogy nem látják megnyugtatónak Paul állapotát, vagy azt, hogy a gall tényleg kapott egy komoly ajánlatot Szaúd-Arábiából" – jelentette ki a Radio BiancoNera adásában. 

"Számomra úgy tűnik, hogy a Juve piaci stratégiája még kidolgozás alatt áll, s gyakorlatilag bármi megtörténhet, ugyanakkor nagyon nem szeretném, ha a Zebrák eladnák Federico Chiesát. Nekem voltaképpen csak az lenne a fontos, hogy ez ne következzen be, a többi esemény pedig igazából lényegtelen. Visszatérve Kessiére, az afrikai egy kiváló labdarúgó, aki hasznos lehetne a csapat számára, elsősorban akkor, ha Max Allegri a védelem előtt számolna vele. Az ilyen típusú igazolásokra általában akkor kerül sor, ha egy alakulat azt akarja, hogy tapasztaltabb futballisták csatlakozzanak a fiatal tehetségekből álló kerethez, ami mindenképpen egy jó iránynak tekinthető. 

Nem szeretném megítélni Allegri munkásságát, azonban azt mindenki tisztán látja, hogy Dušan Vlahovićnak másfajta játékra lenne szüksége, mint amit a mester elképzel vele kapcsolatban. Chiesát illetően ezzel szemben inkább azt kellene végre megérteni, hogy ha a klub vele számol a projekt egyik fő sarokköveként, akkor a szakmai- stáb nem pakolgathatja őt a pálya egyik végéből a másikba. Én magam nagyon szeretem Fedét, mivel mindent megtestesít, amitől Juventusnak lehet nevezni a Juventust, ugyanakkor ha Max secunda puntaként fogja játszani őt, háttal a kapunak, akkor lemondhat arról, hogy bármikor is kiütköznek majd az olasz jó tulajdonságai. 

Őrültségnek tartanám, ha a Bianconeri mindössze 40-50 millió euróért cserébe megválna Chiesától, mivel ő és Dušan nagyon fontos labdarúgók, s gyakorlatilag a jövő biztosítékai, ezért pedig a klubnak nem kellene elengednie őket. Ugyanakkor az is igaz, hogy ha Vlahović helyére Romelu Lukaku érkezne, a Juventus nem romlana sokat a támadósor minőségét tekintve. Leo Bonuccival kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy véleményem szerint a vezetőség nem bánt rosszul a játékossal, mivel Cristiano Giuntoli egy végtelenül korrekt ember, aki világos elképzelésekkel rendelkezik. Ezek persze gyakran nem tetszenek az érintetteknek, azonban a csapat eredményessége minden más szempontot felülír" – összegzett Tacchinardi.