Bonucci és de Ligt a mérkőzésről

bonu_and_the_team.jpgA Juventus Bologna ellen aratott, 0-2-es sikerét követően Massimiliano Allegri mellett az ilyenkor szokott módon természetesen az alakulat egyes labdarúgói is értékelték a látottakat, melynek keretein belül az Öreg Hölgy két középhátvédje, a tegnap szinte hibátlan futballt bemutató Leonardo Bonucci, illetve Matthijs de Ligt álltak a kamerák elé. 

A Bianconeri veterán olasz labdarúgója mindenekelőtt arról értekezett, hogy a fekete-fehéreknek jelenleg minden egyes győzelem elképesztően fontosnak számít, emellett pedig kitért egyes csapattársainak, többek között Álvaro Moratának helyzetére, s mentális nehézségeire is. 

"Mindig is azt vallottuk, hogy az egyes sikerek eléréséhez pusztán magunkba nézésre van szükségünk, ugyanis ha minden alkalommal olyan hozzáállással futballoznánk, mint ma este, s ilyen futómennyiséggel, technikával, valamint áldozatvállalással rukkolnánk elő, akkor a kívánt eredmények maguktól is megérkeznének, jó helyezésünk pedig biztosítva lenne, függetlenül attól, hogy mindeközben mi történne más pályákon és más találkozókon" – jelentette ki a DAZN munkatársának. 

"Tisztában voltunk vele, hogy ezen összecsapáson semmiképpen sem hullajthatunk pontokat, ugyanis a szezon ezen szakaszában minden egyes siker, sőt minden egyes gól hallatlanul fontosnak bizonyul. Játékosaink alapvetően egytől-egyig nagyszerű labdarúgók, ha pedig megleljük az egymás közötti összhangot, kvalitásaink is ki fognak ütközni, ami ma este is megmutatkozott az immár meccsek óta rendkívüli Federico Bernardeschi gólpassza, Álvaro Morata találata, Moise Kean munkabírása és cselei, vagy a középpályásaink által tanúsított futómennyiség által. 

A fentebb említettek mind olyan tényezőknek számítanak, melyeket meg kell őriznünk a továbbiakra nézve, s átörökítenünk az elkövetkezendőkre. Az előttünk álló találkozók megvívása során emlékeznünk kell majd a ma megtapasztalt pozitív benyomásokra, ugyanis ezek meglétkor képesek lehetünk igazán eredményes munkát végezni, s kiütköztetni bizonyos, rendkívül kedvező mechanizmusokat, mint ahogy azt a mögöttünk lévő hét folyamán is tettük. 

Egy csatár számára a gól jelenti az életet adó oxigént, ekképp pedig természetes, hogy mikor Álvaro nem képes betalálni, a padlóra kerül, ugyanakkor ennek bekövetkeztekor meg kell értenie, s fel kell fognia, hogy a csapat mindig, mindenben mellette volt és lesz, értve ezalatt nem csak a futballistákat, hanem a klubnál tevékenykedő összes személyt is. Mindig arra törekszünk, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk támadóink, s így Morata számára is, melyek meglétekor képesek lehetnek gólokat szerezni. Néha ez sikerül is nekik, néha pedig nem, azonban véleményem szerint ennél sokkal fontosabb az a munka és eltökéltség, melyet Álvaro a Juventusért végez, s melyet csapatunk iránt képvisel. 

Amikor kifutok a gyepre, soha nem azon gondolkodom, hogy ki van előttem, s hogy kikkel kell szembenéznem, hanem igyekszem arra koncentrálni, hogy a lehető legjobb teljesítménnyel álljak elő, ám véleményem szerint e mentalitás teljes keretünkre is igaznak bizonyulhat, ideértve Matthijs de Ligtet, s a fantasztikus gólt szerző Juan Cuadradót is" – szögezte le Bonucci. 

de_ligt.jpgA Zebrák holland középhátvédje, Matthijs de Ligt ezzel párhuzamban arról beszélt, hogy csapata rendkívül érett futballt mutatott be az este folyamán, emellett pedig nem feledkezett meg szót ejteni saját teljesítményéről, valamint a továbbiakban elérendő célkitűzésekről sem. 

"Ma este rendkívül éretten futballoztunk, s minden más tekintetben, például formációnk szempontjából is sokat javultunk az előző találkozókhoz képest, ugyanis jól támadtunk, emellett pedig védekezésünk is megállta a helyét az esetek többségében. A Bologna nem volt képes sok lehetőséget kialakítani, azonban ezzel együtt is egyértelmű számunkra, hogy további javulásra van szükségünk a támadásépítést illetően" – jelentette ki a DAZN kérdésére. 

"Minden esetben a győzelem a célom, ennek következtében pedig olykor hajlamos vagyok a kelleténél idegesebben fellépni csapattársaimmal szemben. Mindenáron nyerni akarok, s mindent meg kívánok tenni közös sikerünk elérésének érdekében, ebből kifolyólag pedig gyakran dühös leszek, mikor azt tapasztalom, hogy egyes játékosok nem a megfelelő mentalitás nyomán futballoznak. Természetesen egy összecsapáson bárki követhet el kisebb-nagyobb technikai hibákat, ugyanakkor szellemiségünknek állandóan jónak kell lennie, s nem szabad hagynunk, hogy az ellenfél fölénk kerekedjen hozzáállását illetően. 

Szeretek olyan erős csatárok ellen futballozni, mint Marko Arnautović, de akkor sem illetődöm meg, ha más adottságokkal rendelkező, példának okáért nálam alacsonyabb támadókkal találom szemben magam. Mai ellenfelünkkel szemben végig keménynek kellett maradnunk, ugyanis ha elegendő teret hagytunk volna neki, könnyen veszélyes helyzetbe kerülhettünk volna. Úgy vélem, hogy ma este Leo és én is remekül futballoztunk, s eredményesen semlegesítettük a Bologna támadóit" – fogalmazott szavainak zárásaként de Ligt.