A Roma 70 milliót akar Zaniolóért

empoli-fc-v-as-roma-serie-a-scaled.jpgA tegnapi nap folyamán ismételten érdekesebb hírek láttak napvilágot a Juventus potenciális nyári kiszemeltjeivel kapcsolatban, melynek keretein belül a különféle források beszámoltak Nicolò Zaniolo, Domenico Berardi, Jorginho, valamint Mohamed Salah és Bremer helyzetéről is, meglepő módon egyik játékost illetően sem zárva ki a torinói folytatás lehetőségét. 

Giovanni Albanese hírei szerint Massimiliano Allegri a 4-3-3-as szisztémában kívánja szerepeltetni a jövő csapatát, emiatt pedig Paulo Dybala távozását követően elsősorban szélsőkben gondolkodna a támadósor megerősítését illetően. Az újságíró szerint a korábban is emlegetett nevek, azaz a (Fabiana Della Valle által tegnap is lehozott) Nicolò Zaniolo-Giacomo Raspadori mellett a szurkolóknak érdemes lenne szemmel tartaniuk Domenico Berardi helyzetét is, akit az Öreg Hölgy mestere állítólag igen nagyra tart, s akinek a Sassuolo gárdája a korántsem megfizethetetlen 30 millió euróban szabta meg árát.

Albanese emellett a Zaniolót övező szituációról is felvilágosítást adott, leszögezve, hogy az AS Roma legalább 70 millió eurót szeretne kapni az olasz futballistáért, s egyelőre nem érdeklik őket az ezen összeg csökkentésére szolgáló csereügyletek, holott a Juventus állítólag azt fontolgatja, hogy megpróbálja bevonni Weston McKennie játékjogát a támadó megszerzéséért folyó tárgyalásokba, mely már önmagában is jelentősebb megtakarást jelentene a fekete-fehérek számára. 

Fabiana Della Valle szerint a Zebrák nem csupán itáliai labdarúgókkal kapcsolatban mozgolódnának, mivel az Öreg Hölgy a Torino brazil védőjét, az Inter egyik legfőbb nyári célpontjának minősülő Gleison Bremert is figyeli, mellette pedig természetesen a napokban felmerülő Mohamed Salah helyzete is foglalkoztatja őket, melynek felmérése érdekében az elmúlt időszakban tájékoztatást is kértek az egyiptomi szélső környezetétől. 

A Chelsea egyes játékosai szintén kiemelt célpontot jelenthetnek majd Torinóban a nyár folyamán, az olasz sportsajtó pedig Antonio Rüdiger mellett az eddigiekben leginkább Jorginhóról cikkezett a Bianconeri tekintetében, akinek ügynöke, João Santos a tegnapi napon érdekesebb interjút adott a brazil felmenőkkel bíró, ám olasz válogatott középpályásról, kijelentve, hogy az Európa-bajnok kiválóság legnagyobb álmát mindig is a Serie A-ba való visszatérés jelentette. 

"Jorginho nem titkoltan arról álmodik, hogy egy napon visszatérhet majd a Serie A-ba, ahol négy-öt klub jöhetne szóba tekintetében, ide értve a Juventust, a Milant, az Intert, a Romát, vagy akár a Napolit is. Az eddigiek során természetesen leginkább a Bianconerit emlegették képviseltemmel kapcsolatban, én pedig személyes szinten igen jó kapcsolatot ápolok az együttes sportigazgatójával, Federico Cherubinivel, ám ez nem jelenti azt, hogy ügyfelem a Juve játékosa lesz, mivel más jelentős gárdák is érdeklődnek megszerzése iránt. 

Az elmúlt szezonok során egyebek mellett a Barcelona, a Paris Saint-Germain, valamint a fentebb említett Milan is komolyabb érdeklődést tanúsítottak irányunkba, ám nem tudom, hogy ezen klubok még mindig leigazolnák-e ügyfelemet. Prioritásunkat egyelőre minden szempontból a Chelsea-vel való hosszabbítás jelenti, ugyanis Jorginho kontraktusa jövő nyáron lejár a londoniaknál, nekünk pedig már csak azért is erre kell fektetnünk a hangsúlyt, mert a jelenlegi helyzetben a Kékek nem tudnak eladni futballistákat az őket sújtó szankciók miatt. Hamarosan mindenképpen tárgyalóasztalhoz ülünk majd a klub képviselőivel, ezt követően pedig meglátjuk, hogy mik lesznek a lehetőségeink" – fogalmazott a menedzser.