Arrivabene: "Elfelejthetjük a nagy téli beruházásokat"

arrivabene_1.jpgA Juventus vezérigazgatója, Maurizio Arrivabene a tegnapi, Bologna elleni meccset megelőzően érdekes nyilatkozatot adott az olasz médiának, melynek keretein belül a klub héten bejelentett tőkeemeléséről elmélkedve leszögezte, hogy senkinek sem szabad nagy igazolásokban reménykednie a januári átigazolási időszakra vonatkozóan, mivel ezt egészen egyszerűen nem teszik lehetővé az Öreg Hölgy szűkös lehetőségeit. 

"Meggyőződésem, hogy igen fontos tisztáznom néhány dolgot az elkövetkezendő időszakra nézve, ezért pedig köszönöm januári lehetőségeinkre vonatkozó kérdését. Kijelenthetem, hogy klubunk immár a célegyenesben van a tőkeemelés kieszközölése felé, melyet azért hajthatunk végre, mert a Juventus részvényesei az elmúlt időszakban pozitív jelzéseket továbbítottak felénk, ami azt jelenti, hogy messzemenően bíznak a klub hosszabb távú elképzeléseiben, valamint struktúránk átalakításának és újraindításának tervezetében" – fogalmazott a DAZN kamerái előtt. 

"Mindenképpen leszögezném, elsősorban a szurkolók, valamint a sajtó munkatársainak érdekében, hogy a szóban forgó tőkeemelésre legfőképpen azért van szükség, hogy a továbbiakban is képesek legyünk stabilitást biztosítani klubunk mérlegének, s ez nem egy olyan jellegű pénzügyi művelet, melynek segítségével igazán jelentős lépéseket hajthatunk majd végre az átigazolási piacon. 

Mostanra mindenki számára egyértelművé kellett válnia, hogy az immár két éve tartó koronavírus-válság meglehetősen súlyosan és érzékenyen érintette a Juventust, ekképp pedig nekünk, azaz a klub első számú illetékeseinek mindenekelőtt az újraindításra, az átstrukturálásra, valamint az eddigi események és könyvelési mérleges értékelésére kell összpontosítanunk, nem pedig a sportszakmai erősítésekre. 

Anélkül, hogy bizonyos pénzügyi forrásokat a fentebb részletezett lépések megtételére csoportosítanánk át, nem hajthatunk végre beruházásokat sem, mely tekintetben még ezzel együtt is csak abban a térben mozoghatunk majd, melyet az aktuális gazdasági helyzet lehetővé tesz számukra. Ebből kifolyólag megállapíthatom, hogy aki abban reménykedik, hogy a Juventus nagy igazolásokat hajt majd végre januárban, az jobb, ha letesz ezen elképzeléseiről, ugyanis jelen szituációban egyértelműen elfelejthetjük a nagyobb horderejű téli szerződtetéseket. 

Elsődleges célunk most az, hogy lezárjuk az e félévre vonatkozó könyvelési mérlegünket, miközben a lehető legalaposabban át kell néznünk pénzügyi kimutatásainkat is, s csak ezt követően vághatunk bele abba a mérlegelésbe, mely alapján képesek lehetünk meghatározni a nekünk kiszabott mozgástér pontos méreteit. Jelen pillanatban úgy kalkulálunk, hogy a legjobb esetben is január végén, február közepén állhatunk majd elő a kész tervekkel, ekképp pedig nem gondolnám, hogy a soron következő átigazolási időszak egy különösebben izgalmas, vagy kihívást jelentő transzferablaknak bizonyulna majd számunkra" – összegzett Arrivabene.