Allegri: "A BL-győzelem is ott van céljaink között"

allegire_pre_villarreal_juve.jpgA Juventus holnap kisebb szünetet követően visszatér az európai futball világába, ugyanis a Bianconeri a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első fellépésen a Villarreal otthonába látogat, hogy ott próbáljon meg győzelmet aratni a Sárga Tengeralattjáróval szemben, mely minden bizonnyal hatalmas lépést jelentene a továbbjutás irányába is. A találkozót megelőzően természetesen Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát, melynek keretein belül szót ejtett egyes, sérülésből visszatérő labdarúgók helyzetéről, illetve az Öreg Hölgy sorozatban képviselt ambícióiról is. 

"A Bajnokok Ligájában nincs lefutott párharc, emiatt pedig nekünk is maximum 50%-ot kitevő esélyünk van a továbbjutásra. Ellenfelünk, hozzánk hasonlóan egy igencsak pozitív időszakot követően néz a meccs elé, emellett pedig mindenképpen ki kell emelnünk, hogy egy fizikailag igencsak erős alakulatról beszélünk, mely kiváló mesterrel rendelkezik, aki semmilyen tekintetben nem fog előnyökhöz juttatni bennünket. Személy szerint egy igen taktikus összecsapásra számítok, ahol minden apró részletre figyelnünk kell majd, s ahol biztosítanunk kell, hogy az események számunkra kedvező módon alakuljanak" – fogalmazott a tréner szavainak bevezetéseként. 

"A Villarreal itt van a BL legjobb tizenhat együttese között, az előző idényben pedig megnyerték az Európa-ligát, ami miatt semmiképpen sem szabad félvállról vennünk az előttünk álló kihívást. Stadionjukban minden bizonnyal forró hangulat uralkodik majd, ami számos szempontból kedvezhet számukra, emiatt pedig magabiztos játékra, világos elképzelésekre, illetve kiváló technikai teljesítményre lesz szükségünk. Tiszta sor, hogy holnap még nem harcolhatjuk ki a továbbjutást, hacsak nem nyerünk 3-0-ra, vagy 4-0-ra, azonban 180 perc alatt mindenképpen kvalifikálnunk kell magunkat a sorozat következő fordulójába. 

Természetesen nekem sem tetszett az a teljesítmény, amit a Torino, vagy az Atalanta ellen nyújtottunk, hiszen mindkét alkalommal komoly küzdelmet kellett megvívnunk, ugyanakkor alapvetően ezzel együtt sem játszottunk rosszul ezen találkozókon. Továbbra is lépésről lépésre kell haladnunk, miközben nyugalmat és egyensúlyt kell magunkra erőltetnünk, ám nem feledhetjük, hogy húsz nappal ezelőtt még csupán reménykedhettünk a negyedik hely elérésében, míg most éppen ezen pozíciót foglaljuk el, miközben keretünk nem ment keresztül érdemi választásokon, hiszen vesztett három labdarúgót, s kiegészült Denis Zakariával, valamint Dušan Vlahovićcsal, akik nyilvánvalóan ezzel együtt is fontos játékosoknak számítanak. 

Mivel Dušan Vlahović még csak most fog debütálni a Bajnokok Ligájában, nem szabad minden felelősséget rá hárítanunk, ugyanis ahhoz, hogy egy futballista ezen a szinten is megfelelően teljesítsen, mindenképpen jelentősebb tapasztalatra van szüksége, mint amellyel támadónk jelenleg rendelkezik. Csapatunknak mindenben támogatnia kell majd Dušant, aki minden kiválósága ellenére továbbra is csak egy fiatal, mindössze huszonkét esztendős reménység, ezért pedig az a feladatunk, hogy megvédjük őt a rá irányuló kritikáktól. Meggyőződésem, hogy hatalmas jövő áll a szerb előtt, ebből kifolyólag pedig teljesen más arcát fogja majd mutatni hatvan-hetven BL-meccsel később, mindazonáltal egyelőre nem várhatjuk el tőle, hogy egyből egy világklasszis színvonalán teljesítsen. 

Leonardo Bonucci a mai nap folyamán már ismételten a csapattal együtt edzhetett, s szerencsére nem érzett semmiféle fájdalmat, ami egyértelműen örömteli hírt jelent együttesünknek, védelmünk nehézségeiből kifolyólag. Szükség esetén mindenképpen pályára küldjük majd, ám szombatra vonatkozóan már egészen biztosan magunkénak tudhatjuk őt, s ugyanez vonatkozik Luca Pellegrinire, valamint Adrien Rabiot-ra is, akik kisebb gondjaik dacára szintén meghívót kaptak keretünkbe, s akár kezdőként is számíthatunk rájuk. 

Álvaro Morata és Vlahović egészen biztosan játszani fognak holnap, ahogy Juan Cuadrado is, akire nagy szükségünk lesz Paulo Dybala hiányában, elvégre egy olyan labdarúgóról beszélünk, aki kiváló kondíciókkal bír, s minden más szempontból is fontos láncszemet képez gárdánkon belül. A támadósoron felül egyelőre képtelen lennék mélyebben kitérni a csapat várható összeállítására, hiszen a középpályát, s a védelmet illetően sem rendelkezünk teljes létszámmal, így pedig csak holnap reggel végezhetünk teljes körű felméréseket. 

Rendkívül elégedett vagyok Arthur teljesítményével, melyet mindenképpen a megfelelő szinten kell majd értékelnem az elkövetkezendőkben, azonban ez nem azt jelenti, hogy holnap kezdőként fogok számolni vele, mivel még nem döntöttem a középpálya összeállításáról, ahol Rabiot és Arthur mellett Manuel Locatellit, Denis Zakariát, valamint Weston McKennie-t is alkalmazhatjuk szükség esetén. Kijelenthetem, hogy közülük hárman fognak a pályán tartózkodni, ám azt, hogy pontosan kik, egyelőre én magam sem tudom biztosan. 

Federico Bernardeschi továbbra sem térhet vissza, azonban állapota szépen, megfelelő ütemben javul, így pedig abban reménykedünk, hogy a hétvégén ismét számolhatunk majd vele. McKennie sok lehetőséget nyújthat csapatunknak a középpálya, valamint a támadósor összekötésének szempontjából, ugyanis egy támadó középpályásról beszélünk, aki eredményesen fut be az ellenfél tizenhatosának területére, sok gólt szerez, mely tulajdonságok egyértelműen azt mutatják, hogy más jellegű futballista, mint kötelékünkhöz tartozó poszttársainak többsége. 

Holnap minden bizonnyal nagyszerű találkozót fogunk megvívni, egy olyan ellenféllel szemben, mely igen jól játszik a labda birtokában, s eredményesen védekezik annak elvesztését követően. A Villarreal nem sok teret hagy ellenlábasai számára, ám ennek ellenére is alig várom a velük lejátszandó megmérettetést, s természetesen a Juventus mestereként egyértelműen az Öreg Hölgy továbbjutásában reménykedem, ahogy azt nyolc esztendővel ezelőtt, első BL-döntős idényemben is tettük a nyolcaddöntő során. 

Ezen a szinten az együttes kiválósága mellett a szerencsefaktort is figyelembe kell vennünk, mivel az egyenes kieséses szakaszban már nincsenek könnyű ellenfelek, ebből fakadóan pedig a Sárga Tengeralattjáróval szembeni párharc is nagy kihívást jelent a Bianconerinek, ha azonban képesek leszünk csapatként futballozni, mindenképpen pozitív eredménnyel fogjuk elhagyni a pályát. Továbbra is szeretnénk töretlenül haladni céljaink felé, melyek között természetesen a Coppa Italia, valamint a BL megnyerése is megtalálható, ám ehhez elengedhetetlenül jó produkciót kell nyújtanunk holnap este, hogy nagy lépést tegyünk első feladatunk teljesítése felé" – összegzett Max Allegri.