Chiellini: "Gatti jól fog teljesíteni a Juventusnál"

gatti_1.jpgA Juventus egykori legendás csapatkapitánya, a várhatóan már a mai napon a Los Angeles FC-hez igazoló Giorgio Chiellini a minap érdekesebb interjút adott az olasz sportsajtónak, melyben az USA-ban való kaland, s a külföldi tapasztalatszerzés igénye mellett szót ejtett menedzserként eltöltendő távolabbi jövőjéről is, ezen felül pedig nem feledkezett meg a sokak által potenciális utódjának tartott Federico Gatti méltatásáról, valamint Paulo Dybala Interbe való szerződésének értékeléséről sem. 

"A búcsú legnehezebb pillanata az volt számomra, mikor el kellett hagynom a csapat edzőközpontjában lévő szobámat, ahol az utóbbi négy esztendőben mindennapjaimat töltöttem. Néhány pár cipőtől eltekintve kiürítendő szekrény volt az utolsó dolog, ami az enyém volt a Juventusnál, s bevallom, számos érzés jött fel bennem, mikor el kellett pakolnom az Európa-bajnoki érmeimet, a különleges mezeimet, vagy a Bianconerivel korábban aláírt, s emlékbe megőrzött szerződéseimet..." – jelentette ki a Radio Anch'io Sportnak adott interjújában. 

"Úgy vélem, hogy játékosként és emberként egyértelműen szükségem van a külföldi tapasztalatokra, elsősorban azért, hogy egy utolsó, nagy élménnyel a hátam mögött akaszthassam majd szögre a stoplist, emellett pedig az a lehetőség is vonzó számomra, hogy egy folyamatosan fejlődő ligában szerepelhetek, ahol még harmincnyolc esztendősen is alkalmam nyílik a növekedésre, valamint arra, hogy valami újat sajátítsak el. 

Továbbra is készen állok arra, hogy betöltsek egy bizonyos szerepet a futballpályán, ugyanakkor mentális tekintetben arra is készen állnék, hogy menedzserként helyezkedjek el sportágunkban. Mindenről tudni szeretnék, ami a gyepen kívül, vagyis az irodákban, vagy a háttérmegbeszéléseken történik, ám ahhoz, hogy ezt a feladatot is hasonló eredményességgel láthassam el, nagy türelemre, elhivatottságra, áldozatvállalási készségre, valamint sok időre van szükségem. 

Reményeim szerint néhány esztendő múlva elmondhatom majd magamról, hogy sikerült megismernem a menedzseri szerepkör finomságait, s kitanulni a szakma csínját-bínját, felmérve új tevékenységem nehézségeit, valamint megszeretve szépségeit. Úgy gondolom, hogy az amerikai kaland rengeteget segít majd nekem abban, hogy felkészüljek a rám váró feladatokra, s hogy egy napon kompetens szakemberként térhessek vissza Olaszországba. 

Federico Gatti rendkívül pozitív benyomást tett rám abban a néhány napban, melyet együtt tölthettünk a válogatottban az Argentína elleni találkozót megelőzően. Véleményem szerint egy nagyon kedves srácról beszélünk, aki nagy szenvedélyt tudhat magáénak, s aki fizikai, valamint technikai jellemzőit tekintve is átlagon felülinek számít. Tiszta sor, hogy még sok munka vár rá, illetve, hogy meg kell tanulnia kezelni a rá nehezedő nyomást, azonban alapvetően minden megvan benne ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtson a Juventus és az Azzurri kötelékében. 

A következő Serie A legerősebb csapata minden bizonnyal az Inter lesz, akik egy lépéssel továbbra is a többiek előtt járnak, annak ellenére, hogy tavaly elveszítették a Scudettóért folyó versenyfutást a Milannal szemben. Az elmúlt idény semmilyen szempontból nem kínálhat kiindulási alapot az előttünk álló szezonra nézve, ezért pedig amondó vagyok, hogy meg kell látnunk, hogy mi fog történni a bajnokságban augusztus-szeptember környékén, mikor jobban körvonalazódik majd az egyes csapatok ereje. 

Attól függetlenül, hogy a különféle együttesek kikkel erősítik majd meg soraikat, például, hogy Paulo Dybala az Interben, vagy Ángel Di María a Juventusban fogja-e folytatni pályafutását, a csapatokat mindig egészében kell értékelnünk, hiszen egy futballista nem képes egymaga megváltani a világot. Jelenleg túl korai lenne arról beszélni, hogy egy-egy igazolás beválik-e majd az alakulatok számára, mivel a siker kulcsa mindig is a játékosok egymás közötti kémiájában rejlett" – összegzett Chiellini.