Hírek támadók és középpályások helyzetéről

milik_1.jpgAz olasz sportsajtó egyes forrásai a tegnapi napon ismételten új hírekkel álltak elő a Juventus kiszemeltjeit és értékesíteni vágyott labdarúgóit illetően, megállapításokat téve egyebek mellett Arkadiusz Milik, Gianluca Scamacca, Anthony Martial, Aaron Ramsey, Arthur, valamint Adrien Rabiot tekintetében is. 

Giovanni Albanese híreinek alapján a Bianconeri többé egyáltalán nem tartja érinthetetlennek Alex Sandrót, aki mellett a fekete-fehérek szerelésében fejlődni szinte sosem tudó Adrien Rabiot is elhagyhatja a klubot nyáron, téli távozásuk ugyanakkor közel elképzelhetetlennek tekinthető a Juve rossz tárgyalási helyzetéből, valamint lehetséges pótlásuk nehézségeiből kifolyólag. 

Albanese szerint a brazil balhátvéd és a francia középpályás mellett nagy valószínűséggel a klub spanyol támadója, Álvaro Morata sem fogja a Zebrák keretének részét képezni a következő idényben, mivel az olasz rekordbajnok vezetősége jelen pillanatban semmi esetre sem szeretné véglegesen megvásárolni a centert az Atlético Madrid együttesétől, ugyanis helyette egy fiatal futballistában gondolkodnának, aki hosszabb távú megoldást jelenthetne az Öreg Hölgy támadósorban fennálló problémáira. 

Romeo Agresti szerint e tekintetben a jelenlegi legvalószínűbb opciót Gianluca Scamacca képezheti, (akiről a napokban hosszabb cikket közölt a legjelentősebb olasz napilapnak számító La Gazzetta dello Sport is) ugyanis a játékos régóta a Juventus kiszemeltjének tekinthető. A transzferguru szerint a labdarúgó alakulatának számító Sassuolo legfeljebb nyáron szeretné elengedni a csatárt, akiért minimum 40 millió eurót kitevő átigazolási díjat követelnek, a Juve pedig emiatt más, kölcsönben is megszerezhető célpontok felé fordul januárra vonatkozóan. 

Agresti úgy tudja, hogy utóbbi futballisták közül – Mauro Icardi leigazolásának lehetetlensége miatt – Arkadiusz Milik jelenti az egyik konkrét lehetőséget, akinek szerződtetéséért a klub illetékesei más egyeztetésekbe is kezdtek az Olympique Marseille gárdájával, mindeddig bárminemű eredmény nélkül. A Milikkel kapcsolatos hírekről Agresti mellett Mirko Di Natale is beszámolt, aki szerint a Juve a lengyel futballista mellett Luis Muriel iránt is érdeklődik, vele ellentétben azonban Anthony Martialt és Pierre-Emerick Aubameyangot illetően nem tudni bővebb információkról. 

Romeo Agresti emellett Aaron Ramsey helyzetéről is beszámolt, kijelentve, hogy a Bianconeri töretlenül keresi a kínálkozó lehetőségeket a walesitől való megszabadulásra, akinek ügynökeivel a héten újabb tárgyalásokba bocsátkoznak majd. A szakember úgy tudja, hogy a felek immár kérdés nélkül azon dolgoznak, hogy a harmincegyedik születésnapját nemrég ünneplő játékos számára találjanak egy alakulatot a Premier League-ben, mely együttes a tervek szerint egy fél évre szóló kölcsönben venné át a futballistát, kinek bérének egy részét a Zebrák magukra vállalnák az adott időszakban. 

Az ismert olasz ügynök, Federico Pastorello mindemellett Arthur helyzetéről értekezett, elmondása szerint pedig ő maga, valamint a fekete-fehérek továbbra is a brazil körül kialakult szituáció megoldásán munkálkodnak, mindezt pedig teljes egyetértésben és nyugalomban teszik: "Arthurnak mindenképpen játékpercekre van szüksége, mivel csak ennek megszerzésével verekedheti be magát a brazil válogatott 2022-es világbajnokságra szóló keretébe. A Juventus, valamint munkatársaim jelen pillanatban is keresik a lehetséges megoldásokat ügyfelünk tekintetében, mindezt pedig teljes nyugalom mellett, a helyzet alapos kiértékelésével tesszük, figyelembe véve, hogy Arthur a Bianconeri legutóbbi három összecsapásán két ízben is a kezdőcsapat tagjának számított."