Buffon: "A Juve jó okkal akarja Pogbát"

gigi_paul.jpgA Juventus egyik legnagyobb legendája, Gianluigi Buffon a minap egy, a Nicolò Galli Alapítvány létrehozásának 20. évfordulójának alkalmából tartott ünnepségen vett részt Firenzében, mely esemény keretein belül egy érdekesebb interjút is adott az olasz sportsajtó kamerái előtt, melyben az ikonikus hálóőr több más téma mellett a Bianconeri elmúlt szezonjával kapcsolatos kérdésekről is kifejtette álláspontját, szót ejtve a klub általánosságban vett helyzetéről, Paul Pogba esetleges visszatéréséről, Dušan Vlahović kilátásairól, illetve az AC Milan sikerének titkáról is. Az alábbiakban ezen szavakat tesszük közzé. 

"Egyáltalán nem érzem magam csalódottnak a Juventus idei teljesítménye miatt, mivel ennyi, sikerrel teli idényt követően véleményem szerint belefér néhány szűkebb esztendő, még akkor is, ha a klubnak idén nem volt reális esélye a bajnoki cím elhódítására az Inter és a Milan mellett. A Bianconeri legfőbb célja az volt, hogy kvalifikálja magát a jövő évi Bajnokok Ligájába, s annak fényében, ahogy ez a szezon kezdetét vette, csodaszámba megy, hogy a fekete-fehérek képesek voltak elérni ezt, még azzal együtt is, hogy az Atalanta sokkal rosszabb produkciót nyújtott idén, mint az elmúlt évek során" – jelentette ki Buffon mondanivalójának kezdeteként. 

"Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy Giorgio Chiellini a Juventus mellett hamarosan az Azzurritól is búcsút vesz majd, ám személyes szinten egyáltalán nem érzek keserűséget emiatt, mivel mint ahogy korábban én, úgy Chiello is tisztában van vele, hogy egy adott ponton jobb zárójelbe tenni a múltat, s kipróbálni valami újat, mint foggal-körömmel ragaszkodni a régihez. 

Giorgio egyebek mellett azért is számít rendkívüli labdarúgónak, mert megítélésem szerint kora ellenére továbbra is képes egészen magas színvonalon teljesíteni, amit a tavaly nyári Európa-bajnokság mellett az idei Coppa Italia-fináléban is bemutatott, ezért pedig meggyőződésem, hogy bárhol is folytatja majd pályafutását, minden együttes számára képes lesz hatalmas pluszt jelenteni. 

Vlahović figyelemre méltóan sok találatot szerzett a Serie A idei kiírásának első felében, ezt követően pedig a Juventushoz szerződött, ahol az első négy-öt hónap minden egyes labdarúgó számára tartogat bizonyos nehézségeket, legyen bármekkora zseni is, mivel az Öreg Hölgynél sokkal nagyobb nyomás uralkodik, mint a többi olasz együttesnél, ami magától értetődő módon jelentősebben megnehezíti az egyes futballisták, főként a fiatalok dolgát. 

Hogy mit gondolok Paul Pogba lehetséges visszatéréséről? Elsősorban azt, hogy a francia játékos személyében egy kiemelkedően jó, már-már kivételesen nagyszerű középpályásról beszélünk, aki karrierje során minden klubcsapatámál, valamint a válogatottban is képes volt fantasztikus produkciót nyújtani, s megalapozni ezen gárdák eredményes szereplését, emiatt pedig biztos vagyok benne, hogy ha a Juventus ismét kiemelt célpontként kezeli őt a nyárra nézve, akkor annak igen nyomós okai vannak. 

Az AC Milan legfőbb sikerkovácsa véleményem szerint Stefano Pioli volt, aki nem csupán a mostani szezonban, hanem a Rossonerivel megtett két és fél éves útja során is maradandót alkotott. Egyértelmű, hogy mikor a tréner átvette a vörös-feketék irányítását, a csapat közel sem számított Olaszország legjobb együttesének, mivel véleményem szerint akkortájt az Inter, valamint a Juventus is jobbnak bizonyult keretének erősségét tekintve, mely a Bianconeri gyengébb szereplése ellenére jelen pillanatban is így van. 

A különbséget ebből kifolyólag kétségkívül a mester személye jelentette, hiszen Pioli remek munkát végzett a Milan labdarúgóival, s nem csak sportszakmai, hanem mentális tekintetben is, mellette pedig a klub által biztosított háttér is elengedhetetlen volt, hiszen Paolo Maldini sportigazgatóként olyan kiemelkedő játékosokat szerződtetett viszonylag alacsony összegért, mint Mike Maignan, Theo Hernández, vagy Sandro Tonali, akik mindhárman alapemberei lettek a mostani bajnokcsapatnak" – összegzett Buffon.